Witam.
Nie mogła mnie wczoraj ominąć premiera BB na Polsacie dlatego zasiadając przed telewizorem moim oczom ukazało się kilka scen, których w mojej wersji, którą pobrałem z internetu po prostu nie było. M.in. scena w łóżku po urodzinach Waltera czy też pojawienie się Chada i tej blondyny przy samochodzie podczas gdy Walt mył felgi.
Jestem ciekaw skąd te różnice? :)
Ktoś tu dokładnie nie oglądał za pierwszym razem :D Te sceny były w wersji amerykańskiej.
Masz rację, tych scen nie było (chociaż co do tej z Chadem nie jestem pewien) + laska od której Jesse wychodził miała na sobie biustonosz :). Polsat puścił nieocenzurowaną wersję dvdrip lekko ją cenzurując :) . W stanach serial leciał ocenzurowany (dopiero na dvd wyszła nieocenzurowana)
Ja widzialem to piero pirerwszy odcinek serialu nie znam mnie zdziwilo jak na lektor doslowie tlumaczy wypowiedziane przez glownego bohatera to swego pracodawcy slowo Pier .... moze i bylo tam wiecej wulgarny slow ale po tej scenie sadze ze procz tego slowa nic tam nie padalo a to rzadko sie zdarza takie tlumaczenie na Polski kanalach .Chociaz serial szedl juz 22 ale jak gdziesz slszalem ze cenzura obowiazuje az do 23
Powiedziałbym że nawet nie lekko:)) Po prostu zamazali piersi:). Scena trwa ze dwie sekundy, no ale postanowili uchronić młodzież przed zgorszeniem:)). Cały Polsat cenzuruje króciutką scenkę w BB a z drugiej strony "edukuje" widza jakimiś "Pamietnikami z wakacji" gdzie wypikują połowę programu (no wiem przesadzam ale wiadomo o co mi chodzi) - złoty medal za hipokryzję::)
Ja mialem te sceny w pliku z oryginalnego AMC, niestety ten odcinek mial dupna jakosc i pobralem inna wersje, z innej telewizji ale z lepsza jakoscia o wiele. Nie bylo wlasnie tych scen, ale znam je wiec niespecjalnie mi to przeszkadzalo ;)
Czyli jest więcej niż jedna wersja tego odcinka :D
Sprawdzałem u siebie (wersja z AMC (56 min 27 s) ):
- dziewczyna wyrzucająca rzeczy Pinkmana ma ocenzurowane piersi (tak jak było na Polsacie)
- scena w łóżku po urodzinach Waltera jest (ok. 14 min)
- mycie felg i spotkanie Chada jest (10 min)
Mam nadzieję, że w wydaniu DVD (na które z niecierpliwością czekam) dadzą ten sam odcinek (niby kilka scen, ale wolałbym je mieć). No i żeby nie było tak jak przy "SoA" (że brak polskich napisów.... -.-)
Właśnie sprawdziłem, moja wersja ma raptem 46 minut. Sceny niby nic nie wnoszące do fabuły jednak teraz będę się przyglądał odcinkom emitowanym na Polsacie czy jeszcze więcej mnie nie ominęło.
Co do sceny spod myjni. W mojej wersji w momencie gdy Walt szedł pod tą Corvettę przemknęła mi właśnie myśl, że jest to pewnie auto tego Chada i zaraz go spotka. Przeczucia były słuszne :)