PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325620
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

WIELKIE ROCZAROWANIE

ocenił(a) serial na 5

Słyszałem o tym serialu same superlatywy, "ochom" i "achom" nie było końca i najgorsze, że te
"ochy" i "achy" pochodziły od wiarygodnych ludzi, nie boję się powiedzieć, znawców dobrego kina,
tym niestety większy mój zawód. Żeby było jasno, nie czepiał się pomysłu, ten był znakomity, chory,
przeciętny, niczym nie wyróżniający się z tłumu belfer robi karierę z narkobiznesie, z tymi całymi
pogmatwanymi relacjami mąż-żoną, szwagier-szwagier, kucharz-kucharz.
Pytam tylko: na cholerę tyle sezonów? Akcję można było zamknąć w 10 odcinkach, ale jak to w USA
trzeba było wycisnąć ile się da z tego serialu, co sprawiło, że Breaking Bad stał się czymś pomiędzy
Modą na sukces a 007 zgłoś się. A mogło być naprawdę dobrze. 5 i nic ponad to...

ocenił(a) serial na 10
aabraq

5 sezonów po kilka-kilkanaście odcinków to dla Ciebie tak dużo?
Moim zdaniem oglądanie tego serialu w małej ilości odcinków byłoby jak czytanie streszczenia zajebistej książki.

ocenił(a) serial na 5
adariddle

"och" i "ach" ")

ocenił(a) serial na 10
aabraq

Oj to współczuję Ci. Ale życzę, żebyś znalazł dla siebie coś równie inspirującego, fascynującego i uzależniającego (pozytywnie), prowokującego refleksję i dostarczającego świetnej rozrywki jak Breaking Bad dla mnie. Po prostu chemia musi zadziałać, albo się zakochujesz, albo nie.Nie ten serial, to będzie (może kiedyś) inny.

ocenił(a) serial na 5
marysiaur

"ach" i "och" :)

ocenił(a) serial na 10
aabraq

No nic nie poradzimy na to :-) Zachwyt to bardzo przyjemna rzecz, Ciebie też to spotka, nie martw się.

ocenił(a) serial na 8
aabraq

Widać jak uważnie oglądasz. Walter to nie jest przeciętny nauczyciel, tylko laureat Nobla i geniusz w dziedzinie chemii o której wie wszystko.

aabraq

W jaki sposób można taką historię zamknąć w 10 odcinkach ? Jak to sobie wyobrażasz ?

A żebyś nie zadawał sobie trudu, od razu napiszę "och" i "ach" ;)

ocenił(a) serial na 10
Rena39

Przedwczoraj obejrzałam ostatni odcinek 5 sezonu (wcześniej jakoś nie byłam do serialu przekonana) i popadłam w przygnębienie, że to juz koniec... Serial jest fantastyczny, uzależniajacy, "och" i "ach" do kwadratu... W 5-ciu sezonach zostało zawarte wszystko, co było do opowiedzenia, bez dłużyzn i zbędnych wątków - 10 odcinków absolutnie by sprawy nie załatwiło.

ocenił(a) serial na 10
aabraq

BB to rewelacyjny serial. Mnie nie wciągnął od razu. Na początku zastanawiałam się "o co tyle hałasu???", a potem bum - i już byłam uzależniona. Ten serial tak działa. Jednego widza wciąga po 2 odcinkach, innego po 2 sezonach. Cieszę się, że dałam mu szansę, bo oglądanie tego serialu to były niezapomniane chwile.
I nie - nie dało by rady umieścić fabuły w 10 odcinkach.