zacząłem oglądać ten serial bo w sieci zrobiło się o nim głośno ale utknąłem na czwartym sezonie i
nie mogę ruszyć dalej tak samo jak nie mogę zrozumieć na czym polega fenomen tego serialu.
Może ktoś z użytkowników wytłumaczy mi to zjawisko bo według mnie ten serial się nie umywa do
np. "Gry o tron" , "Spartakusa" czy "Dextera" ( w tym przypadku nie brałem pod uwagę zakończenia ;D
)
oczywisce ze sie umywa.....fabula, dialogi, nieoczywistosc postaci i ich problemy moralne badz ich brak. zlozonosc postaci. dla mnie bomba! a porownywanie go do spartakusa jest wedlog mnie krzywdzace spartakus to widowisko raczej niskich lotow - walka/sex/krew i tak w kolko.
Mam to samo... jakiś czas temu zacząłem czwarty sezon i też tak czekam i czekam aż w końcu coś się ruszy, ale nie zapowiada się... Dokończę na pewno, bo serial nie jest zły, ale zdecydowanie nie zasługuje na takie noty. A "nieprzewidywalność akcji" to w przypadku tego serialu wyjątkowo nietrafiony argument.
A NIE SADZICIE MOI MILI ZE TEN SERIAL TO COS WIECEJ NIZ PAPKA DLA UBOGICH?
powiecie malo sensacji, malo nieprzewidywalnosci
a co z sensee, moralem jaki niesie ze soba serial?!
pomyslcie w kontekscie serialu czym jest zlo? co czyni czlowieka zlym, a co dobrym? gdzie zaczyna sie prawosc?
KTO MOZE NAM MOWIC CO JEST DOBRE A CO ZLE?
czy kazdy czlowiek z gory jest dobry badz zly?
te pytanie niesie ze soba serial
I TO JEST JEGO FENOMENEM
spartakus, gra o tron są rewelacyjne dla jednych odbiorcow(ja uwielbiam te seriale) breaking bad natomiast odwoluje sie bardziej do innych instynktów ludzkich, lub do popędów aby byc w takim swiecie jak bohaterzy:P lub do tych co niestety byli tego swiadkami
To obraza, by coś takiego jak Spartacus stawiać obok tak świetnych seriali jak Breaking Bad czy Gra o tron.
Moim zdaniem Twin peaks był najlepszym serialem Tv. Nie zdetronizował go ani Sopranos, ani The wire, ani Rzym.
Ale w końcu sie stało. Breaking bad jest najlepszym serialem jaki kiedykolwiek powstał. Serial kompletny.
Ostatnie odcinki czwartego i piątego sezonu miażdżą.
w takim razie biorę się za oglądanie. TP też uważam za najlepszy serial jak dotąd.
Tym, co nie widzieli jeszcze
Polecam:
Mam na imię Earl
Gotowe na wszystko
Zakazane imperium
Dexter
Prawo ulicy
Gra o tron
Bez skazy - Nip/Tuck - super serial
Mentalista
Hannibal
Grimm