Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 333 tys. ocen
8,8 10 1 333247
9,1 50 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Czy tylko ja jestem strasznie rozczarowany tym serialem? Nie spodziewałem się cudów, ale nie ma żadnego elementu zaskoczenia, wieje nudą niczym w operach mydlanych...

ocenił(a) serial na 9
krzemiroslaw

dokładnie, od czasu fly reszta jest zjadaniem własnego ogona, wtórym naśladownictwem i 7 woda po kisielu, oglądam jedynie z przyzwyczajenia i ledwo wytrzymuje do końca.

użytkownik usunięty
krzemiroslaw

Po prostu jesteście z tych, którzy wolą oglądać kino sensacyjne / akcji, zamiast pouczających dialogów.

ocenił(a) serial na 10
krzemiroslaw

Ja tam obejrzałem najnowszy odcinek i po raz kolejny jestem zmiażdżony stopniem zajebistości tego serialu. kto nie chce nich nie ogląda. Dla mnie wyjebka.

ocenił(a) serial na 10
effendi360

Zgadzam się! To nie jest stricte serial akcji :)

użytkownik usunięty
PannaZebra

Nie chcą oglądać, niech żałują, że nie poczują tych emocji, które w nas siedzą przed każdą premierą nowego odcinka!

ocenił(a) serial na 4
effendi360

@effendi360 - no jak wyjebka to po co piszesz?
@PannaZebra - oczywiście, tego się nie spodziewałem.
Pooglądałem cały pierwszy sezon i myślałem, że nie dotrwam. Przy drugim spasowałem...
Jeden z zarzutów to jest zarzut na miano MacGyvera, czyli przychodzi pan robi jakąś bombkę wysadza pół budynku, załatwia sprawę, wychodzi jak gdyby nic ;) a cała rzecz rozgrywa się na graniu emocjami widza: złapią/ nie złapią choć jest coraz bliżej. Sorry ten temat już był przerabiany wiele razy, a temat złapią/nie złapią do nowości nie należy (patrz choćby Prison Break) ;)
@Silesianin - uwierz, że dla mnie kino gdzie pan zabija 120 przeciwników i ucieka mi się przejadł po serii filmów choćby z Washingtonem ;) więc ten zarzut odpieram z całą stanowczością.
Co do dialogów... zgadzam się, że dają do myślenia, ale można je policzyć na palcach jednej ręki.
@all - to nie jest zarzut w stylu, fani oglądają to są BE, a ja nie to jestem super ;)
Po prostu nie rozumiem dlaczego ocena 8,5 i chciałbym się dowiedzieć :)

ocenił(a) serial na 10
krzemiroslaw

-------SPOILERY---------
O gustach się nie dyskutuje podobno :)
Serial Ci się nie podoba ? Widziałeś lepsze ? To poleć coś !
Mi podoba się bardzo w nim to, że 1 i 2 sezon jest przepełniony czarnym humorem. Takie sytuacje jak np Hank rozmawia z swoją żonką przez tel w międzyczasie zawijając kolesi i wydziera tam się na nich. Albo jak Walther z Jessiem myją cały ten syf po wiadomo czym - i ten wyraz twarzy Walta jak patrzy na Jessiego. Potem zwrot w stronę ciężkiego, naprawdę ciężkiego kryminału. Walt patrzący na umierającą na jego oczach dziewczynę - mógł jej pomóc - nie zrobił tego - te aspekty sprawiają, że po prostu człowiek chce aż na siłę dowiedzieć się co będzie dalej ! Tobie się może nie podobać a poleciłem serial koledze z pracy to sieknął z żoną dwa sezony jednym ciągiem - więc jak napisałem - o gustach się nie dyskutuje.

ocenił(a) serial na 10
effendi360

kiedy jakas dzieczyna umierala na oczach Walta?

ocenił(a) serial na 10
mario_ka

Ta uzależniona od hery co wkręciła Jessiego w ćpanie tego syfu - widać jak oglądacie serial a potem komentujecie pisząc głupoty !

ocenił(a) serial na 10
mario_ka

Przecież to jest kuźwa jeden z kluczowych momentów tego serialu ! Nie rozumiem jak ktoś co ocenia to na 10 nie pamiętał tego !!??

ocenił(a) serial na 10
effendi360

Dookłaaaadnie

ocenił(a) serial na 10
effendi360

Spokojnie, po prostu bylem zaraz po obejzeniu sceny z ostaniego odninka gdzie ginie ten chlopiec i gdy przeczytalem o dziewczynie ginącej na jego oczach to odrazu skojazylo mi sie to z jakąś dziewczynką w wieku tego chlopca, a takiej sceny nie moglem sobie przypomniec ;) Poza tym ten wątek z tą dziewczyną jest juz dawno zamknięty, więc jakoś nie pomyslalem o tym ;P

A serial jest dla mnie chyba najlepszym jaki oglądałem i nie martw sie oglądam go bardzo dokładnie i staram sie wszytsko analizować i rzadko kiedy sie zdarza zebym zauważył coś nielogicznego, tutaj wszystko raczej trzyma się kupy i za to go kjocham ;)

ocenił(a) serial na 10
mario_ka

Link dla przypomnienia http://www.youtube.com/watch?v=QjGSEYQIWak

ocenił(a) serial na 10
effendi360

O jak ja nie lubię tej sceny... btw. jedyna atrakcyjna aktorka w tym serialu :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 4
black_bastard

Słuchaj black_bastard - czy musisz od razu pluć jadem? Twoja odpowiedź naprawdę świadczy o "dojrzałości" i "mądrości", nic tylko przyklasnąć...
Poza tym jestem osobą dorosłą od nastu lat, a Twoje wypociny o tym raczej nie świadczą...
To nie jest prowokacja, rozmawiałem również z moim kolegą, który jest fanatykiem kina i ma podobne zdanie. Poza tym, czy obraziłem Twoją mamę, uderzyłem Cię, że mnie obrażasz?

ocenił(a) serial na 10
krzemiroslaw

To w jak idiotyczny sposob wypowiadasz sie o tym serialu, a juz napewno brak jakiejkoliwek konstruktywnej argumentacji przeciw niemu jest tak zalosne, ze nie moglem sie pows3mac, zeby nie zdadac ci pytani odnosnie problemow z jego zrozumieniem. BB raczej sklania do myslenia.

"To nie jest prowokacja, rozmawiałem również z moim kolegą, który jest fanatykiem kina i ma podobne zdanie. Poza tym, czy obraziłem Twoją mamę, uderzyłem Cię, że mnie obrażasz? "

haha nie moge z tego fragmentu, rzeczywiscie to juz jest tak mocny argument, ze nie spobob go obalic.

ocenił(a) serial na 4
black_bastard

Słuchaj, nie znasz tego człowieka, ja go znam - to On polecał mi klasyki (Mechanik, Fight Club etc.)
Twój post już został zgłoszony, nie mam zamiaru podejmować dyskusji z Tobą. Jesteś zwykłym cwaniakiem, który potrafi co najwyżej wystukać kilka obraźliwych tekstów wobec drugiej osoby. Zastanów się czy byś był w stanie powiedzieć takie rzeczy komuś w twarz?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
black_bastard

Czytajac twoje posty odnosze wrazenie, ze jestes wielkim hipokryta bo jedynne dziecinne posty w tym topicu należą do ciebie.

ocenił(a) serial na 10
dawid1420

znowu ty ? Po co sie wpieprzasz miedzy wodke a zakaski, bronie serialu, to jeszcze ci zle, sam jeste w takim razie hipokryta, najpierw poczytaj co ten mlody wypisywal o BB, a w zasadzie jakie bzdury. Dopiero potem sie wtryniaj w dyskusje.

ocenił(a) serial na 10
black_bastard

Co ma do tego serial? Rozmawiasz z czlowiekiem, nie z serialem. Serial to fikcja. Kogo obchodzi czy go bronisz czy nie? Ten gośc nie jest fikcyjny a ty po nim jezdzisz bezpodstawnie robiac jedynie z siebie zalosnego fanboya i dzieciaka, od ktorego go tak namiętnie wyzywasz.

ocenił(a) serial na 10
dawid1420

jak ktos ma niewiele do powiedzenia na temat serialu, ktorego notabene nie rozumie, neguje bez argumentacji daną rzecz, to mam prawo do tego aby bronic to co lubie. Ty za to udajesz zalosnego obronce ucisnionych i klakiera. Co sam sobie chlopina nie da rady? Wtracasz sie bo tak naprawde nie wy3males zeby mi nie pojechac, wiec twoja pusta gadka o "jechaniu" kogos jest zwyczajna hipokryzja do kwadratu. Sam musiales to zrobic co niby mi zarzucasz. Wpierw patrz na siebie hipokryto.

ocenił(a) serial na 4
black_bastard

Ta wypowiedź też została zgłoszona. Dziękuję tyle w temacie :)

krzemiroslaw

Wątpię,żeby zgłoszenie coś dało. Już wiele razy zgłaszałam do adminów mega obraźliwe posty (naprawdę,dużo gorsze niż ten) i nie było żadnej reakcji. Tak samo jest ze zwalczaniem trolli i innych szkodników.

ocenił(a) serial na 4
Mikasa08

Szkoda, bo to jest naprawdę smutne. Człowieczek ma naście lat i może bezkarnie obrażać. Jest z Wrocławia - może w razie czego mi to powiedzieć prosto w twarz, bo pracuje w tym mieście. Jestem pewien, że tchórzostwo weźmie górę i tego nie zrobi...
To jest mój pierwszy temat i takie sceny. Skąd tacy ludzie się biorą? Tutaj jest tak zawsze?

ocenił(a) serial na 10
krzemiroslaw

no tak, jak ktos nie potrafi sie wyslawic to odrazu donosi, takich donosicieli jak ty to kiedys nazywano ubekami, jak nie wiesz kim byli to sobie poczytaj:
Zgodnie z definicją podaną w wikipedii Ubek: to powszechnie używane określenie funkcjonariusza Urzędu Bezpieczeństwa, a potem Służby Bezpieczeństwa zwanej powszechnie bezpieką. Teoretycznie najczęściej "ubecy" walczyli z kościołem, jednakże pośród księży było też wielu agentów lub donosicieli.

ocenił(a) serial na 10
black_bastard

wysłowić miało być :)

ocenił(a) serial na 4
black_bastard

Już Ci ulżyło? :)

ocenił(a) serial na 10
krzemiroslaw

ja jestem wyluzowany, ale czemu ty nie potrafisz sklecic kilku bardziej rozwinietych zdan? Moze poradz sie tego swojego guru kolegi, ktory za ciebie tez pewnie mysli.

ocenił(a) serial na 4
black_bastard

Ulżyło? :)

ocenił(a) serial na 10
krzemiroslaw

Głupie odpowiedzi niekoniecznie wynikają z głupich pytań, ale zawsze - z głupoty.

ocenił(a) serial na 4
black_bastard

Ulżyło?

ocenił(a) serial na 10
krzemiroslaw

Głupie odpowiedzi niekoniecznie wynikają z głupich pytań, ale zawsze - z głupoty.

ocenił(a) serial na 4
black_bastard

Zatem zapraszam na priva, masz zaproszenie :)

ocenił(a) serial na 10
krzemiroslaw

owszem lubię być zapraszanym, ale nie przez konfidentów i takich "bystrzakow" jak ty :)

black_bastard

chyba ktoś Ci musi mocno mordę obić żebyś nauczył się szacunku do ludzi. Wróć do podstawówki i naucz się podstawowych zasad w komunikacji i kontaktach międzyludzkich, albo poproś rodziców, może to jeszcze ten czas w którym się dopiero uczysz. Sądząc po składni i doborze słów, stwierdzam, że jesteś dorosły. Jeśli tak, szkoda mi Twojej osoby jeszcze bardziej, i jeszcze bardziej powinieneś w zarobić w ryło :)

ocenił(a) serial na 10
kowaleski

ty zapewne juz dostales wiele razy w ten marny pysk, bo tak prostackiej odpowiedzi nie uzyl by ktos, kto nie byl tluczony i poddawany waleniu w morde. Mowisz o szacunku do ludzi, a sam go nie wykazujesz hipokryto zalosny. Zapraszam na danie mi w ryja, cwaniaczku z PKSu, ale obawiam sie ze to ty wylapujesz najwiecej razy w pysk, a hojraka zgrywasz przez neta. Brak obycia kultury napewno nie wyniosles z domu, smietnikowy hojraku.

black_bastard

Prostakiem jesteś tu tylko i wyłącznie Ty, co potwierdziło już kilka osób które wypowiadało się w tym poście ;) Odbijać piłeczkę możesz sobie z kolegami z dzielnicy. Ja, w przeciwieństwie do Ciebie, wykazuje szacunek nawet dla takich debili jak Ty :) Twoje wieśniackie teksty możesz sobie schować w dupę i nie prowokuj więcej ludzi do wdawania się z Tobą w idiotyczną dyskusję i wymianę bluzgów. Ja nie mam zamiaru poświęcać minuty na Twoją żałosną osobę i fatygować się żeby dać Ci w mordę. Liczę na to, że ktoś z Twojego otoczenia nauczy Cię w końcu szacunku, połkniesz kilka zębów i nie będziesz już kłapał tyle jadaczką :)

ocenił(a) serial na 10
kowaleski

buhahhaha ale cie musialo dotknac to co ci napsialem, tyle jadu wyplules, pewnie sie juz nim dlawiles co? Nie dziel sie swoimi doswiadczeniami, ja nie zdaje sie z takim srodowiskiem co to sobie po mordach daja, ale ty z tego co opisujesz to tak. To ze robisz za popychla u podobnych kmiotow intelektulanych jak ty, nie oznacza ze inni tez powielaja takie zabawy. Twoje zdania budujesz rownie skladnie i demonicznie jak typowy lump uliczny, takze ktos tak prymitywny swoja postacią nie bedzie mnie nauczal zasad moralnych.

black_bastard

Nie, nie dotykają mnie słowa takich półgłówków. Nie wiem po czym wysuwasz swoje śmieszne wnioski, może po własnych doświadczeniach, bo piszesz takie bzdury a jedyne co o mnie wiesz, to to, że poziomem i rozumem jestem o kilkanaście lat od Ciebie wyżej. Zresztą po co ja się produkuję i dyskutuje z Tobą, skoro kilka postów niżej już kolejna osoba stwierdziła, że jesteś gównem ;)

ocenił(a) serial na 10
kowaleski

widze, ze masz tak wysokie mniemanie o sobie, ze az ci sie dupka spina na każdą próbe krytyki. Mala rada, nie sraj wyzej niz dupe masz bo nie ta liga, wracaj do swojej szmaciankowej matole.

black_bastard

człowieku, Ty chyba nie wiesz co piszesz, jaką próbę krytyki? no nie ta liga, więc wypier**laj, bo wszystkim tylko podnosisz ciśnienie i nerwy psujesz. 4 osoby zmieszały Cię z błotem więc chyba coś musi być nie tak, nie pomyślałeś o tym baranie? idealnie pasuje w Twoim przypadku przysłowie 'nie tykaj gówna bo śmierdzi', także żegnam ozięble i na kolejny Twój durnowaty post nie odpisuje.

ocenił(a) serial na 10
kowaleski

hahah , ale cie to dzieciaku musialo zabolec, taka reakcja. Pewnie juz sie zamieniles w grzyb atomowy lub dziala nawarony hahha. Takimi odpowiedziami udowodniasz tylko swoj poziom rynsztokowy, wypi..erdalaj to sobie mow do swoich przydupasow z ktorymi sie bawisz w pociag albo do starych, ktorzy cie nie nauzuczyli podstaw kultury.

ocenił(a) serial na 10
krzemiroslaw

Co do serialu... Myślę, że zasługuje na drugą szansę. Ja na początku też narzekałem na nudę, oglądałem BB od niechcenia i jednym okiem. Teraz serial na dobre wbił się do mojego top 5, przejrzałem na swoje krecie oczy i widzę, że od "akcji" aż kipi :) O wiele większą zagadką dla mnie jest Game of Thrones z 8,8.

ocenił(a) serial na 4
StefanDedal

Wiesz, no mam podobnie, więc może zmienię zdanie. Game of Thrones zmęczyłem ze względu na klimat, który lubię, ale też dla mnie zdecydowanie za wysoka ocena. Teraz właśnie pooglądałem pierwszy odcinek Tudorów i zapowiada się o wiele lepiej niz GoT.
Btw, oglądałeś Tudorów?

ocenił(a) serial na 10
krzemiroslaw

Próbowałem. Coś mnie odrzuciło od tego serialu, już nawet nie pamiętam co to było:)

ocenił(a) serial na 4
StefanDedal

Ok, rozumiem. Przebrnę przez pierwszy sezon i wtedy zdecyduję czy oglądać dalej :) Zapewne tak zrobię, bo z wykształcenia jestem filologiem angielskim, więc przyda się poszerzenie wiedzy ;)

krzemiroslaw

o tak bo seriale tego typu są w 100% zgodne z historią <lol>

ocenił(a) serial na 4
brainwash216

Nie są, to prawda :) ale lepsze to niż pooglądanie Świata według Bundych czy Rambo 14 ;)