PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 324 tys. ocen
8,8 10 1 323913
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Mam pytanie. W jaki sposób Jessie odkrył że Walt podtruł tego dzieciaka ?
To ta scena o ile pamiętam : Jessie czeka na gościa od zmiany tożsamości i wyjmuje paczkę
papierosów i co ? Że nie było tam tego papierosa z rycyną ?
Przecież Walt podtruł dzieciaka jakimś kwiatem to po co ten ochroniarz Saula ukradł to od Jessiego
? Nie rozumiem, ktoś wyjaśni ? thx!

dopawcia

A więc... Gdy Jesse czekał na gościa od zmiany tożsamości zauważył, iż grubas ukradł mu zioło... wtedy zrozumiał, iż grupas ukradł mu również papierosa z trucizną.... Walt chciał aby Jessi "zgubił" papierosa z trucizną, by myślał iż ukradł mu go boss, by otruć dziecko... Walt jednak otruł dziecko tym kwiatem, być może dlatego, iż trucizna była mniej toksyczna i była możliwość uratowania chłopca... Kumamy?

ocenił(a) serial na 9
kinomanianka

Specjalnie użył tej rośliny, bo wiedział że w małej ilości nie zagrozi życiu tego chłopca. Roślina tylko stworzyła pozory dużego zatrucia, ale lekarze sobie z tym spokojnie poradzili. Walt wiedział, że tak będzie. Nie chciał zabić chłopca. Gdyby chciał to zrobić podałby mu te kapsułkę z trucizną.

glov00

Owszem, ale wydaje mi się, że moment , gyd Jesse powiedział Waltowi, że chłopiec przeżyje nie był udawany... Waltowi spadł kamień z serca... nie jestem pewna, iż był pewny, że chłopiec przeżyje... myślę, że działał na granicy ryzyka... zresztą dla średnio bystrego Jessiego, z zupełnie niewykształconą inteligencją emocjonalną nie była by to żadna różnica....

ocenił(a) serial na 10
kinomanianka

Ale była jeszcze scena jak szukali tej trucizny i znaleźli ją w odkurzaczu ? to było po zabiciu już Gusa?

dopawcia

Chyba tak... kiedy wyszło na jaw iż nie była to rycyna, tylko ten kwiatek... wtedy pinkman bał się, że ten papieros gdzieś się zgubił i ktoś może się otruć przez przypadek.... zresztą ja na początku błednie pomyślałam, iż ten mały chłopiec podkradł pinkmanowi papierosa i , że był to przypadek...

ocenił(a) serial na 10
kinomanianka

Dokladnie tak smao myslalem ze podkradl i przez przypadek:) Ale Walter genialnie to wymyślił ;)