Czy warto? To jest najlepszy serial jaki kiedykolwiek powstał. Uwierz na słowo, bo naprawdę warto oglądać ten serial. Mnie osobiście on wciągnął tak bardzo, że te 5,5 sezonu obejrzałem w przeciągu ~14 dni. Smutek ogarnia człowieka ze świadomością czekania aż do 14 lipca na nowy odcinek.
wiesz co, ja też po obejrzeniu 1 odcinka nie byłem zbytnio zachwycony, 2 odc jest już lepszy, po 3 już sie nieźle wciągnąłem noi końcówka sezonu rewelacja :). Teraz oglądam 2 sezon, pierwsze odcinki miazga także polecam, warto dac temu serialowi szanse.
a ja myślę, że skoro pierwszy Ci nie przypadł do gustu, to raczej dalej nie warto. bo dalej będzie tak samo - jeśli chodzi o ujęcia, muzykę, dialogi, dynamikę akcji, dynamikę bohaterów.
Po obejrzeniu pierwszego odcinka miałam mieszane odczucia. Nie wciągnął mnie kompletnie chociaż trudno wymagać tego po jedynie kilkudziesięciu minutach seansu. Podchodziłam do obejrzenia tego serialu dwukrotnie i kończyło się to brakiem dalszego zainteresowania z mojej strony. Jednak za trzecim razem zmotywowałam się i tak oto teraz mogę śmiało przyznać, że jest to według mnie z jeden z lepszych, a niżeli najlepszych seriali ostatnich lat. Spróbuj się przełamać, daj sobie i serialowi szansę. Polecam! Gra aktorska na bardzo wysokim poziomie i wiele innych pozytywów.
Warto - ja po pierwszym sezonie miałem mieszanie uczucia, bo jest najnudniejszy ze wszystkich. Ma on formę wprowadzenia. Drugi sezon również momentami przynudzał, ale mimo wszystko oglądało się go dużo lepiej. Natomiast trzy następne sezony są genialne i gwarantuję Ci, że nie będziesz żałował.
Oczywiście, że warto. Po obejrzeniu pierwszego odcinka też nie byłem zachwycony, ogólnie pierwszy sezon średnio mi się podobał, ale z sezonu na sezon jest coraz lepiej, to chyba jedyny serial gdzie następny sezon jest lepszy od poprzedniego. Breaking Bad i Lost to moje ulubione seriale.
pozwoliłem soebie zerknąc na seriale ktore lub isz- jest wsrod niech "Walking dead". Dlatego zaskoczyło mnie, ze nie wciagnał Cie "breaking bad" - własciwie od samego poczatku. Jak np. odbierasz Dextera? moim zdaniem jak najbardziej warto, ale czułem to już od 1-ego odcinka. Rozczarowałem sie za to "Mad men".
Jak dla mnie warto zobaczyłem sezon 1 świetny sezon bardzo mi się podobał widać że Wolt ma jaja nie da se w kasze dmuchać jeszcze mi zostały 2,3,4 i potem 5 sezon doczekać się nie mogę .
Im dalej tym lepiej. Również pierwszym odcinkiem nie byłem zachwycony, ale potem się rozkręca i jest tylko lepiej ;] Polecam, serial genialny.
Przebolejesz 5 pierwszych odcinków, które sa najnudniejsze z calego serialu, potem juz z górki ;]
ja obejrzalem pierwszy odcinek i odstawilem ten serial w kąt, pozniej mialem duzo czasu i szukalem jakiegos serialu na zabicie czasu z dziewczyna, przelamalem sie na BB i po 3-5 odcinku bylem juz wciagniety na maksa. Co do wypowiedzi MIj-a tez daje prison breakowi 10, tyle ze w PB oceniam tylko pierwszy sezon, drugiego ogladalem kilka odc i dalem spokoj, wiec nie oceniaj ludzi
Ale serial to całość powinno wystawiać się oceny za całość. To tak jakby artystę oceniać po jednej piosence.. To tak jakby powiedzieć że Hitler to wspaniały człowiek bo malował obrazy natury... A gdzie reszta jego życia?
Dobre seriale różnią się tym, że z sezonu na sezon zaskakują, trzymają pewien poziom, a BB z sezonu na sezon staje się coraz lepsze, to pokazuje kunszt Vincea Gilligana i genialność tego serialu.
no i widzisz, tu sie roznimy, wedlug mnie na filmwebie powinna byc mozliwosc oceniania poszczegolnych sezonow. Nie byloby klotni o to, ktory sezon byl slaby a ktory dobry (jak np w dexterze). Poza tym kto w tych czasach obejrzy prison break? wchodzisz na filmweb, patrzysz ocena 7,4 to olewasz ten serial, a tak zobaczylbys ze serial ma 1 sezon ocena 9,2 a reszta sezonow srednia 6 to ogladasz tylko s1, i nie byloby najmniejszego problemu bo idealnym zakonczeniem PB bylby 21odc s1
Czy warto ??.
Powiem Ci tak Ja po obejrzeniu pierwszego odcinka zacząłem oglądać kolejne ponieważ wciągnął mnie ten serial.
Na pytanie czy warto??, powinieneś sam sobie odpowiedzieć bo nikt z forum za ciebie na nie, nie odpowie.
Na twoim miejscu dałbym sobie spokój.Wydaję mi się ,że po prostu filmy/seriale o dealerach i gangsterach nie są dla Ciebie.Dlatego moja rada jest taka: nie trać czasu na oglądanie tego serialu.
Jak ty na to wpadłeś ? Człowieku jesteś mistrzem po 2 zdaniach potrafisz ocenić kogoś gust WOW
Też się na początku nie wciągnęłam, obejrzałam kilka pierwszych i przestałam. Ale za drugim podejściem - zmieniłam zdanie, w tydzień nadrobiłam prawie cały serial ;-) Polecam!!