PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

byc może było to juz wczesniej omawianie, ale srednio chce mi sie wertowac te 919 tematów. czy zastnawialiscie sie nad motywacją bohaterów, szczegolnie w 2 momentach - (jestem dopiero na 3 sezonie) 1. dlaczego Walter pozwolił umrzeć Jane? czy chciał w ten sposob spowodować, aby nie miala wpływu na Jessiego? trochę to... radykalne, tym bardziej, że Walt jest facetem, ktoremu zabijanie nie przychodzi ot tak. 2. Dlaczego Skyler- gdy Walt jej powiedział, że gotował metę aby zapewnic rodzinei pieniadze- posżła do łózka z szefem i jeszcze mu o tym powiedziała? chciała sie zemscic? niby za co/ za to, że obciażył jej sumienie i postawił w takiej sytuacji? też to wydaje mi sie troche dziwne

ocenił(a) serial na 10
KryMak

dobra. pkt. 2 już wiem, obejrzałem nasteopny odc. ;)

ocenił(a) serial na 10
KryMak

Wydaję mi się, że ten serial dobrze chwyta takie momenty jak śmierć Jane. To nie było tak że Walter tam przyszedł i zabił ją, by coś osiągnąć. Zauważ że na początku wykonał ruch, jak by chciał jej pomóc, ale potem się rozmyślił. Pewnie w tej chwili przez jego głowę przechodziły setki myśli, naprawdę trudno w takiej chwili o czysty umysł. Sytuacja była bardzo skomplikowana, ale Walt wiedział że puszczenie Jessy' ego na nieograniczony drug- fest, doprowadziło by ich obu do więzienia.