Sądziłem, że 'Boardwalk Empire' jest klasą samą w sobie. 'Breaking Bad' jednak powala jeszcze bardziej na kolana. Jest na pewno najlepszym serialem, który kiedykolwiek oglądałem.
fakt, najlepsze dwa seriale do oglądania! ciekawsze i bardziej interesujące od władcy pierścieni z gołymi cyckami który jest na pierwszym miejscu w rankingu seriali!
Nie jest AŻ tak dobry. Ma wiele mocnych momentow, ale jest tez wiele rozwleczonych, nudnych scen. Potencjal geniuszu Walta nie zostal do konca wykorzystany. Mogloby byc wiecej scen jak w odcinku "Crazy Handful of Nothin'", gdzie Walt uzyskuje przewage i kontrole dzieki swojej wiedzy.
obejrzyj The Shield i wróć. :P Breaking bad ma lepsze i gorsze momenty, a w czwartym sezonie jest więcej tych gorszych nietety.
The shield lepszy niż Breaking Bad ? Jeśli tak, to twoim kryterium jest ilość występującej akcji, a to chyba nie oto chodzi.
jeżeli taką masz opinię na temat The Shield, to widocznie niezbyt uważnie oglądałeś.
Chętnie zaznajomię się z twoim punktem widzenia na temat the shield. (zaznaczam że obejrzałem pierwszy sezon)
no to po pierwszym sezonie jeszcze niewiele wiesz. Ogólnie The Shield, podobnie jak Breaking Bad jest serialem o upadku człowieka. Przy czym Vic Mackey jest siedzi już głęboko w korupcji i upadku moralnym, od lat. Przez kolejne sezony będziesz widział jak to postępuje. Jak za każdym razem bohaterowie wpadają w coraz większe g...
Dopiero zobaczysz, jak genialny jest The Shield.
Póki co - zdecydowanie! Nieprawdopodobny scenariusz, nieprawdopodobna fabuła. Dodatkowo świetny ogólny wydźwięk! Ten serial powinny oglądać wszystkie nastolatki - przymusowo, na godzinie wychowawczej!
Aktualnie tak. Jeśli chodzi o całokształt do jednak lepsi są The Wire lub Sopranos.
Masz rację, poczekajmy aż się skończy piąty sezon. Chociaż z sopranosami bym nie szalał, po 2 sezonie oglądaliśmy już w zasadzie cały czas to samo. Co innego the wire, każdy sezon dobry i wnosił coś nowego. Ciężko mi jednak porównywać te seriale bo mają zupełnie inną budowę, klimat, bohaterów itd... Jeśli jednak miał bym wybrać, to wybrałbym BB.
dokladnie!, najlepsze sezony w Soprano to wlasnie 3,4 i 5. Akcja z ruskimi, czy tekst "ile migow dzisiaj zestrzeliles?" to kwintesencja geniuszu scenarzystow! wlasnie mam zamiar zabrac sie sa BB, po waszych pochlebnych komentarzach, ale The Soprano polecam godziwie!
z seriali, które są jeszcze w trakcie emisji zdecydowanie najlepszy, jednak biorąc pod uwage wszystkie seriale, dla mnie lepszymi są Six Feet Under i The Wire, zaraz po nich [Br]eaking [Ba]d
Oj dziecko. To nawet dresy doceniły kunszt scenarzystów i znakomitą grę aktorów:
http://przepraszamzacrossposta.blox.pl/2010/12/Serial-Breaking-Bad.html
...a Ty tu nam z Deksem wyjeżdżasz? Wstyd! Do mamy i nie wracaj!!!
Z harcerskim pozdrowieniem,
Koziołek
Dexter to najbardziej przereklamowany i naciągany serial jaki widziałam, co do Breaking Bad, bardzo dobry, jedne z najlepiej wykreowanych postaci z jakimi się spotkałam. Względem postu zamieszczonego wyżej- porównywanie BB do jak to nazwałeś "władcy pierścieni z cyckami" jest tak samo racjonalne jak porównywanie filmu 3D i b&w..inna konwencja = inna ocena
Dla Ciebie może być najlepszy. Kwestia gustu. Dla mnie na pewno jeden z najlepszych obok Soprano, Broadwalk Empire, Mad Men, Kompani Braci no może jeszcze Generation Kill( ze względu na tematykę).
Jestem na świeżo po obejrzeniu ostatniego odcinka czwartego sezonu i mogę z ręką na sercu powiedzieć, że ten serial jest na pierwszym miejscu w moim rankingu. Nie będę jednak ukrywał, że pierwsze dwa sezony obejrzałem dosłownie w dwa dni ponieważ wręcz nie mogłem siedzieć w spokoju. Czułem się jak nałogowiec, któremu odcięto dopływ używki. Sezony trzeci i czwarty trzymały również wysoki poziom ale jednak akcja nie toczyła się tak jak sobie to w głowie ułożyłem stąd moje zainteresowanie nieznacznie spadło. Nie mniej jednak wręcz z wypiekami na twarzy czekam na kolejne odcinki.
Póki co dla mnie sezon 1 i 2 Breaking Bad jest dla mnie najlepszym serialem jaki kiedykolwiek oglądałem a było tego sporo. Sezon 3 i 4 już bez polotu, czuć zmęczenie materiału.
W czołówce na pewno. Ale nie na pierwszym miejscu bo jest za dużo momentów nic nie wnoszących, zapychających serial.
1. The Wire. 2.The Killing. 3.Gra o tron. 4.Dexter. wg.mnie taka kolejność wśród seriali, które ja osobiście oglądam lub oglądałem. Jeżeli chodzi o Breaking Bad to stanąłem po trzecim sezonie i w ogóle nie interesuje mnie co jest dalej. 1 i 2 sezon jest dobry, trzeci nie przekonał mnie do zaczęcia czwartego. Może kiedyś do niego wrócę, ale raczej tylko dlatego by go skończyć.
A to ciekawe bo to wlasnie koniec 3 sezonu zmienil diametralnie sytuacje Waltera. Dexter wyzej od BB? Moze to kwestia gustu, co kto lubi i kto czego szuka w serialach, Dexter BYŁ super, do 4 sezonu. Teraz to tylko ciagniecie na sile i serial calkowicie zatracil swoj dawny klimat. BB to genialny serial, prace kamer, ukryte smaczki, aktorstwo i obsada (zadnej zabawy w ładniusie panienki przyciagajace publike), mnie osobiscie BB zwala na kolana :)
Nie wiem czy najlepszym ale jest na pewno jednym z lepszych... b. dobra nieszablonowa fabuła i wspaniała gra aktorów, każdy odinek bardzo wciągający........ ale nie jest to serial dla każdego.
-----------------
Bitwa postaci BB: http://www.bitwapostaci.pl/bitwy/Breaking_Bad/28