Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 334 tys. ocen
8,8 10 1 333833
9,1 50 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Hej :) Obejrzałam 1 odcinek i nie wciągał mnie na tyle, żeby zerknąć na 2. Z tego co udało mi się
ustalić serial ma dobrą opinię, warto go oglądać dalej?

MoonYouAreMe

Warto.

ocenił(a) serial na 9
MoonYouAreMe

Mnie pierwszy odcinek też bardzo zniechęcił i odłozyłam oglądanie serialu na bardzo długo. Na szczęście później ktoś mnie zachęcił do dalszego oglądania i nie żałuje. Bardzo dobry serial. Po drugim odcinku tak mnie wciągnęło, że obejrzałam wszystkie sezony za jednym razem. No ale nie kazdemu musi się pdobac :)

PsychopatycznoOdwetowa

Bardzo dziękuję za odpowiedź, chyba jakoś nadrobię te 5 sezonów w wakacje :)

ocenił(a) serial na 9
MoonYouAreMe

Myślę, że tak... chociaż sama obejrzałam zaledwie 2 odcinki, po pierwszym nie do końca byłam przekonana, drugi był dla mnie zarówno dramatyczny jak i komiczny. Wydaję mi się zatem, że powoli przekonuję się do tego serialu. Pamiętam, że przy Dexterze zajęło mi cały sezon, żeby się w niego wciągnąć... później okazał się jednym z najlepszych seriali, jakie dane było mi obejrzeć. Nie rezygnuj więc tak od razu, daj sobie czas, żeby się oswoić z Breaking Bad;) Może to głupie porównanie, ale z serialami bywa niekiedy tak jak z ludźmi: nie od razu a z czasem zaczynamy je doceniać i lubić...

agatakoniak

Dziękuję, spróbuje obejrzeć dalej na pewno, trzeba będzie coś robić przez najbliższe 2 miesiące ;)

MoonYouAreMe

Pewnie, że warto, pooglądałem 2 pierwsze odcinki i mnie znudziło, wróciłem po jakimś miesiącu i obejrzałem już wszystkie sezony :D
W wielu serialach już tak jest, że pierwsze odcinki trzeba po prostu przeboleć.

zjadbymcos

Dziękuję za odpowiedź, wierzę, że dalej już będzie tylko lepiej :)

ocenił(a) serial na 10
MoonYouAreMe

Co za bezsensowne pytanie. Oczywiście, że powinnaś obejrzeć drugi odcinek. Jak można wyciągać coś na temat 5 sezonowego serialu po 1 odcinku?

Tracę wiarę w ludzkość normalnie.

NexaT

Nie wyciągam wniosku o całym serialu, po prostu ostatnio brakuje mi seriali do oglądania i pomyślałam że wrócę do BB, ale zastanawiam się czy jest sens skoro historia nie wciągnęła mnie od razu, tak jak to było w przypadku True Detective czy The Good Wife. :)
Zwykłe pytanie po co tyle emocji??

ocenił(a) serial na 8
MoonYouAreMe

Ja również uważam, że warto. Pierwszy odc rzeczywiście był dość nudny, ale później jest coraz lepiej i lepiej. W ciągu 2 dni obejrzałam cały sezon. Obecnie kończę 3 sezon i jutro zabieram się za 4 :) Trzeba przetrwać te nudniejsze odc by dobrać się do tych najlepszych, wiec nie zniechęcaj się tak szybko, bo wiele stracisz :)

użytkownik usunięty
Carsei

Warto. Byłem sceptykiem jeśli chodzi o ten serial, ale potem naprawdę mnie wciągnął. Polecam.

ocenił(a) serial na 10
MoonYouAreMe

Odcinki trwają 45 minut. Nie lepiej siąść spokojnie i obejrzeć 2 odcinek, niż zakładać podobny temat i czekać nawet dłużej niż 45 minut na odpowiedź?
Po prostu to jest bezsensu.

I jak sama napisałaś, serial oceniany jest bardzo dobrze, (ba... drugi w rankingu na filmwebie - sama sobie odpowiedz) więc ludzie na 100% będą ci go polecać.

MoonYouAreMe

Hahahah dziewczyno :D Breaking Bad z kazdym sezonem sie polepsza. A Sezon 5 to jest arcydzielo telewizyjne.

MoonYouAreMe

Zakładałem podobny temat, tylko że byłem w połowie drugiego sezonu - nic ciekawego nie widziałem, nudny był.
Teraz Ci powiem, że jest to najgenialniejszy serial jaki powstał. ;)