jest taka strona, nazywa się www.google.pl i w niej poszukaj odpowiedzi na to pytanie. A na serio to nie ma jeszcze dokładnej daty 5 sezonu.
ogólnie 2012, być może w marcu tak jak 3 i 2 sezon (jednak to tylko takie moje gdybanie, zupełnie niewiążące).
Wątpię, żeby premiera była w marcu. 5 sezon na pewno będzie minimum w lipcu 2012 roku (rok po początku poprzedniego sezonu), na dodatek ostatni będzie miał aż 16 odcinków, więc myślę, że wszystko musi zostać dopięte na ostatni guzik i przeciągnie się aż do sierpnia - września.
Nie będe zdziwiony jak "Breaking Bad" nie będzie miało premiery nowego sezonu w tym roku i jest to nawet całkiem prawdopodobne. Fani "Mad Men'a" czekają już półtorej roku na nowy sezon. Ostatnio AMC zaangażowana jest w dużo nowych produkcji co spowodowało opóźnienia.
Łoo... jaki znawca... (to nie jest przypadkiem sarkazm, absolutnie). Bardzo bym chciała już piąty sezon. Szkoda tylko, że tak mało w odcinków jest w poszczególnych. Nieważne, że mają ponad 45 minut. Bardzo lubię ten serial. Strasznie mi się podoba. Szkoda też, że ani AMC ,ani polski FOX nie są popularnymi stacjami, a kanał FOX jest dostępny tylko w szerszych ofertach telewizji kablowych. No niestety... muszę oglądać BB w internecie w kiepskiej jakości i często z błędami w tłumaczeniu ale z drugiej strony to dobrze, że nie ma lektora :)
AMC na konferencji prasowej ogłosiło, że "Breaking Bad" powróci w trzecim kwartale tego roku.
http://insidetv.ew.com/2012/01/14/killing-date-walking-dead/
Oo. Dzięki. :) Przeczytałam te informacje a propo seriali AMC i tak się zastanawiam czy `Walking Dead` jest dobre. Może dopóki 5 sezonu Breaking Bad nie będzie zdecyduję się na `Walking Dead` albo `Mad Men` :)
Gilligan nie wykluczył możliwości, że te 16 odcinków zostanie rozbitych na dwa sezony. Głośna była swego czasu opinia jednego z twórców The Walking Dead, jakoby faworyzowanie Mad Men przez AMC (podpisany zostały z nimi nowe kontrakty, zawierające sumy, o jakich Cranston i spółka mogą jedynie pomarzyć) doprowadziło do ograniczenia budżetów TWD i BB - dlatego też sam showrunner Chodzących Trupów zrezygnował ze swojej posady i stwierdził, że nie będzie podpisywał się pod projektem, którego jakość może znacząco spaść poprzez zmniejszenie nakładów finansowych. Zresztą sam Gilligan z rozbrajającą szczerością przyznał, że odcinek "Fly" był niczym innym jak próbą ograniczenia kosztów poprzez prowadzenie większości odcinka w kameralnej scenerii. Smutne to trochę, że nawet tak topowe seriale, jak te wymienione powyżej, zależą właściwie jedynie od pieniędzy.
Hmm, martwię się czy 5 sezon nie zepsuje serialu. Koniec 4 sezonu był naprawdę dobrym końcem serialu, który bez oporów nazwę rewelacyjnym. Przykłady wielu innych serialów pokazują, że kontynuowanie serii na siłę psuje obraz całego serialu, a tego bym bardzo nie chciał.
Straken nie marudź :) są seriale które faktycznie z każdym sezonem są co raz gorsze, ale chyba Braking Bad to nie grozi :) są też takie które z sezonu na sezon są lepsze, np. The Shield który zakończył emisje po 7 sezonach, pamiętam że pierwsze 3 sezony były całkiem fajne ale dopiero od 4 zaczeło się dziać do tego stopnia że każdy odcinek oglądałem w napięciu i zamartwianiu się o losy bohaterów :) a finał 7 sezonu można określić mianem jednego z najlepszych w całej serialowej historii :) tak przy okazji polecam ten serial, genialny...