PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 325 tys. ocen
8,8 10 1 325479
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Polećcie proszę jakieś podobne seriale w stylu Breaking Bad, chodzi mi o podobny klimat i fajnie jakby też był taki amerykański (oglądałam Skazanego na śmierć i też był nagrywany w podobnych miejscach w Ameryce). Z góry dzięki! ❤

ocenił(a) serial na 10
busia91

Właściwym wyborem po obejrzeniu BB jest Better Call Saul, to samo uniwersum, więc styl i klimat ten sam, rozbudowanie postaci Saula i Mike'a oraz wprowadzenie mnóstwa wspaniałych nowych postaci jak Nacho, Kim, Lalo, Hector i wiele innych. A po skończeniu BCS, teraz leci 6 finałowy sezon, można znowu obejrzeć BB i teraz z nieco innym podejściem do poszczególnych postaci, czy tez scen. Ja BB wieku temu oglądałam, teraz oglądam finałowy sezon BCS i jednocześnie 1 sezon BB i zupełnie sie to inaczej ogląda.

ewej

Oglądałam BCS ❤ właśnie czekam na nowe odcinki... ☺ale jak się skończy to będzie mi brakowało nie da się ukryć, dlatego szukam w między czasie coś w podobnych klimatach, niekoniecznie narkotykowych xD a BB też sobie odświeżyłam po latach i zgadzam się, że drugi raz inaczej się ogląda i na nowo odkrywa pewne rzeczy ❤ ale jakoś lubię te pustynie, góry i w ogóle seriale/filmy nagrywane w takich okolicznościach i z takim klimatem, oraz między innymi takim poczuciem humoru to chyba ze świecą szukać...

ocenił(a) serial na 10
busia91

Podobny klimat i styl to też może być Fargo, a takie mafijno-narkotykowe to jeszcze może być Gomorra albo Narcos (kolumbijski i meksykański), jeśli tego nie oglądałaś. Pamiętam, że najpierw oglądałam BB i tez szukałam czegoś podobnego i obejrzałam Narcos i bardzo mi się też spodobał, też kartele, DEA i takie podobne tematy.

ewej

Dzięki ;) Narcos również oglądałam ;) ale w takim razie przyjrzę się bliżej Fargo albo Gomorra. W zasadzie nie musiałyby być akurat tematy karteli, narkotyków itp ale właśnie jakieś seriale amerykańskie (dramaty kryminalne) z podobnym poczuciem humoru.