Pozwolę sobie zacząć nowy temat, bo jako że dopiero zaczynam oglądać Braking Bad (jestem po pierwszym sezonie) nie chce przekopywać się przez forum i natrafić na jakiś spoiler.
Może mi ktoś powiedzieć jak to jest z tymi odcinkami specjalnymi? Kiedy je oglądać? Według filmwebu 5 odcinków nadano jednego dnia przed rozpoczęciem drugiego sezonu. Rzeczywiście w tym momencie należy je obejrzeć?
ok juz obejrzalam mniej wiecej, mysle ze bez problemu mozesz je obejrzec, nie pamietam konkretnie co bylo w 1 sezonie, ale wydaje mi sie, ze nie posiadaja spojlerow, nie sa za bardzo zwiazane z tematem, sa takie dosc zabawne;)
Chodzi ci o Minisodes? Można obejrzeć (Bo krótkie) ale raczej większych rewelacji tam nie znajdziesz. Trochę mniejszychh faktów o bohaterach
Szczerze mówiąc nie wiem o co mi chodzi. Wśród odcinków na filmwebie wypisano kilka odcinków specjalnych: http://www.filmweb.pl/serial/Breaking+Bad-2008-430668/episodes#odcinkiSpecjalne i zasugerowałem się tym, że w takim Downton Abbey odcinki specjalne są niekiedy ważniejsze niż pół sezonu, bo wyjaśniają niezakończone wątki.
Tak to są Minisodes. Warto obejrzeć bo każdy trwa 2-3 minuty, i są dostępne na youtube. Ale nie ma w nich nic wielkiego. Np możesz zobaczyć zespół Jesse'go i Badgera :)
Ps Dopiero skończyłeś pierwszy sezon? K*rwa jak ja ci zazdroszczę, jeszcze tyle przed tobą
Ok, dzięki.
Problem tylko w tym, że pierwszy sezon mnie nie zachwycił. Wziąłem się za serial, bo w ciągu ostatnich tygodni internet żył tylko finałem Braking Bad, a tu póki co zawód.
Sezon pierwszy to rozbiegówka. W sezonie pierwszym jest przede wszystkim nakreślony charakter postaci. Na przełomie sezonów 3-4 (Oczywiście jeżeli dotrzesz) docenisz pierwszy sezon, i zobaczysz że było on cholernie potrzebny. Sezon 2 to conjamniej 2 poziomy wzywż
według mnie
1.Sezon 5
2.Sezon 4
3.Sezon 2
4.Sezon 3
5.Sezon 1
Po obejrzeniu odcinka 2 ("Grilled") Nie powinieneś mieć wątpliwosci czy to dobry serial :)
I okaże się czy mam spaczony gust. W końcu niebotyczna ocena serialu na imdb.com (9.5) musi coś znaczyć.
Oj tam nie każdemu musi się wszystko podobać. Wtedy będziesz miał uniklany gust :D
Ja po pierwszym sezonie dałem sobie spokoj na ponad rok jak sie zmusialem to kolejne 4 sezony pojechalem po 5-7 odcinkow dziennie :D Najlepszy serial jaki wyszedł tylko daj mu szanse
To teraz wróć do pierwszego sezonu i zapewniam Cię, że będzie dla Ciebie arcydziełem na miarę pozostałych sezonów.