Coś jak Dexter, początki Prison Breaka, zaskakujące wątki i nietypowe tematy - to mnie interesuje :) Nic z typu Glee czy Pamiętniki wampirów itd.
Mogę Ci polecić serial Luther. Jedyna jego wada ,że jest strasznie krótki...Tak trudno mi do kobiety wybrać bo pewnie spartakus czy Rodzina Soprano Ci się nie spodoba.Hmm Jeszcze możesz sobie Synowie Anarchi sprawdzić.
Zaskakujące wątki i nietypowe klimaty... myślę, że Lost tutaj zgarnia wszystko ;o
Polecam Ci pierwszy sezon American Horror Story, Luthera (ale drugi sezon słabszy), a także Spartacusa gorąco (jako kobieta ;), naprawdę świetny serial).
też właśnie zacząłem oglądać Twin Peaks. Na razie jest ciekawie, al podobno druga połowa drugiej serii to już totalna klapa :(
Nie wiem czy lubisz klimaty Sci-fi (Aczkolwiek to nie jest typowe Sci-fi), ale myślę, że The Lost Room jest wart uwagi ;)
ReGenesis
Wyspa Harpera
Dochodzenie
Synowie Anarchii
Haven
Sherlock(to jest miniserial,2sezony po 3 odcinki)
Zakazane imperium, Revenge, The Event. Kazdy z innej bajki ale moim zdaniem swietne.
Zobacz koniecznie:
-The Sopranos (!)
-Sleeper cell
-Sherlock
-Sons of Anarchy
-The Borgias
-Walking Dead (o zombie, więc jeśli nie jesteś szczególnym fanem to może ci się nie spodobać)
Jak nietypowe to tylko i wyłącznie The Shadow Line. Arcydzieło brytyjskiej produkcji. Klimat równie ciężki jak w ostatnich sezonach Breaking Bad.
shadow line to tylko 1 sezon. zreszta bardzo dobry, ale czy klimat rownie ciezki? nie. zupelnie inny
Sherlock- świetny serial, koleś grający gł. role wymiata tekstami(np. twoje IQ jest tak niskie że zaniżasz średnią całej ulicy :D) i ogólnie fabuła świetna(np. z podkładaniem bomb w mieście przez Moriartiego ) jak obejrzysz 2 sezony to będziesz wiedziała o co chodzi
I Walking Dead , też co do fabuły super, w brew pozorom nie jest głównie o zombiakach , ale o relacje miedzy ludźmi , walka o jedzenie broń itp. , szczególnie 3 sezon bardzo wciągający