PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

So, this is the end...

użytkownik usunięty

Odcinek zaskakująco przewidywalny, czyli coś do czego w BB nie byłem przyzwyczajony. Śmierć
Walta, załatwienie nazioli, uratowanie Jessego i wykorzystanie Gretchen i Elliota do przekazania
pieniędzy dla rodziny... To wszystko po prostu było zbyt proste. Zbyt łatwo i gładko to przebiegło,
brakowało dramaturgii, komplikacji. Nie zmienia ono faktu, że zakończył się jeden z najlepszych
seriali z jakimi miałem styczność ale liczyłem na coś więcej, na te niesamowite emocje jakich
doświadczałem w poprzednich odcinkach.

ocenił(a) serial na 10

Ale z drugiej strony gdyby coś stało się inaczej byłby dopiero niedosyt. Paradoksalnie ginie główny bohater, a wszystko jest ok. Wyobraź sobie swoje samopoczucie gdybyś był świadom tego, że Walt Junior będzie żebrakiem całe życie, albo że Lydia dalej będzie kręcić biznes albo pozbywać się świadków ze Sky na czele. To otwiera szósty sezon, a to byłoby dramatem dla tej produkcji.

użytkownik usunięty
obywatel_M

Nie no, oczywiście masz racje. W pewnym sensie wszystko kończy się tak, jak powinno ale mnie scenarzyści tak rozpieścili, że liczyłem jeszcze na jakieś większe zakończenie w końcówce :)