PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 324 tys. ocen
8,8 10 1 324059
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

podobienstwo do gta

ocenił(a) serial na 9

czy tylko ja widze ze akcja w filmie rozwija sie troche podobnie jak w gta vc? w sumie to dopiero zauwazylem jak skumali sie z tym prawnikiem poza tym w filmie akcja rozkreca sie duzo wolniej ale pare podobienstw jest niezaprzeczalnych napewno

purum

A czy wiesz ze GTA VC(scenariusz gry) był robiony na podobiznę Życia Carita?
Poza tym w takich interesach dobry prawnik to podstawa.

użytkownik usunięty
bcn000

I Człowieka z blizną.

ocenił(a) serial na 9

teraz juz wiem :) dzieki panowie widze ze filmy pacino musze ponadrabiac pozdro

ocenił(a) serial na 10
bcn000

I Miami Vice.

ocenił(a) serial na 10
purum

Trochę odległe spostrzeżenie. VC wzorowane jest na właśnie tych kilku filmach z lat 80. a także ,,Policjantach z Miami". Pzoa tym posiada zupełnie inną stylistykę i klimat.

ocenił(a) serial na 10
purum

Podobieństwo do GTA jak najbardziej istnieje! Można powiedzieć więcej, to tak naprawdę GTA (4) wśród seriali.
Chodzi mi głównie o postacie - wszystkie są tak wyraziste i barwne, jak w grach Rockstara - w normalnych serialach, raczej tego nie uświadczysz. W 2, albo 3 sezonie miałem wrażenie, ze oglądam cut scenki z gry. Również wątki komediowe są w takich samych proporcjach jak w GTA. Sposób prowadzenia dialogów, kolorowe krawaty Goodmana, myjnia Skyler... No nie wiem, pełno szczegółów, na które zwraca uwagę w grach tylko R*.

purum

Wczoraj stworzyłem podobny temat ale na forum...GTA V ;)
Świetnie! Widzę, że nie tylko ja mam takie odczucia, wprawdzie inna część ale to wciąż Rockstar. Co do Saula, też w pewnym momencie skojarzyło mi się z Rosenbergiem z VC. Swoją drogą, Goodman i Rosenberg to żydowskie nazwiska, wiadomo, może to przypadek - ludzie tej narodowości mają smykałkę do interesów ale może zamierzone działanie ;)

No i zapraszam do mojego tematu porównań BB do GTA V: http://www.filmweb.pl/videogame/Grand+Theft+Auto+V-2013-624440/discussion/Breaki ng+Theft+Auto,2299187
Jeśli nie grałeś a masz zamiar to uwaga, bo mogą to być dla Ciebie spoilery.
Pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 9
radd91

ja sie na raie nie wypowiadam czekam jak na pc wyjdzie to w tedy xD

ocenił(a) serial na 10
radd91

Cały odcinek o łapaniu muchy przypomina mi te cutscenki w których nasz zleceniodawca jest czymś pochłonięty a misje nam zleca "przy okazji"
Coś w stylu: Zabij go a ja w tym czasie zabiję muchę ;).

ocenił(a) serial na 9
purum

http://kwejk.pl/galeria/1922989/26/wspomnienia-z-breaking-bad-uwaga-zawiera-spoi lery.html#gallerypic

ocenił(a) serial na 10
purum

Można zauważyć podobieństwa w humorze. Zwłaszcza postać Saula jakby wyjęta prosto z którejś części GTA :)