Przynajmniej wydaje się proste. Otóż dlaczego tego serialu niema w polskiej tv a lecą żałosne
boczki kiepskie i inne zje.. klany? proszę o odpowiedz merytoryczną.
Ponieważ seriale takie jak Kiepscy są skierowane do widowni nie nadwyrężającej niepotrzebnie szarych komórek. A takich odbiorców nie brakuje.
to jest tylko i wyłącznie kwestia ceny...takie seriale sa bardzo drogie...musiałby polecieć w dobrym czasie antenowym (reklamodawcy)..jednak ze względu na tematykę godzina 18 czy 20 pewnie by nie przeszła..wiec nikomu się to nie opłaca..a poza tym w dobie internetu mało kto ogląda seriale w tv...
Głównym powodem jest propagowanie narkotyków w serialu i dialogi pełne wulgaryzmów . Stacje telewizyjne musiałyby go puszczać późnym wieczorem, a wiadomo, że największa oglądalność jest około godziny 20.00.
W odróżnieniu od innych seriali, w BB scenarzyści mieli limit wulgaryzmów w serialu (każdy F*** był wygłuszany) i nie mogli pokazywać golizny (piersi migaja tylko raz w pierwszym sezonie i tylko na DVD), a na potrzeby telewizji opracowano tez ocenzurowane wersje bez scen "seksu" w liczbie dwóch)
Dla porównania- HBO nie cenzuruje cycków, f***ków, nie mówiąc o ekstremalnej przemocy, a stacje tv nie maja problemu z jego pokazywaniem
Mówienie, że BB propaguje narkotyki to nieporozumienie, jest wręcz odwrotnie, tak może powiedzieć chyba tylko ktos, kto nie oglądał (????)
Nie powiedziałbym :D Jak patrzyło się na Jessiego czy Walta, którzy popalali trawkę, to wcale nie było zniechęcające, wręcz przeciwnie. Propagowanie narkotyków, to rzeczywiście zbyt duże słowo, ale w pewnym sensie są one przedstawione także pozytywnie ;)
Myślę, że ukazanie pozytywnej strony narkotyków to tylko drobny fragment serialu. Chociaż scena jak Walt popala swego pierwszego skręta faktycznie rozśmiesza ;)
Nie rozumiem tej dyskusji. Breaking Bad leciało kiedyś na Polsacie bodajże o 22. Na Foxie też na pewno leciało, z resztą to Fox jest najlepszym kanałem, jeśli chodzi o seriale. Mówienie, że tylko Klany w TV, to ogromne uogólnienie. TVP puszczało dużo dobrych seriali, tak samo Polsat.
Pamiętam tylko, że BB było puszczane na Polsacie w godzinach tak późnych, że serial mogli obejrzeć jedynie ludzie, którzy rano nie wstają do szkoły czy pracy. A co komu szkodziłoby puścić to np. o 21, na ogólnodostępnym kanale oczywiście ? Sherlocka ludzie oglądali, to i chętni do zobaczenia BB by się znaleźli.
Kiedy to leciało na polsacie bo wychodzi na to że chyba byłem zahibernowany? 5 lat temu? Jeszcze później? Jeżeli serial leciał w polskiej tv to znaczy że jednak cena niebyła tu problemem więc co. Tym bardziej jest to ZASTANAWIAJĄCE ŻE TERAZ SERIAL JEST JUŻ BARDZO POPULARNY więc tym bardziej powinno to lecieć znowu w polskiej tv. Dziwna sprawa.
Nie pamiętam kiedy, wtedy nie wiedziałem co to za serial, gdzieś przypadkiem jeden odcinek obejrzałem :
Jego popularność teraz spada, bo większość już go widziała, więc nie wiem czy to byłoby dla nich takie opłacalne ;)
Ale najlepszy kanał jeśli chodzi o seriale, to FOX. W Cyfrowym Polsacie jest on w podstawowym pakiecie i lecą tam prawie wszystkie najważniejsze seriale. Na przykład nowe odcinki The Walking Dead są na nim dzień po tym, jak premiera jest w USA i obstawiam, że z Breaking Bad było podobnie
Czyli boczek z kiepskimi dalej górą! Ale co się dziwić prymitywni odbiorcy w prymitywnym kraju oglądają prymitywne seriale. Wszystko się zgadza. Po co ja w ogóle zadawałem to pytanie dlaczego taki serial jak breaking bad nie leci w polsce.
Gdyby nie internet, to byłaby większa oglądalność, po co ktoś ma się męczyć i czekać tydzień na nowy odcinek, jak na necie ma wszystkie pod ręką? Telewizja jest głównie dla starszych ludzi obecnie, a naszemu internetowemu pokoleniu telewizja jest można powiedzieć zbędna :P
Kto w 2014r ogląda seriale w TV? Jedynym wyjątkiem mogą być te od HBO, gdzie premierowe odcinki mają tylko jednodniowe opóźnienie. Znacznie lepiej oglądać/pobierać z netu bez przerw na reklamy, nie wspominając o tym, że inne stacje jeśli już coś puszczają to z dużym opóźnieniem.