Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 333 tys. ocen
8,8 10 1 332760
9,1 50 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Czekam na 5 sezon Dextera i szukam czegoś w podobnych klimatach, żeby zapełnić "pustkę" do września. Słyszałem od kumpla, że ten serial jest całkiem niezły i trochę podobny do Dexa, ale prawdę mówiąc nigdy wcześniej o nim nie słyszałem.
Czy to prawda? Są tu jacyś fani Dextera, którym spodobał się także ten film? Warto to w ogóle ściągnąć?

ocenił(a) serial na 9

Naprawdę warto, także szukałem czegoś co by zapełniło czas oczekiwania na piąty sezon Dexa, i pustke po ośmiu sezonach "24". Tydzień temu zakończyłem oglądać pierwszy sezon i muszę przyznać że serial wymiata, dziwię się że tak mało o nim słychać. Niedługo zabieram się za sezon numer 2.

ocenił(a) serial na 10
ufo577

Haplo dobrze trafiłeś jeśli chodzi o zapełnienie pustki, szukałem jakiejś alternatywy od dextera ale byłem raczej sceptyczny , myślałem że wielka trójka czyli "rodzina soprano , dexter , sześć stóp pod ziemia , jest nie do osiągnięcia dla coraz bardziej komercyjnej tv , jakież było moje zdziwienie i mina po obejrzeniu pierwszych dwóch sezonów ....
Dexter jako serial wydawał mi się brutalny i świetnie zbudowany pod względem fabularnym i napięcia , choć 3 sezon prorokował spadek formy to czwarty dobitnie pokazał kto jest królem, ale nie na długo bo Breaking Bad zmiotło trzecim sezonem wszytko co było dotychczas .
Przemiana naszego poczciwego nauczyciela chemii w bezwzględnego przestępce oraz popisy aktora który gra jessiego pinkmana to tylko niektóre atrakcje , piękne zdjęcia meksyku , świetna muzyka oraz inteligentny scenariusz dopełniają mroczny świat tego serialu.
Moim skromnym zdaniem mamy mamy nowego króla seriali dramatycznych , sam się zdziwiłem że mogą mnie jeszcze czymś zaskoczyć :) , gorąco polecam tylko potem nie miej pretensji że będziesz musiał czymś zapełniać pustkę :D po breaking bad ponieważ w tym temacie nie ma już nic na tak wysokim poziomie.

użytkownik usunięty
tyrantx

ufo577 i tyrantx - dzięki chłopaki! Widzę, że kumpel nie ściemniał, a skoro tak, to zaraz po powrocie do domu odpalam kompa. A zastanawiałem się czy będę miał na co zużyć limit transferu danych w tym miesiącu... ;)

ocenił(a) serial na 10

Jak szukasz czegoś w klimatach Dextera to sciagaj bezzwłocznie Powrót do życia (Life). Zdecydowanie polecam, dwa sezony i dużo morderstw w dexterowym sosie.

P.S. Oczywiście Breaking Bad również, jak najbardziej.

użytkownik usunięty
almodrama

Dzięki, jak tylko znajdę chwilkę, to sprawdzę ten serial, bo nigdy wcześniej o nim nie słyszałem.

Ja też czekając na Dextera oglądam Breaking Bad - niestety zbliża się koniec III sezonu. Serial rewelacyjny - polecam.

ocenił(a) serial na 8

breaking... jest rewelacyjny, ale oglądałem jedynie kilka pierwszych odcinków dextera i nie wydaje mi się, by były to te same klimaty. ale by zabić pustkę można śmiało obejrzeć, może nawet Cię zaciekawi

ocenił(a) serial na 10
kryslav

musze Cie niestety zmartwic, krotko mowiac Dexter przy Breaking Bad wyglada jak kolorowa bajka dla dzieci;) zeby nie bylo obejrzalem Dextera calego i czekam na nastepny sezon ale Breaking Bad jest nieziemski. edit.mialo byc do zalozyciela tematu

użytkownik usunięty
Cinek_16

Hehe... wygląda na to, że bardziej podobają mi się "kolorowe bajki", bo po obejżeniu pierwszego sezonu Breaking Bad mogę z czystym sumieniem, oczywiście bardzo subiektywnie, stwierdzić, że Dexter bije go na głowę. Może drugi sezon sprawi, że zmienię zdanie, ale jak na razie postacie (poza głównym bohaterem) nie budzą we mnie żadnych emocji, porównywalnych z Debrą, Batistą czy choćby zabawnie zoboczonym Masuką.

ocenił(a) serial na 10

również tak myślałem dopóki nie obejrzałem drugiego sezonu :) , inna sprawa że serial robi się coraz cięższy i mroczny , ale na dextera też czekam jako odpoczynek od gęstego breaking bad

tyrantx

drugi sezon Dextera był bardzo mocny, także nie zawsze wyjdzie wypoczynek.

Taaak ogladalam Dextera i szukalam czegos rownie dobrego no i znalazlam - wlasnie Breaking Bad takze goraco polecam nie zawiedziesz sie.