PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Widziałem masę filmów, masę seriali, ale czegoś takiego jeszcze w życiu. Ten serial, po
prostu miażdży mózg, emocję jakie mi towarzyszyły oglądając go aż trudno opisać. Z 10
minut temu skończyłem oglądać ostatni odcinek sezonu 5, i nadal mam gęsią skórkę. I aż
mi przykro i to bardzo że to jeszcze tylko 8 odcinków przed nami..i że już wszystko wyszło na
jaw że mr. Walter White to Heisenberg, bo te 8 odcinków, może pójść w złą stronę, boję się
ze to będzie jedna wielka ucieczka a finał będzie taki że zostanie złapany lub umrze, i tak to
się pewnie skończy, bo przecież go nie uniewinnią, i wszyscy żyli długo i szczęśliwie.

Sen serial to totalne mistrzostwo świata, odkryłem ten skarb późno, ale ważne że odkryłem.

ocenił(a) serial na 10
IOOI

nic specjalnego-ja w tydzień,wczoraj skończyłem oglądać ostatni epizod.I powiem więcej,moim zdaniem byłoby wskazane,żeby Walter został uśmiercony.Masz rację,jest to serial genialny,ale według mnie Dexter trochę lepszy

użytkownik usunięty
linkin14

Dexter ma masę niedorzeczności i dlatego nie dorównuje BB, ale mimo wszystko też go lubię. ;)

ocenił(a) serial na 10

To prawda, Dex zamienił się w durną papkę dla ludzi niemyślących, ale rzeczywiście z sentymentu oglądam go nadal.

użytkownik usunięty
miko1356

Jak się obejrzało kilka sezonów to potem nie wypada przestać i porzucić w niepamięć, a poświęcenie ~50min tygodniowo to żaden problem.

ocenił(a) serial na 10

Osobiście BB mi się dużo bardziej podoba od Dexa. Ale skoro mówimy o niedorzecznościach to niestety w 5 sezonie pojawiło się kilka. Najbardziej irytowało mnie, dlaczego W.W. nagle zrobił się takim skur******. Zabija ludzi, którzy mu nie grożą, nie obchodzi go śmierć dziecka itp. Po drugie, Jesse zrobił się nagle wielkim inteligentem, wpadł na pomysł jak zniszczyć laptopa Gus'a, a także jak ukraść metyloaminę po "cichaczu". Po trzecie, dla mnie najgorsze, pociąg z metyloaminą o wartości kilkudziesięciu milionów (miliardów???), jest prowadzony przez nieuzbrojonego konduktora i inżyniera. Proszę Was... Naprawdę w pierwszych 4 sezonach było perfekcyjnie, teraz serial robi się przewidywalny. Mam nadzieję, że finałowe odcinki rozłożą mnie na łopatki i nie będę musiał zmieniać oceny na "9".

użytkownik usunięty
Tomek_Z13

Na obronę akcji z pociągiem dodam, że informacja o czasie i miejscu jego przejazdu była strzeżona.

ocenił(a) serial na 10

Wiem, wiem, jak było wspomniane pociągi z głowicami nuklearnymi są strzeżone przez strażników, a informacje o nich zapewne również są ściśle tajne. A pociąg z metyloaminą wartą kuuupę forsy jest prowadzony przez inżyniera i konduktora, dla których nie wydało się podejrzane jak zobaczyli samochód na środku torów. Można to puścić między palcami, ale dla mnie jest to mega naciągane,

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Mij

no i co to niby miało być trollu?każdy ma własny gust

ocenił(a) serial na 10
linkin14

Tak i dla tego gratuluje :))
Dex lepszy od BB, śmiać się będę jeszcze długo.. naprawdę :))

ocenił(a) serial na 10
linkin14

Dexter i breaking bad to oba wysmienite seriale. Czy to prawda, że jeszcze zostało tylko 8 odcinków do konca BR BA ?

linkin14

jak można porównywać dwa zupełnie różne seriale? porażka

ocenił(a) serial na 10
tomeq208662

ale czy ja je porównuję?

ocenił(a) serial na 8
tomeq208662

A no po części można. Jak to ładnie określił jeden mój znajomy. Dexter to serial o bestii, która chce zostać człowiekiem a BB to serial o człowieku, który staje się bestią. Widać tu pewne podobieństwa, oba poruszają temat przestępczości i moralności, ale poza tym są inne, jak każdy dobry serial. Jak by były podobne, były by wtórne a wtedy były by dużo słabsze.

ocenił(a) serial na 9
linkin14

dla mnie BB i Dexter są równie dobre... to prawda, że Dexter jest trochę naciągany i przewidywalny ostatnio ale nadal ma lepszy klimat! no i obydwa zostawiły nas w niezłym napięciu, choć na szczescie do Dextera nowego już dni zostały! <3

ocenił(a) serial na 10
IOOI

Przebiłem cię - obejrzałem całość w 6 dni.

litwosxd

hehe ja też bym to szybciej obejrzał, ale po 2 sezonie zorientowałem się, że mi żal bym to tak szybko skończył. I mega przeciągałem oglądanie heheh geniusz po prostu geniusz, i myślę że za rok znów sobie obejrzę cały, tylko że już z całkowitym finałem !

ocenił(a) serial na 9
litwosxd

ja w 3 dni ....

ocenił(a) serial na 10
spidi11_2

54 odcinki dają 40,5h seansu.Musiałbyś nie robić nic innego od spania i oglądania. No life.

ocenił(a) serial na 9
trk123

dokładnie, no miałem jeszcze przerwy na jedzenie xD