Witam,
chce zaczac ogladac ten serial, ale ciekawi mnie czy to bardziej dramat poruszajacy problem narkotykow i relacji panujacych w rodzinie? Czy jest duzo akcji - dilowania, strzelania, narazania zycia itd?
Strzelania, poscigow i onelinerów rodem z CSI Miami nie ma prawie wcale. Narazanie zycia to jest odkad Walt dolaczyl do boznesu narkotykowego.
To zalezy czego sie w serialach szuka. Mnie bardzo sie podoba przemiana glownego bohatera i jego skomplikowane relacje z jego młodych wspolnikiem. Oboje wpadaja w coraz glebsze szambo. Jesli bys zaczal ogladac to pierwsze 5 odcinkow przynudza. Od 6 zaczyna sie robic ciekawie.
nie zgadzam się, że 5 pierwszych odcinków przynudza, pierwszy sezon stawiam na 2 miejscu zaraz po drugim sezonie jak do tej pory... przecież mamy tu pokazanych tyle fajnych rzeczy SPOILER akcje na pustyni, już sam pilot jest genialny, zderzenie dwóch różnych charakterów Walta i Jessego i wynikające z tego komplikacje, ich początki z biznesem, transformacja Walta w Heisenberga i jego pierwsze morderstwo... przeczytałem już kilka komentarzy, że 1 sezon jest słaby, nudny i nie rozumiem ich, owszem BB z sezonu na sezon nabiera tempa, każdy kolejny sezon jest inny, serial ewoluuje ale pierwszy sezon w mojej opinii na pewno nie jest słaby lub nudny, zresztą to jest dopiero początek...[Br]eaking [Ba]d to psychologia, rozbudowane, wyraziste postacie i zmiany w nich zachodzące, twórcy pozwalają odkrywać nam ten serial zostawiając elementy niedopowiedziane, ukryte całość ma specyficzny klimat, ta praca kamerą, ujęcia to wszystko ogląda się z ogromną przyjemnością... jest inny niż pozostałe seriale, nie dla każdego. dlatego jest taki dobry :]
No a kryminalu tez troche znajdziesz... Powoli bo powoli ale trwa sledzctwo DEA, ktore ma na celu uchwycenie Heisenberga i innych dilerow.
To specyficzny serial,elementy kryminału,dramatu,narażania życia także są. Dlatego,że jest taki inny od reszty seriali,jest tak wciągający.
Imo raczej czarna komedia/ dramat pełen czarnego humoru, strzelania minimum za to o na dilowaniu opiera się właściwie cały drugi sezon tyle że to raczej taka dilerka w krzywym zwierciadle.
Nie zgadzam się. Owszem pierwsze dwa sezony zawierają dużo czarnego humoru jednak już dalej jest coraz poważniej a prześmiewczych scen nie uświadcza się praktycznie w ogóle w 3 i 4 sezonie.