PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Witam [spoilery]

Właśnie zacząłem oglądać pierwszy odcinek nowej serii BB i jak tak patrzę to dochodzę
do wniosku, że nie do końca pamiętam dokładnego przebiegu serialu i tego co pod sam
koniec się działo. W internecie nigdzie nie mogę znaleźć opisu poszczególnych
odcinków ani nic. I tak, już po kilku pierwszych minutach oglądania:

- Pamiętam, że pracodawcy Waltera chcieli go zabić, bo jego ex-pomocnik nauczył się
robić dragi i był im już niepotrzebny. Ale chcieli go zabić bo White wczesniej czymś im
podpadł. O co dokładnie chodziło?

- Z tego wynikało dziwne zachowanie Saula? To, że miał ochronę i szukał czegoś na
kolanach w biurze? Też kojarzę, że coś było na rzeczy, ale o co dokładnie chodzi? ;)

- Jak wygląda obecnie relacja między Sky i Waltem? Bo też nie pamiętam na jakim
etapie skończyła się 3 seria. Z tego co widzę, to mają ze sobą kontakt, ona się o niego
martwi, siostra posądza ich o to, że spędzili wspólnie noc, więc chyba pokłóceni tak do
końca nie są?

- Domyślam się i pamiętam chyba, że kasę którą zarobił Walt posiada Sky i przeznacza
ją na rehabilitację Henka, tak?

- Czyje mieszkanie i po co przeszukuje Sky?

Mógłby mi to ktoś bardzo dużym skrócie wytłumaczyć?
Jeśli są jeszcze jakieś istotne wątki, których tu nie wymieniłem, a które przed
obejrzeniem 4 części powinienem odświeżyć bardzo proszę o dopisanie o nich
czegokolwiek również. Z góry wielki dzięki za pomoc! ;)

Stolarcfc

"- Czyje mieszkanie i po co przeszukuje Sky?"

O ile się nie mylę to mieszkanie Waltera.

"- Z tego wynikało dziwne zachowanie Saula? To, że miał ochronę i szukał czegoś na
kolanach w biurze? Też kojarzę, że coś było na rzeczy, ale o co dokładnie chodzi? ;)"

Nie wiem bo też dawno oglądałem 3 serie ale przypuszczam że pewnie chodziło o podsłuch itp.

"- Jak wygląda obecnie relacja między Sky i Waltem? Bo też nie pamiętam na jakim
etapie skończyła się 3 seria. Z tego co widzę, to mają ze sobą kontakt, ona się o niego
martwi, siostra posądza ich o to, że spędzili wspólnie noc, więc chyba pokłóceni tak do
końca nie są?"

Normalne że się o niego martwi, nadal go kocha ale wszystko wskazuje na to że są w stanie separacji tylko że nie oficjalnej.

ocenił(a) serial na 10
Stolarcfc

Z góry mówię, że dawno oglądałem 3 sezon i nie pamiętam dokładnie wszystkiego.

- Gdyż pomógł Jessiemu zabić pracowników Gus'a (Dokładnie członków kartelu, z którym współpracował), a następnie ukryć go, pomimo tego, że już było wcześniej spotkanie pomiędzy członkami kartelu a Jessim, które miało załagodzić konflikt.

- Nie pamiętam, więc nie pomogę, ale wydaję mi się, że jeśli chodzi o ochroniarza to jest mu po to, aby chronić Saula przed jego detektywem, Mikem, w związku z incydentem, kiedy pytał się o Pinkmana.

@UP: Tak, w 4 serii widać, jak swoim sprzętem szuka podsłuchów.

- Niby dalej pokłóceni są, ale mają kontakt, bo chcą albo raczej ona chce wspomóc Hanka i pomaga mu w znalezieniu biznesu, aby prać pieniądze, jednakże w 1 odcinku 4 serii przeparkowuje auto Walta, co chyba świadczy o dalszej kłótni.

- Niby tak, płaci te rachunki, ale póki co nie wiadomo, co z biznesem.

- Jeśli chodzi Ci o 1 odcinek 4 serii to przeszukuje dlatego, bo szuka Walta. Tak mi się wydaje, ale mogli coś powiedzieć po angielsku, a ja nie zrozumiałem, chociaż sam serial nie ma jakiegoś zaawansowanego języka to, jak zaczyna się rozmowa związana z chemią to nawet nie ma co się wsłuchiwać.

Mam nadzieję, że pomogłem, ale ktoś mógłby coś jeszcze dodać, bo nie pamiętam wszystkich wątków.