nie wiem, nie znam sie na tym ,ale czy nie mozna wypuscic czegos na dvd, czego nie puszczaja w telewizji? "sons of anarchy", "damages", no i "breaking bad"- 3 rewelacyjne seriale, ktorych u nas nie ma (1 sezon "damages" chyba dopiero teraz leci na axn). skoro filmy kina europejskiego, ktore nie sa puszczane w kinach wychodza na dvd , to mozna by tez wypuscic te seriale. nie rozumiem tej procedury. oczywiscie, moge sobie to wszystko sciagnac , ale przeciez to nielegalne, prawda?:) ale smiechem na sali jest to, ze w stanach leci 3 sezon serialu, a u nas nie jest dostepny nawet pierwszy odcinek. i powtarzajac sie, tu nie chodzi o tv, oni nie musza wszytskiego puszczac, ale fajnie by bylo zeby mozna bylo sobie cos wypozyczyc
Chodzi jak mniemam przede wszystkim o kasę. W tv nie puszczają seriali typu "BB" bo musieliby go puścić przynajmniej o 22, a w tedy mało kto by go oglądał to raz, a dwa i tak by mało go kto oglądał bo to nie jest mimo całej swej genialności jakiś super przebojowy i hitowy serial. A telewizji nie opłaca się puszczać czegoś co będzie oglądane przez niewielką grupkę ludzi (bo jak ktoś chciał to i tak już ściągnął go sobie). Smutne ale niestety prawdziwe. Pomysł z wydawaniem seriali od razu na dvd jest bardzo dobry, jednak tu też chodzi o kasę. Kino artystyczne jest wydawane jednak trzeba pamiętać, że taki serial zajmuje więcej płyt itd. także jego cena na pewno byłaby wyższa czego konsekwencją, w połączeniu z brakiem przebojowości serialu, była by niska sprzedaż. I podejrzewam, że właśnie z tego powodu nie jest on wydawany. Ale zawsze można mieć nadziej, że coś się zmieni.
Ja tylko na marginesie powiem, że Damages leci na Polsacie pod tytułem "Układy"