Znajac zycie to pewnie nieadekwatny do anielskiego..
Co do tego czy bedzie.. powinien aczkolwiek nie wiem jaka stacja moglaby to puscic.
No i prawidłowo, że nieadekwatny. No bo dosłownie tego przetłumaczyć się nie da, tak samo jak z "Die Hard".
"Skazany na raka", "Chemik o stu twarzach", "Gotowy na wszystko" - to tylko jedne z moich pomysłów :P
serial o takiej tematyce w polskiej telewizji? bardzo wątpię.
chociaż może to i lepiej. aż boję się pomyśleć, jak bardzo mogliby skrzywdzić tytuł.
gdzieś widziałem w jakiejś gazecie tv w zapowiedziach że poleci niedługo pierwszy sezon,
co do tematyki? hmm dexter jakoś jest emitowany - brecht o jakiej porze ale tak czy siak
spolszony tytuł: "złamane sumienie" ;p
p.s.
oczywiście nie mam pojęcia jaki będzie tytuł, tak sobie tylko jebnąłem więc bez afery ;)
wątpię żeby taki serial zagościł w naszej TV :) co do tytułu to ciężko coś sensownego wymyślić, oryginalny tytuł jest idealny...może "Złamane Życie"
Jak juz idac w strone gotowania to "Heinzenberg - poprostu gotuj".. Tak serio to trudno by bylo im wymyslec jakis dobry polski tytul ja bym zostawila tak jak jest..
PS. Ktos napisal ze Dextera puszczaja to dlaczego nie Breaking Bad- coz nie wiem ale jak dla was Dexter ma troche inny klimat niz BB i bardziej mi pasuje do polskiej ramowki.. Doprawdy nie widze tego w ramowce TVP czy TVNu.. moze AXN choc tez chyba nie bardzo.. coz zobaczymy.. ale jak dla mnie powinni sie rzucic na ten serial bo jest swietny.
jakoś "Trawka" leci na HBO i nikt sie nie krzywi. a podobna tyle ze sexi mamusia diluje :)
Moim zdaniem po polsku daliby śmiertelna dawka... albo Gotuj z Waltem :) ewentualnie Mistrz gotowania lub król dragów :)
"Wszystko co chcielibyście wiedzieć o gotowaniu a boicie się zapytać" "O dwóch takich co ukradli metyloaminę" a w razie gdyby serial emitował Polsat to prawdopodobnie "Skazany na zło".
w telewizji puszczano już six feet under, wiec czemu mieliby BB nie puścic?
a co do polskiego tytułu, najlepsze by było "złamany zły" XD, choć pewnie dadzą "Granica" co nie byłoby aż tak nieadekwatne do tytułu jakby sie mogło wydawać, albo "człowiek w ekstremalnych okolicznościach poznaje prawdę o sobie" XD
Punkt zwrotny
Punkt graniczny
Punkt wrzenia
Granica
Granice
Zwrot
Na wirażu
Przełom