Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 333 tys. ocen
8,8 10 1 332708
9,1 50 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Przyznaję, że obejrzałem tylko pierwsze 3 sezony, zmylony opinią znajomych, że "się rozkręci". I tak wytrzymałem długo. Serial powinien się rozkręcać max 3 odcinki, nie sezony.

Technicznie wszystko jest na wysokim poziomie i gra aktorska też jest bardzo ok i generalny zarys historii też ma wielki potencjał. Serial oceniam jednak jako mierny z powodów niżej opisanych.

Nuda - Większość ujęć jest rozflaczona do granic możliwości. Wydarzenia, które możnaby pokazać w 20s oglądamy na ekranie przez 4 minuty. Najgorzej jest gdy któryś z bohaterów jest w danym momencie jedyną postacią widzianą na ekranie. Kamera pokazuje wtedy jego dziwne miny, nic nie wnoszące do historii czynności, gapienie się w podłogę albo ścianę, łażenie w kółko bez sensu albo nawet stawianie kloca w ubikacji. To nie są pojedyncze przypadki, taki jest cały serial.

Naiwność - Po obejrzeniu Breaking Bad odniosłem wrażenie, że meth to taka mocniejsza oranżadka, którą młodzież pali w tajemnicy przed rodzicami, że każdy gangster w USA to niedomyty imbecyl z zezem i że amerykańska policja to niewidome przygłupy w mundurach. Sceny przy których straciłem cierpliwość to np. wciąganie pół-żywego zmasakrowanego gościa do samochodu ze środka ulicy w biały dzień albo zmuszenie gangsterów do zapłacenia za towar za pomocą wybuchowego kryształka.

Podsumowując, serial może być interesujący dla osób, które wiedzę o życiu i świecie odebrały z ekranu.

ocenił(a) serial na 10
braxnu

serial Cie nudzi bo widocznie przywykłeś do nowoczesnych papek netflixowych gdzie finał jest już w każdym odcinku, a akcja dzieje sie byle jak i szybko? tesknie za latami 1990-2013, gdzie komus jeszcze chcialo sie krecic dobre filmy i seriale z jakością, bez pospiechu.

ocenił(a) serial na 3
SheMakesFilm

Mylisz się i stawiasz nieuzasadnione tezy.

ocenił(a) serial na 10
braxnu

To ty się mylisz ocena 8 8 mówi sama za siebie . Serial jest świetny. Kropka

ocenił(a) serial na 3
SheMakesFilm

Serial jest nudny jak żygi i co mi zrobisz?

ocenił(a) serial na 10
braxnu

W opinii mojej i większości nie jest. A opinia jest jak doopa- każdy ma swoja

ocenił(a) serial na 3
SheMakesFilm

Fajnie, że w końcu doszłaś do takiego wniosku

ocenił(a) serial na 10
braxnu

Nudny to jestes Ty i twoje życie. Masz wielki zal do życia i tu wylewasz swoje wypociny

ocenił(a) serial na 3
amnesia2243

Pierdu pierdu