Dlaczego ten serial ma tak małą oglądalność?....jestem na 2 sezonie 6 odc i jest
rewelacyjny,3 dobre postacie napędzają akcję,świetna fabuła,akcja i klimat,koleś ,który to
stworzył ma łeb na właściwym miejscu.....i tak się właśnie zastanawiam,skoro serial ma
tyle nagród czemu nikt go(czytaj nieliczne grono) ogląda.....,i jaka jest wasza ulubiona
postać,jak dla mnie Hank jest wybitnym jajcarzem .;]
Może w Polsce nie jest tak bardzo znany, ale w USA robi naprawdę wielką furorę :)
Ja z kolei lubię postacie wprowadzone pod koniec 2 sezonu (nie zdradzę Ci tajemnicy, sam się przekonasz).
Ogólnie w drugim sezonie jest jedna naprawdę genialna scena w tle świetnej muzyki, na pewno wkrótce dowiesz się o co mi chodziło, także nie ociągać się i oglądać bo coraz lepiej jest. Pierwsze 2 serie to takie wprowadzenie, większa sielanka, humor, kolorystyka, następne to już psychologia, dramat, mroczniejszy klimat, no i dużo wydarzeń ma jakąś symbolikę, czy groteskę :)
Właśnie ostatnio serial ten staje się coraz popularniejszy w Polsce. Nie podoba mi się to, chciałem być oryginalny :)
Zależy w jakim sensie się nie podoba bo po części się zgadzam. Sam nie chcę, żeby wraz z popularnością debilne nastolatki lubujące w komediach romantycznych oceniały Breaking Bad na najgorszą możliwą ocenę, a później spadał w rankingu. Z kolei jeśli komuś się podoba ów serial, to jest duża szansa, że jeszcze przegoni Grę o tron czy Sherlocka, które zdecydowanie są za wysoko (Kompanii braci nie widziałem, ale wkrótce zamierzam) ;]
O to mi chodzi, żeby nie był popularny - wtedy będę oryginalny, że oglądam niszowe seriale, ale jak BB stanie się popularne, to będą to znali wszyscy moi znajomi i nie będę mógł hipsterzyć :) Oj żartuję, oczywiście.