PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325755
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Todd

ocenił(a) serial na 8

Specjalnie założyłem konto zeby otworzyc temat o tej postaci. Az sam sie dziwie, ze nikt nie
rozpoczal dyskusji na temat tego socjopaty.

Sam nawet nie wiem co napisac, raz rozmawia i sie usmiecha a zaraz potem przystawia klamke do
glowy i odpala kobietke z usmiechem na twarzy. Potrafi dać lody jessiemu którego trzyma w lochu ?
ROTFL nawet w Sopranos nie było takich pacjentow

użytkownik usunięty
ziomski

Jest taki jak piszesz. Bez skrupułów potrafi zabić całkowicie niewinnych ludzi np. chłopca, który ich widział jak kradli metyloaminę lub bliską osobę Jessiego, Andreę.
Niestety to czym się zajmuje, a produkcja narkotyków oraz inna dziedzina jakim jest jego wujek i banda nazistów doprowadziła do zmiany jego zachowania. Zachowania, które powoduje, że jednak "ogarnia" ten cały interes. To nie jest kwiaciarnia, czy eż tpiekarnia. W tym świecie różne problemy załatwia się w taki sposób. Trzeba jednak przyznać, że ma swój autorytet, Waltera, przez to nie zabił Skyler, tylko ją nastraszył, a mógł od razu dać jej kulkę w łeb i nie byłoby z nią w przyszłości żadnych problemów. Jego postać w tym serialu jest bardzo przekonująca i lubię oglądać sceny z jego udziałem. Ma głowę do takiego "interesu", lecz tacy ludzie prędzej czy później sami giną.

ocenił(a) serial na 10
ziomski

a Paulie to co? Nawet jak zabijali Pussy'ego to sie zbytnio nie przejął podczas gdy Tony i Sil ledwo wyrabiali nerwowo...

ocenił(a) serial na 10
dansol20

Paulie był jednak "normalny" :P

ocenił(a) serial na 8
Jellenio

ale Sal był kablem a ta laska (Adriana? hehe w Sopranos Adriane tez spotkal podobny los) nic nikomu nigdy nie zrobiła, tu jest zasadnicza roznica.

ocenił(a) serial na 8
ziomski

Andrea, moj blad ;)

ocenił(a) serial na 10
ziomski

ale też Sal był ich przyjacielem, jak to mówili był dla nich bratem... Pussy kiedyś mówił ze zna sie z Tonym 30 lat, z Silem i Paulim znał sie pewnie też bardzo długo ale to nie zrobiło Pauliemu wielkiej różnicy ;)

ziomski

Zaczynam sądzić, że Todd wcale nie jest psycholem. Bo jak to właściwie poznać? Moim zdaniem on jest przeraźliwie normalny, tylko do bólu pragmatyczny :D On po prostu ma do wszystkiego chłodne, racjonalne podejście, które większości ludzi nie mieści się w głowie. Gdzie emocje, tam emocje (Lydia), gdzie interesy, tam interesy. Nie wścieka się, nerwów sobie nie szarpie, ma zadaniowe podejście. I coraz bardziej mnie przeraża. Nie wiem, czy zwróciliście uwagę, na jego uśmieszek, gdy wujki oglądały nagranie z Jessem. Todd był dumny z tego, jak błyskotliwie rozwiązał sprawę dzieciaka na motorze! O_O

No i sam jego wygląd to cios w wyobrażenie bad guy'a. Jakbym go miała do kogoś porównać (fizycznie), to chyba do bohatera Mechanicznej Pomarańczy. Chociaż przy całej swojej "aniołkowatości"Alex miał chociaż psychopatę w oczach. A Todd - nawet tego nie. Ot, boy next door. Zastanawiam się, czy byłby zdolny zrobić krzywdę Lydii, gdyby nim otwarcie wzgardziła. I myślę, że chyba tak.

ocenił(a) serial na 10
ziomski

"Sam nawet nie wiem co napisac, raz rozmawia i sie usmiecha a zaraz potem przystawia klamke do
glowy i odpala kobietke z usmiechem na twarzy."

Cóż, tacy właśnie są prawdziwi psychopaci, dla nich zjedzenie loda znaczy tyle samo co strzelić w łeb lasce...

ocenił(a) serial na 8
ziomski

Scena z lodami kopiuj wklej Milczenie Owiec tylko tym razem Balsamu nie było :D