Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 334 tys. ocen
8,8 10 1 333740
9,1 50 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Pozwolę sobie zacząć nowy temat, bo jako że dopiero zaczynam oglądać Braking Bad (jestem po pierwszym sezonie) nie chce przekopywać się przez forum i natrafić na jakiś spoiler.
Może mi ktoś powiedzieć jak to jest z tymi odcinkami specjalnymi? Kiedy je oglądać? Według filmwebu 5 odcinków nadano jednego dnia przed rozpoczęciem drugiego sezonu. Rzeczywiście w tym momencie należy je obejrzeć?

ocenił(a) serial na 10
soxterix

kurde, obejrzalam caly serial i nie slyszalam o odcinkach specjalnych:o

ocenił(a) serial na 10
disillusionsglow

ok juz obejrzalam mniej wiecej, mysle ze bez problemu mozesz je obejrzec, nie pamietam konkretnie co bylo w 1 sezonie, ale wydaje mi sie, ze nie posiadaja spojlerow, nie sa za bardzo zwiazane z tematem, sa takie dosc zabawne;)

disillusionsglow

Dzięki serdeczne.

ocenił(a) serial na 8
soxterix

Chodzi ci o Minisodes? Można obejrzeć (Bo krótkie) ale raczej większych rewelacji tam nie znajdziesz. Trochę mniejszychh faktów o bohaterach

sysunia22

Szczerze mówiąc nie wiem o co mi chodzi. Wśród odcinków na filmwebie wypisano kilka odcinków specjalnych: http://www.filmweb.pl/serial/Breaking+Bad-2008-430668/episodes#odcinkiSpecjalne i zasugerowałem się tym, że w takim Downton Abbey odcinki specjalne są niekiedy ważniejsze niż pół sezonu, bo wyjaśniają niezakończone wątki.

ocenił(a) serial na 8
soxterix

Tak to są Minisodes. Warto obejrzeć bo każdy trwa 2-3 minuty, i są dostępne na youtube. Ale nie ma w nich nic wielkiego. Np możesz zobaczyć zespół Jesse'go i Badgera :)

Ps Dopiero skończyłeś pierwszy sezon? K*rwa jak ja ci zazdroszczę, jeszcze tyle przed tobą

sysunia22

Ok, dzięki.
Problem tylko w tym, że pierwszy sezon mnie nie zachwycił. Wziąłem się za serial, bo w ciągu ostatnich tygodni internet żył tylko finałem Braking Bad, a tu póki co zawód.

ocenił(a) serial na 8
soxterix

Sezon pierwszy to rozbiegówka. W sezonie pierwszym jest przede wszystkim nakreślony charakter postaci. Na przełomie sezonów 3-4 (Oczywiście jeżeli dotrzesz) docenisz pierwszy sezon, i zobaczysz że było on cholernie potrzebny. Sezon 2 to conjamniej 2 poziomy wzywż

według mnie
1.Sezon 5
2.Sezon 4
3.Sezon 2
4.Sezon 3
5.Sezon 1

sysunia22

No to czas zacząć sezon drugi :)

ocenił(a) serial na 8
soxterix

Po obejrzeniu odcinka 2 ("Grilled") Nie powinieneś mieć wątpliwosci czy to dobry serial :)

sysunia22

I okaże się czy mam spaczony gust. W końcu niebotyczna ocena serialu na imdb.com (9.5) musi coś znaczyć.

ocenił(a) serial na 8
soxterix

Oj tam nie każdemu musi się wszystko podobać. Wtedy będziesz miał uniklany gust :D

soxterix

Byle do serii 4. Tam dopiero zaczyna się niezła jazda. Jak dla mnie najlepszy sezon ;)

ocenił(a) serial na 10
Rena39

Ja po pierwszym sezonie dałem sobie spokoj na ponad rok jak sie zmusialem to kolejne 4 sezony pojechalem po 5-7 odcinkow dziennie :D Najlepszy serial jaki wyszedł tylko daj mu szanse

użytkownik usunięty
Spent23

To teraz wróć do pierwszego sezonu i zapewniam Cię, że będzie dla Ciebie arcydziełem na miarę pozostałych sezonów.

Ludziska...
Zaufajcie mi
Breaking Bad powala na kolana
Pierwszy sezon to'' flaki z olejem''
ale po nim akcja nakręca się sama aż w 4 i 5 sezonie siedzisz jak wryty ogladając do arcydzieło
Polecam...
Zaraziłam też nim męża
Oszalał

Breaking Bad -uzależnia :D