Witam, na wstępie chciałem zaznaczyć, że jestem fanem takich seriali jak Dexter, Bez Skazy, Gotowe na wszystko, Homeland, Gra o Tron i muszę się przyznać że nie rozumiem jakim cudem umknął mi Breaking Bad, przez przypadek spojrzałem na ranking a tu nr1, myślę ok, trzeba to nadrobić, patrzę a tu serial zakończył się już w 2013 roku no nic, nadrabiamy. Pierwsze wrażenie tj. około 3 odcinki obejrzane i myślę kurde nic specjalnego, wydaje się dużo gorzej zrobiony od wymienionych wyżej, jednak coś mnie wciągnęło, pomyślałem obejrzę min. jedną serię, najwyżej zakończę, jak się domyślacie tak się nie stało, film wciąga mega, fabuła świetna, aktorzy rewelacyjni. Najważniejsze w całym filmie są przemiany głównych bohaterów, Walter z nauczyciela gimnazjum wyglądającego w pierwszej serii typowo dla takiej postaci staje się prawdziwym gangsterem, z każdym odcinkiem widzimy jego zmianę. Natomiast Jessie ze zwykłego ćpuna staję się kochającym Świat facetem, który nie miał szans żyć szczęśliwie. Relacje między tymi bohaterami są do samego końca najważniejsze. Na tym zakończę wywód, dla wszystkich co nie widzieli, polecam!!!