Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 333 tys. ocen
8,8 10 1 333247
9,1 50 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Pomysły na finał BB

ocenił(a) serial na 10

Na pewno po obejrzeniu trzech odcinków piątego sezonu BB wielu z was ma jakieś
pomysły na finał całej serii Breaking Bad, więc to byłby dobry temat aby podzielić się swymi
rozmyśleniami.

Mi się wydaję, że scenarzyści chcą przedstawić Walta jako typowy czarny charakter, aby na
sam koniec serii nie było go szkoda telewidzom. Obstawiam tragiczne zakończenie, w
którym jego żona, przechodząc załamanie nerwowe może popełnić jakieś samobójstwo - z
punktu widzenia serialu byłoby ciekawe, bo Walt zaczął gotować metę, aby poprawić byt
materialny swojej rodziny, a obecnie jego zachowanie prowadzi jego najbliższych na sam
dół emocjonalny.

użytkownik usunięty
bob600

Ja wiem co będzie w finale, mogę powiedzieć tylko jedno! Będzie się działo!

ocenił(a) serial na 10

Skąd wiesz, wiesz już na 100%? Oczywiście nie chce wiedzieć, co będzie.

użytkownik usunięty
Blablarzynca

Jeśli sprawdzi się to, co ma być w 4 odcinku 5 sezonu (dotyczy Jessego), to na 100% się potwierdzi :)

ocenił(a) serial na 8

Ej fajnier że masz screeny z sezonu 5 itd. ale proszę nie rób z siebie Boga w każdym temacie ok?

użytkownik usunięty
sysunia22

Gdyby nikt owych spoilerów nie widział, to może bym mógł z siebie "robić boga", ale na tym forum już chyba z paręnaście osób je dostało bo chciało zobaczyć, więc wiedzą, co się wydarzy...
Poza tym, nie ujawniłem kompletnie nic konkretnego, więc nie rozumiem twojej postawy do mnie. Czy napisałem, że ktokolwiek zginie? Albo czy napisałem, jak zakończy się piąta seria? Nie, więc uspokój się...

ocenił(a) serial na 10
bob600

Zakończenie podobne jak z "Scarface" :) to było by mocne :)

ocenił(a) serial na 10
Cziken

Według mnie bardo ważny był fragment filmu Scarface ukazany w 3 odcinku, pokazuje to jak bardzo Walt upodabnia się do Tomyego, zapewne większość z was oglądało Scarface gdzie Tomy otumaniony narkotykowym imperium które stworzył zaczął krzywdzić najbliższych i robić sobie samych wrogów, wg. mnie tak samo lub bardzo podobnie zakończy się Breaking Bad, Walt już ma fioła na punkcie pieniędzy, oszukuje i manipuluje najbliższymi na swoją korzyść, także uważam za prawdopodobne samobójstwo Skyler, wg. mnie jeśli Walt przeżyje będzie to serial ukazujący triumf zła podobnie jak Scarface gdzie pojęcie dobra już po prostu nie istniało bo walczyli tam wyłącznie zły ze złymi, ale czy czasem Breaking Bad nie ukazuje już tego samego...?

ocenił(a) serial na 10
bob600

Breaking Bad zawsze lubił zaskakiwać pewnymi elementami, jednak ogólny zarys fabuły jest dość przewidywalny, to dzięki tym małym elementom ten serial jest tak dobry, zakończenie BB? ciekawie połączyli element rozpoczęcie sezony z scenami Scarfaca ale (i nie sugeruje się tu jakimiś screenami z spoilerami) to nie w stylu Breaking Bad, jak ktoś kiedyś napisał to nie jest typowo film akcji, więc zakończenie ala Scarface było by conajmniej dziwne. Jessie miał umrzeć już w pierwszym sezonie, jednak publiczność tak go polubiła że został mu napisany nowy scenariusz, szczerze nie wydaje mi się żeby odpadł, ogólnie mam nadzieje na śmierć 2 najbardziej irytujących mnie postaci w całym serialu.. siostrzyczki Skyler i Marie, typowy stereotyp irytującej/muszącej wszystko wiedzieć/sukowatej kobiety. A reszta? Niech się dzieje co się chce :D

ocenił(a) serial na 10
bob600

Mam tylko nadzieję, że zakończenie jednocześnie mnie zaskoczy i nie rozczaruje. Dlatego wstrzymuję się ze zmianą oceny na 10 aż do końca ostatniego sezonu, zbyt wiele razy finał okazywał się porażką.

A spekulując, może będzie to coś w stylu zakończenia quasi-otwartego: Walt w końcu zostaje schwytany i dostaje dożywocie w pierdlu. Za rok dowiadujemy się, że kręcą BB2 - "Breaking Good": Walt dzięki swej inteligencji organizuje ucieczkę z więzienia (coś w stylu początkowego Prison Break), po czym na wolności pod fałszywym nazwiskiem walczy o odzyskanie rodziny i naprawienie zła, które wyrządził. Serial kończy się powrotem Walta do pracy jako nauczyciel w collegu:-DDD Niestety jedna z ostatnich scen sugeruje, że Walt Junior po odkryciu prawdy o przeszłości ojca decyduje się studiować chemię! Jakiś czas później w internecie pojawia się zagadkowy trailer nieznanego serialu, w którym lekko upośledzony właściciel fabryki płatków śniadaniowych zdaje się prowadzić podwójne życie...

ocenił(a) serial na 8
bob600

Wymarzona ostatnia scena Breaking bad: Przeżyli tylko Jesse i Saul.i dialog:
Saul: Popracujemy razem? Ty i ja bylibyśmy dobrą ekipą
Jesse podchodzi do drzwi mówi:
-I'm Out Bitch

I wychodzi:d

A tak na serio:

http://www.youtube.com/watch?v=1c0FN8ajIlY

A po za tym różowy to w Bb kolor przemocy. (Różowy miś:d). A Holly jest cały czas ubrana na rózowo :D