To, że "krystal" (czyli metamfetamina) jest bardziej popularna to już fakt. No i ludzie ostatnio oskarżają BB o to, że niby meta jest modna przez ten serial. Nie żeby serial miał płacić za czyjąś głupotę. Wierzycie, że serial moze mieć na to wpływ? Ludzie aż tak głupi być nie mogą.
Jakoś nie wydaje mi się, żeby po Dr House'sie ludzie masowo zechcieli być lekarzami, po The Walking Dead zamarzyli o apokalipsie zombie i zaczęli zbierać broń i amunicję czy po Orange Is The New Black kobiety pchały się do więzień. BB nie jest z pewnością serialem przeznaczonym dla młodszych widzów którzy zobaczą że ktoś pali metę i sami będą ją kombinować, powiedziałabym wręcz że fabuła produkcji ostrzega przed konsekwencjami łamania prawa i brania narkotyków...
Z tymi co chcą apokalipsy zombie to mocno nie trafiłaś ;p Teraz co drugi fan DayZ, Twd chce apokalipsy.
Oczywiście, że ma wpływ. Każdy prawdziwi fan "BB" chcę przynajmniej wciągnąć jedną działkę.
Oczywiście że ma wpływ ja już otwieram fabryke metry teraz mówcie na mnie Heisenberg heheh xD
myślę, że to mało istotne; normalnych ludzi serial dodatkowo odstraszy - widziałam całość i nie przypominam sobie, by w którymkolwiek odcinku pojawiło się pozytywne skojarzenie z narkotykami; światek handlarzy i klientów - zdesperowanych prostytutek, głupawych dzieciaków etc. może budzić obrzydzenie, ewentualnie zmieszane ze współczuciem, ale na pewno nie chęć przyłączenia się;