PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Ale denerwują mnie takie proste zbiegi okoliczności, jak np. Walter spotyka przypadkowo w barze ojca dziewczyny Pinkmana, dziewczyna umiera akurat jak Walter tam jest, czy jak Walter włamujący się do własnego domu i akurat przyjeżdża tych dwóch kuzynów Tuco by go zabić na dodatek jest tam jeszcze ten tajemniczy gość który zakłada podsłuch.

I jedno pytanie: Może mi ktoś wyjaśnić (bo może przeoczyłem) jak Hank znalazł samochód Pinkmana na tej pustyni, gdzie Tuco uwięził głównych bohaterów?

ocenił(a) serial na 8
noir_watcher

zdaje sie ze ten samochod znalazla rodzina rolnikow (czerwonoskorych) xD

ocenił(a) serial na 10
noir_watcher

1. Walter spotyka przypadkowo w barze ojca dziewczyny Pinkmana,
2. dziewczyna umiera akurat jak Walter tam jest,
3. czy jak Walter włamujący się do własnego domu i akurat przyjeżdża tych dwóch kuzynów Tuco by go zabić
4. na dodatek jest tam jeszcze ten tajemniczy gość który zakłada podsłuch.

1. Walter przed rozmową z Jesse'm postanawia się napić w pobliskim (blisko domu Jesse'go) barze, los chciał, że w okolicy był właściciel domu i też chce się napić. NIC INNEGO NIE PRZYCHODZI MI DO GŁOWY.

2. W tym odcinku jest wszystko pokazane. Jesse mając już pieniądze od Waltera razem z Jane postanawiają skończyć z narkotykami. Oczywiście pokusa większa i biorą "ostatni raz". Gdy Walter przyjeżdża żeby porozmawiać z Jesse'm (na początku nie wie, że jest on naćpany) i próbuje go obudzić w tym samym momencie popycha Jane (jest to pokazane), która tak jak mówiła wcześniej, że muszą spać na boku bo na plecach mogą się zadławić i umrzeć.

3. Tutaj odp. może być prosta obserwowali dom?

4. On zakłada podsłuch zaraz po tym jak Saul dowiedział się, że Walter powiedział o swoim "hobby" żonie. Chcąc uniknąć problemu każe dać podsłuch, a tajemniczy gość zakłada go w momencie gdy Skyler nie ma w domu. Reszta jest znana.
Wychodzi na to, że kuzyni Tuco, Walter i tajemniczy gość obserwowali cały czas dom i tylko czekali na swoją kolej :D

lv_porta

1. Ok, ostatecznie można takie wytłumaczenie zaakceptować :) ale i tak, że np. usiedli obok siebie itp :)
2. Ja wiem, że to jest pokazane, ale nie uwierze, że każdy kto położy sie na plecach, odrazu musi udusic sie własnymi wymiocinami, poza tym Pinkman jak pierwszy raz ładuje w żyłe, to też sie kładzie na plecach.
3.4. i tak zbyt duży zbieg okoliczności jak na mój gust. :)
pozdro.

ocenił(a) serial na 8
noir_watcher

Hank znalazł ten samochód bo miał w sobie coś jakby nadajnik, bodajże pytał kogoś czy te modele mają i tak doszedł do miejsca gdzie był pojazd