PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 328 tys. ocen
8,8 10 1 327641
9,2 70 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Polski tytuł?

ocenił(a) serial na 10

Jak myślicie? btw ciekawe czy będzie kiedyś w PL TV

użytkownik usunięty
bartusezg

Znajac zycie to pewnie nieadekwatny do anielskiego..
Co do tego czy bedzie.. powinien aczkolwiek nie wiem jaka stacja moglaby to puscic.

użytkownik usunięty

No i prawidłowo, że nieadekwatny. No bo dosłownie tego przetłumaczyć się nie da, tak samo jak z "Die Hard".

ocenił(a) serial na 8

"Skazany na raka", "Chemik o stu twarzach", "Gotowy na wszystko" - to tylko jedne z moich pomysłów :P

ocenił(a) serial na 10
bartusezg

pewnie po polsku bedzie brzmiało
"Zła Metaamfetamina"

ocenił(a) serial na 9
bartusezg

serial o takiej tematyce w polskiej telewizji? bardzo wątpię.

chociaż może to i lepiej. aż boję się pomyśleć, jak bardzo mogliby skrzywdzić tytuł.

ocenił(a) serial na 7
zuzens

gdzieś widziałem w jakiejś gazecie tv w zapowiedziach że poleci niedługo pierwszy sezon,
co do tematyki? hmm dexter jakoś jest emitowany - brecht o jakiej porze ale tak czy siak

spolszony tytuł: "złamane sumienie" ;p

ocenił(a) serial na 7
lechu1017

p.s.

oczywiście nie mam pojęcia jaki będzie tytuł, tak sobie tylko jebnąłem więc bez afery ;)

ocenił(a) serial na 10
lechu1017

a może takie:
"Łamiąc zasady",albo "Gotuj z Heinzenberg'iem" :D

ocenił(a) serial na 10
AGENT_47

wątpię żeby taki serial zagościł w naszej TV :) co do tytułu to ciężko coś sensownego wymyślić, oryginalny tytuł jest idealny...może "Złamane Życie"

użytkownik usunięty
AGENT_47

Jak juz idac w strone gotowania to "Heinzenberg - poprostu gotuj".. Tak serio to trudno by bylo im wymyslec jakis dobry polski tytul ja bym zostawila tak jak jest..

PS. Ktos napisal ze Dextera puszczaja to dlaczego nie Breaking Bad- coz nie wiem ale jak dla was Dexter ma troche inny klimat niz BB i bardziej mi pasuje do polskiej ramowki.. Doprawdy nie widze tego w ramowce TVP czy TVNu.. moze AXN choc tez chyba nie bardzo.. coz zobaczymy.. ale jak dla mnie powinni sie rzucic na ten serial bo jest swietny.

ocenił(a) serial na 10

jakoś "Trawka" leci na HBO i nikt sie nie krzywi. a podobna tyle ze sexi mamusia diluje :)

użytkownik usunięty
peniek

Dla mnie "Trawka" jednak troche rozni sie od "Breaking Bad"..

ocenił(a) serial na 10
bartusezg

Moim zdaniem po polsku daliby śmiertelna dawka... albo Gotuj z Waltem :) ewentualnie Mistrz gotowania lub król dragów :)

ocenił(a) serial na 9
kakashi_m4

"Wszystko co chcielibyście wiedzieć o gotowaniu a boicie się zapytać" "O dwóch takich co ukradli metyloaminę" a w razie gdyby serial emitował Polsat to prawdopodobnie "Skazany na zło".

ocenił(a) serial na 10
bartusezg

"Gotuj z Heinzenberg'iem"

jest najlepsze :D

[[ post moze byc za krotki ]]

ocenił(a) serial na 9
bartusezg

w telewizji puszczano już six feet under, wiec czemu mieliby BB nie puścic?
a co do polskiego tytułu, najlepsze by było "złamany zły" XD, choć pewnie dadzą "Granica" co nie byłoby aż tak nieadekwatne do tytułu jakby sie mogło wydawać, albo "człowiek w ekstremalnych okolicznościach poznaje prawdę o sobie" XD

avadakedaver

ja stawiam na tytuł "MROCZNA PRZEMIANA' :D

ocenił(a) serial na 10
bartusezg

Punkt zwrotny
Punkt graniczny
Punkt wrzenia
Granica
Granice
Zwrot
Na wirażu
Przełom

ocenił(a) serial na 10
Sajetan

Dlaczego nie po prostu "Stając się złym".

bartusezg

Ja mysle ze sie 'wysilą i zrobia "Walter White" badz "Heisenberg"

MarinFrist

moim zdaniem dobry tytuł to
"Szklana pułapka" -w laboratorium jest dużo szklanych słojów, do tego metamfetamina wyglada jak szklo :D