Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 334 tys. ocen
8,8 10 1 333542
9,1 50 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Sinusoida poziomu...

użytkownik usunięty

Do obejrzenia tego serialu skłoniły mnie docierające stąd i owąd opinie zachwalające go pod
niebiosa. Po obejrzeniu wszystkich sezonów zaskakuje mnie miałkość i mierność sezonu
trzeciego. Po obejrzeniu go, nie do końca byłem przekonany, czy jest w ogóle sens oglądać
kolejne. Znając tendencję wśród dzieł masowych do zaniżania poziomu z wydania na wydanie,
bałem się, że i w tym przypadku będzie tak samo. Jednak myliłem się i jednak Breaking Bad
mimo sezonu trzeciego nie skończył się na Kill'em All, ale też po nim nie stał się czymś
naprawdę wyjątkowym. Granie na emocjach oraz doprawianie wrażeń drastycznością mnie nie
przekonały. Z całej serii najbardziej podobały mi się dwa pierwsze sezony i właściwie na nich
cała historia mogłaby się zakończyć. W tych właśnie sezonach według mnie wszystko najbardziej
miało ręce i nogi, a całość ładnie spinała się klamrą. Pomijając sezon trzeci kolejne były już
jednak bardziej nastawione na nachalne wprowadzanie widza w zagadki i granie na emocjach
niż na prośbę stworzenia czegoś epickiego i niepodważalnego. Nadmierne faworyzowanie
tego serialu nie bierze się znikąd, to fakt, ale tylko na tle szajsu, którym karmi się nas od lat jest
to zrozumiałe. Jednak grzechem jest i perfidnym przegięciem, robienie z tego serialu
czegoś epickiego i legendarnego. To serial wyjątkowy, lecz do miana legendy mu bardzo
brakuje. Proszę Was nie obniżajcie poprzeczki. To jest niebezpieczne.