PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325659
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Witam
Oglądając ostatni odcinek, zwróciłem uwagę na książkę, którą Walter odkłada na szafkę w trakcie wprowadzania się z powrotem do domu. Jest to mianowicie książka Walta Whitmana. Jak pewnie pamiętacie (SPOILER ALERT!) był to ulubiony autor Gale'a. Od razu przypomniała mi się sytuacja, gdy Hank przeglądał jego notatki, gdzie znalazł zdanie w stylu "Dla mojego ulubionego W.W", lub cos w tym stylu. Walter szybko wymyślił aby te inicjały wskazywały na autora wiersza, a nie jego samego :) Dodając do tego minę Hanka w S05E02, gdy jego szef mówił, że cały czas miał wroga pod nosem.. Myślicie że ta książka może pogrążyć Walta? Czy może scenariusz, że Hank wpada do Walta/Skyler, przypadkiem zauważa książkę i wszystko zaczyna mu się układać w całość jest zbyt nieprawdopodobny? To by wyjaśniało, czemu w pierwszych scenach 5 sezonu Heisenberg musi się ukrywać pod fałszywym nazwiskiem..
(KONIEC SPOILERA)

ocenił(a) serial na 9
Shayel

Mnie właśnie strasznie nurtuje to, czy pierwsze sceny piątego sezonu będą ostatnimi serialu, kiedy to W.W. wpadnie i będzie to taka puenta, że nie warto się bawić w dragi itd. A może jednak wymyślą coś innego...

ocenił(a) serial na 9
Shayel

Czy Szreder wygląda na kogoś, kogo interesują książki? Zresztą to w ogóle smieszne - Walt ma na szafce książkę napisaną przez klasyka, który przypadkiem ma te same inicjały. Szreder stwierdza, że skoro tak, to na pewno jest zamieszany.

Bzdura.

ocenił(a) serial na 10
Shayel

Oczywiście, że ma to znaczenie. W tym serialu jest tyle symboli, że głowa boli. ;)