Jak w Temacie
1. Breaking bad-najlepszy według mnie. Z aktorów chyba aby skayler irytuje
2. Dexter- Sama rola Dexa przyciąga
3. American horror story-super klimat
4. .... ? Macie pomysły ?
Taki temat zawsze będzie się kończył tym, że wszyscy będą wrzucać swoje ulubione seriale.
Breaking Bad, The Shield, The Shadow Line - moja trójka.
Szesc stop pod ziemia jest po prostu niedoscignione, nie ma mowy o innym numer jeden
również się zgadzam, Six Feet Under jest dla mnie absolutnym numerem 1 i już prawdopodobnie nic tego nie przebije... mój top 5
1. Six Feet Under
2. The Wire
3. [Br]eaking [Ba]d
4. The Sopranos
5. Oz
Ja znam kilka innych Dynastia Tudorów, The Walking Dead, House. MD, Oglądałem kiedyś ten serial Six Feet Under jest fajny ale nie porwał mnie tyle co te, które wcześniej wymieniłem. Grę o tron lubię ale nie dodałbym jej do mojej świętej trójcy. Borgia ? Może jak dałbym szansę temu serialowi i obejrzał kilka odcinków to może znalazła by się w pierwszej piątce
ale tutaj jest mowa o topce a nie koncu tabeli oprocz gry o tron oczywiscie z tego co wymieniles
Każdy ma własne ulubione seriale człowieku pogódź się z ty. Wcale nie zależy m modzie serialowej. Oglądam tylko te , które mi się mi się naprawdę podobają i ataram się również komentować i aktywnie udzielać w dyskusjach. Atakowanie innych wcale nie świadczy o inteligencji Z czystym sumienie mogę bronić swoje propozycje. Owszem nie każda decyzja twórców i producentów musi mi się podobać i nie rzucam w nich bluzgami ani nie hejtuję, ponieważ brakuje mi rozsądnych argumentów na poparcie własnych racji. Mi się te seriale bardzo podobają i je polecam. Nikogo nie zmuszam.
jesli w tym co napisalem jest jakis atak to musiales byc molestowany w dziecinstwie
To już twoja sugestia i twoje słowa, wybacz jeśli nie mam zamiaru słuchać twoich wzruszających opowieści. Dlatego pozostanę tylko przy komentowaniu moich ulubionych seriali i spekulowaniu o ich dalszy losach. Zapewne twoje wyznanie byłoby tak ekscytujące że każdy hollywoodzki reżyser marzyłby o stworzeniu tak tragicznego obrazu i owocnego w dramatyczne zwroty akcji i scen. Jestem przekonany że widz, który zapłaci za bilet do kina wbije się w fotel i gorzko zapłacze nad twoim bolesnym ciężarem z przeszłości. Musze przyznać ze wcześniejszy mój post był bogaty w błędy ortograficzne dlatego przepraszam wszystkich forumowiczów, którzy czytają moje wypociny. Weź moje słowa głęboko do swojego zranionego serca i przemyśl.
American Horror Story to byla zamknieta w jednym sezonie historia. W tym sensie byl to tzw mini-serial telewizyjny. Owszem, bedzie drugi sezon, ale bedzie on opowiadal historie zupelnie inna. Poza tym AHS choc dobrze zaczal, to calkiem srednio skonczyl. Wytracil impet gdzies w polowie i potem juz tak blyskotliwie w tej opowiesci nie bylo. AHS to przede wszystkim genialna kreacja Jessiki Lange, najlepiej zagrana serialowa rola jaka w zyciu widzialem.
Dexter moze nie zszedl na psy, ale stal sie karykatura samego siebie. Serial niebywale obnizyl loty. Oceniajac caloksztalt ciezko zaliczyc go do seriali genialnych.
Pieronsko inteligentna rzecza jest Boss. W zasadzie to klasa sama dla siebie. Zakazane Imperium epatuje sensacja, strzelaninami, akcja, Boss do pewnego stopnia porusza podobne zagadnienia, ale robi to w sposob o wiele bardziej wysublimowany. Nie musi siegac po tanie chwyty dobre dla nastolatkow.
Oczywiscie kultowa i niedoscigla pozycja jest Twin Peaks, nazywany pierwszym "wspolczesnym" serialem. Ja sam mam spory sentyment do Nowojorskich Gliniarzy. Bardzo cenie Firefly. Gra o Tron zaczyna mnie nuzyc, co jest o tyle dziwne, ze uwielbiam fantastyke... Tak czy owak ogolnie wciaz wysoko ten serial oceniam.
Rodzina Borgiow niewiele ma wspolnego z faktami historycznymi. To naciagane historyki i infantylne intrygi. Pierwszy sezon Spartakusa dalo sie obejrzec, bez zobowiazan, ale potem zrobila sie z tego straszliwa kicha, kompletnie niestrawna.
Impersonalni to rzecz raczej dla mlodziezy, pozbawiona logiki, ale sprawnie zrealizowana. Homeland ma wiele niescislosci, rowniez nie jest to serial zbyt madry, ale kreacja Danes robi wrazenie. Battlestar Galactica gdzies sie w ktoryms momencie pogubil.
Najlepszym serialem komediowym jaki znam (12 odcinkow) jest Hotel Zacisze. Nie liczac oczywiscie mojego ukochanego Monty Pythona.
Kompania Braci i Pacyfik to rzeczy stworzone rzetelnie i profesjonalnie, choc tej drugiej produkcji czegos zabraklo. Babylon 5 lekko traci myszka, ale niektore dialogi rozpisane byly calkiem pomyslowo i oryginalnie. Jerycho mial za duzo cech opery mydlanej.
Idealnych seriali nie ma, nie istnieja, tak jak nie istnieja idealni ludzie. Najblizej tego w swoim gatunku byl Twin Peaks, ktory zrewolucjonizowal przemysl zwiazany z serialami telewizyjnymi. Brakuje takich pozycji jak Boss, czyli rzeczy adresowanych do widza o gustach wyrobionych, wymagajacego. Prawdziwa rozrywka to taka, ktora daje intelektualna satysfakcje. Niektore seriale mialy aspiracje by byc produkcjami skierowanymi do ludzi doroslych, ale efekty nie zawsze byly zachwycajace, czego przykladem Rodzina Borgiow.
1. Six Feet Under ( genialny, arcydzieło małego ekranu )
2. The Shield ( które zjada na śniadanie zdecydowaną większość policyjnych seriali )
3. Twin Peaks ( za niesamowity klimat i ciekawą historię )
4. Breaking Bad ( Vince Gilligan i tyle w temacie )
5. Mad Men
6. Boss
Polecam także Rubicon (niestety powstał tylko jeden sezon), Terriers (tu sytuacja jak z Rubiconem), Deadwood (ze stajni HBO, niedokonczony, powstały tylko 3 sezony), Family Guy- klasyk :).
1. Synowie Anarchii
2. The Walking Dead, Breaking Bad, Dexter, Gra o Tron, Spartakus
I reszta przy takim składzie może nie istnieć.
The Walking Dead i Prison Break jako jedne z najlepszych seriali? Dobre żarty! Dla mnie #1 oczywiście Breaking Bad. I nic nie wskazuje na to, żeby to się zmieniło :)
Żartem to jest jedynie twoja glupia wypowiedz, masz jakis problem, to moja subiektywna lista mądralo.
PS: ktos kto daje 8 i 9 takiemu syfu jak: Przepis na zycie i Julia hahahha, nie ma nawet prawa krytykowac innych.
Nie jestem takim no-lifem żeby zmieniać wszystkie oceny które wystawiłem według pierwszego wrażenia. Jak już są to są więc prosiłbym Cię o merytoryczną dyskusję dotyczącą tematu, a nie wyszukiwania głupot z braku argumentów. Żałosne.
hahha i kto to mowi, osoba, ktora pie,przy bez zadnej argumantacji, ze Prison Break i Walking Dead to jakies zarty. Czlowieku wez ogarnij wpierw swoje wypowiedzi jak masz zamiar zabierac sie za powazne dyskusje. Rzeczywiscie twoje wypowiedzi kipia merytoryka, a jak na tobie takie zarybiste 1wsze wrazenie zrobil serial Julia czy jak tej pindzie jest, ze dales 8 to juz pogratulowac gustu. Ten serial robi anty wrazenie i wywoluje wymioty ze sraczka juz po minucie ogladania, to tyczy sie takze reszty gniotow jak rodzinka i przepis na wycie, ktore tak pieknie oceniles.
walking dead pierwsze 2 odcinki 1 sezonu kozak. Pozniej juz niestety gorzej. Czekam na 3 sezon. Prision break- 2 pierwsze sezony OK pozniej niestety juz sie robi masło maślane
"Walking dead" jest ok. To jedyny zombiastyczny serial, który chętnie oglądam.
Ale co Ty chcesz za argumenty? Nudny serial o żywych trupach ze słabymi efektami, nieciekawymi postaciami i niemal bez fabuły. Jakich argumentów potrzebujesz? W ogóle nie ma co porównywać do Breaking Bad, The Shield, The Wire czy choćby Six Feet Under.
hahahhah slabe efekty w Walking Dead hahha, akurat od strony technicznej ten serial jest swietny, wez czlowieku nie bredz bo mam ubaw tylko. Walking Dead skupia sie bardziej na ukazaniu psychologicznych portretow bohaterow, szkoda, ze tego nie zauwazyles.
Ale nigdy nie powiedziałem, że te seriale są jednymi z najlepszych :) Ty uznałeś za to, że taki szit jak TWD a co dopiero Prison Break to jedne z NAJLEPSZYCH seriali i to jest żałosne.
czlowieku, zalosny jestes ty i te twoje seriale polskie o slodko-pierdzacym zabarwieniu, wracaj dfo tych szmelcow, bo tylko mam smiech z twoich wypowiedzi. Masz taka kupe w ulubionych, wez to wyrzuc bo ludzie jak wchodza i to widza to moga z watpic w ciebie.
ooo, widze od poczatku brak kompletnych argumentow i ciagle wykorzystujesz te glupie filmwebowe oceny ktorych praktycznie sie nie uzywa (albo przynajmniej ja nie uzywam) wiec rob tak dalej, ale co zrobic madrzejszy musi ustapic wiec ogladaj sobie te twoje zombiaki i uwazaj, ze sa najlepszym serialem, ja przynajmniej widze, ze nie jestem sam z moim zdaniem odosnie ciebie. Nie pozdrawiam.
madrzejszy ? Nie no skonam ze smiechu hahha, chcesz argumenty to masz: Masz w ulubionych seriale o poziomie tanich harlekinowskich tasiemcow lub rodem ze stacji televizyjnej Hallmark, jak wiesz co to jest. Poziom tych "dziel" ogranicza sie do powielania tylu schematow, ze nawet jednej sceny nie mozna nazwac oryginalnej. W dodatku ta zalosa poprawnosc moralno - polityczna bohaterow i wybielanie postaci jest wrecz zenująca. Drewniane aktorstwo, ograniczajace sie do scenek w hangarach, bo ta cala julia jest krecona w jednym miescu w 90%, to nawet nie ejst serial fabularny. Koles ja moglbym ci tu calych kilka stron napsiac o tym gownie, ktorym dales tak przepiekne noty hahah, ale takie osly jak ty nie sa w stanie ogarnac prosytch faktow. Podaj teraz ty argumenty przeciwko Walking Dead bo nic jeszcze nie wymieniles, a ja mam ciagly ubaw z twoich wypowiedzi, ograniczajacych sie do powtarzania ciagle tego samego zdania o argumantacji, ktorej sam nie potragfisz przedstawic.
Hahahaha i znów czepiasz się Julii której już dawno nie oglądam i niestety nie wiem co się tam dzieje dlatego też postanowiłem skasować ją ze swoich ocen i zaktualizować oceniane seriale tylko ze względu na twoje chore czepialstwo. Po raz kolejny przytaczasz do tematu niepotrzebnie seriale które oceniłem. Nie odpisuj już na to, albo odpisz i wyżyj się, ale na moją odpowiedź nie licz, bo nie mam ochoty rozmawiać z osobą, która uważa za argumenty podawanie czegoś, czego nie dotyczy dyskusja. Cześć.
a czego dotyczy nasza dyskusja? Chyba nie nauczyli cie czytac ze zrozumieniem. Po raz kolejny ty nie podales nic co by moglo oczernic Walking Dead albo PB, nie nadajesz sie do rzeczowej dyskusji kolego.
Nasza dyskusja dotyczyła (a przynajmniej w moim zamierzeniu) tego, żebyś podał mi powody dla których uważasz, że TWD czy PB to jedne z najlepszych seriali. Natomiast ty postanowiłeś w każdym kolejnym poście wspominać, że dałem Julii ocenę 8 :) I powiedz mi kogo tu nie nauczyli czytać ze zrozumieniem. Ale już ok, spoko, każdy sobie wyrobił zdanie, a szczęście, że ta dyskusja jest publiczna, bo faktycznie widzę, że nie tylko dla mnie twoje najlepsze seriale nie są faktycznie najlepszymi. Wolałbym jednak, żeby ten temat się skończył i żebym po raz kolejny nie był zmuszony odpowiadać na twoje zaczepki.
"Nasza dyskusja dotyczyła (a przynajmniej w moim zamierzeniu) tego, żebyś podał mi powody dla których uważasz, że TWD czy PB to jedne z najlepszych seriali."
............ty naprawde masz zaburzenia w czytaniu i analizie tekstu, w zadnej wypowiedzi nie kazales mi podac argumentow przemawiajacych za WD i PB, specjalnie teraz sprawdzalem twoje glupie odpowiedzi, za to szczekasz jak maly kundel, ktory nie potrafi sklecic kilku zdan przeciwko tym serisalom. Jestes hipokrytą, taki obszczymurek co mysli ze duzo wie, a rzeczywistosc weryfikuje to do zerowej umiejetnosci wypowiadania sie na dany temat.
prawdy w twoim poście niestety nie było, natomiast ja po prostu nie mam zamiaru już dalej drążyć tej dyskusji z osobą o takich ograniczeniach umysłowych jak twoje. Po raz ostatni żegnam.
hahah rety ale z ciebie dzięcioł, prawda wlasnie cie zabolala, bo nie napsiales mi ani razu zebym podal ci argumenty przemawiajace na korzysc WD i PB, jedyna glupote i ograniczenie umyslowe wykazujesz ty, ale czego sie mozna bylo spodziewac od fana Julii i Przepisu na zycie hahah
fajnie ze sie przyznales ze jestes debilem, ale ja wiem czy jest czym sie chwalic, ale skoro lubisz robic za cwierc mozga to juz twoja brocha hehehe