Obajrzałem wszystkie sezony niemal jednym tchem! Szkoda, że to już koniec ale....czy na pewno?:) Mała furtka w sumie jest:)
Nigdy jeszcze nie oglądałem serialu, który by mnie tak wkręcił jak BB. Przydałoby sie więcej odcinków.
To polecam kultowy "Twin Peaks". Bardzo dobre są też produkcje HBO, bo dbają o scenariusz, aktorstwo, dialogi:
Oz, Sopranos, Sześć stóp pod ziemią, The wire, Rzym, Zakazane imperium, Gra o tron, True Detective.
Polecam :)
Twin peaks obejrzałem. Pierwsze części mnie wkręciły ale końcówka słaba. Podobnie z Dexterem.
A w BB "walec" od 1 do ostatniego odcinka. (Z wyjątkiem tego "mucha" czy jakoś tak:)
Wiesz co do najlepszego serialu ever zdania są podzielone :)
Długo był uważany za taki Twin Peaks. Ten klimat i oryginalność jest nie do podrobienia.
Ale Breaking Bad jest zapięty na ostatni guzik, serial wręcz idealny.
No i pozostają jeszcze wybitne produkcje HBO, które dba o realistyczność,
scenariusz, dialogi, aktorstwo, rozmach : Sopranos, The wire, Rzym, Gra o tron.
Każdy z tych sześciu seriali można nazwać tym najlepszym, choć Rzym trochę za krótki,
bo początkowo miały być 4 sezony.
Jak dla mnie to:
Breaking Bad > Twin Peaks > Gra o tron > Rzym > The Wire > Sopranos > Oz > Zakazane imperium
Aczkolwiek jak ktoś nie przepada za klimatami starożytności/średniowiecza to może Gra o tron/Rzym
uważać za gorsze od np: The wire czy Sopranos, które są niesamowicie realistyczne.
Bardziej od Breaking bad.
jak dla mnie ostatnie odcinki 5 serii były już trochę dołujące :/
poza tym to przydałoby się kolejne 5 sezonów aby zapełnić pustkę po skończeniu serialu :D
Właśnie skończyłem oglądać ostatni odcinek. Jedyny serial jaki widziałem, który nie tylko trzyma poziom, ale jest lepszy z sezonu na sezon. Szkoda, że się skończył, ale z drugiej strony trzeba docenić to, że było to dzieło zaplanowane w najmniejszych szczegółach i dopracowane do perfekcji. Obawiam się, że gdyby opowiadać historię dalej, mogła by być niepotrzebnie naciągana - po co psuć coś, co jest idealne?
Świetny serial. Ja niestety dopiero widziałem 2 sezony. 21 maja wychodzi na dvd sezon 3. Już zamówiłem i nie mogę się doczekać.
Dla mnie jakość DVD jest wystarczająca. Zauważ że w Polsce nie wszystkie seriale wychodzą na Blu-ray.. O różnicy w cenie nie wspominając.