PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 328 tys. ocen
8,8 10 1 327834
9,2 70 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Chciałbym przedstawić mój prawdopodobny scenariusz jak zakończy się BB.
W pierwszym odcinku sezonu 5 widzimy Waltera zarośniętego który kupuje broń.
Zarośnięty po to aby trudniej go było rozpoznać.Dlaczego? Bo jest świadkiem koronnym Dlaczego kupuje broń? Ci w których
przypadku ma zeznawać wymordowali lub mają jego rodzinę Walter nie ma nic do stracenia więc
sam postanawia rozwiązać sprawę na zawsze.
Dlaczego postanowił współpracować z DEA? Nie miał nic do stracenia skończył z meta
a musiał zająć jakąś stronę.

ocenił(a) serial na 10
masterpiece

Oglądałeś odcinek 8 z 5 sezonu ? Raczej nie będzie świadkiem koronnym w swojej własnej sprawie ;)

ocenił(a) serial na 10
masterpiece

5 sezon ma być ostatnim sezonem ..możemy się zastanawiać jak ogólnie cała seria się skończy. Jakieś propozycje? Myślę, że BB jest na tyle dramatycznym serialem, że końcówka będzie miażdżąca. Skoro Hank już sobie coś uświadomił jak skończą się losy Waltera? Tragiczna śmierć? A może Hank zostanie sprzymierzeńcem i film zakończy się Happy Endem?

ocenił(a) serial na 10
ashley2020

Wlasnie to lubie w Breaking Bad.
Niewazne jakbys sie staral i tak nie bedziesz w stanie odgadnac, ani przewidziec, co sie wydarzy.
Pamietam, ze ''balem'' sie wchodzic na forum Dextera, poniewaz uzytkownicy z latwoscia przewidywali kolejne odcinki.

Mathias_13cool

Jednak wielka szkoda że kończy się na piątym sezonie. Wiadomo, w serialu fabularnym niewskazane jest ciągnięcie go w nieskończoność i rozmienianie na drobne, ale Breaking Bad ma akurat potencjał na przynajmniej dwa kolejne sezony. Wątek z Fringiem ciągnęli niesamowicie długo. Ile to trwało... ponad dwa sezony. Zdecydowanie za mało pokazali prawdziwego Heisenberga, z tekstami w stylu "stay out of my territory". Walter był podległy Fringowi przez cały ten czas, a kiedy w końcu się go pozbył i sam zaczyna być szefem, robi się naprawdę ciekawie, oni chcą kończyć serial? Zła decyzja moim zdaniem. A zakończenia nawet nie będę próbował odgadnąć, bo nie mam szans przewidzieć. Scenarzyści odwalają doskonałą robotę.

Pumo

Mi to bardziej sie wydaje tak. Gus gdy rzadzil bylo widac jego wyrafinowanie i spokoj w podejmowaniu decyzji. Zawsze wiedzial co robic. Jak zachowac sie aby jego drugie oblicze nie zostalo wydane policji. A Walter? On sie gubi, to widac. Nie wie co robic. Podejmuje zbyt pochopne decyzje. Na szczyt wspinal sie powoli, ale nic sie przez ten czas nie nauczyl i dlatego jego upadek bedzie jeszcze szybszy ;). Ja przynajmniej tak to widze.

Pozdrawiam

Evermind666

Nie moge edytowac. Ogolnie chodzi mi o to, ze nie ma po co robic kolejnych sezonow, bo naprawde wystarczy ten jeden(pol) ;p

ocenił(a) serial na 10
Evermind666

moim skromnym zdaniem największą karą dla Waltera będzie znienawidzenie przez dzieci, Hanka itd... albo jeszcze lepiej :D syn Walta zacznie brać niebieską metę co doprowadzi do śmiercia Juniora .. chciałabym by końcówka serialu była tak smutna tak dramatyczna, że wszyscy będą płakać jak bobry :D

ashley2020

To, ze Junior bedzie bral mete przwijalo sie juz troche na forum i to jest bardzo, ale to bardzo prawdopodobne. Widac po nim jak oddala sie od rodziny itp. I to moze sie skonczyc nawet jego smiercia, a wtedy by WW zobaczyl jakich szkoda na robil i probowal cos zmienic, ale wtedy nie pasuje to do sceny z pierwszego epizodu, gdzie Walter siedzi w kawiarni i mial tego CKM'a ;)

ocenił(a) serial na 10
ashley2020

Zapominacie o Jessim. Myślę, że jedną z największych kar dla Waltera będzie, gdy Kid w końcu pojmie z jakim potworem miał do czynienia i że to on stał za śmiercią Jane, wysłaniem Brocka do szpitala itd. Ewidentnie widać, że Walter ma do niego ogromną słabość, pomimo wielokrotnej manipulacji. To będzie dla niego największy cios i zasługuje na niego, uważam.

ocenił(a) serial na 10
ashley2020

Sezon 5 ostatnim? cos ci sie pomylilo kolego. bedzie sezon 6 - podzielony na dwie czesci.

ocenił(a) serial na 10
Mr_Krytyk

Edit - przepraszam, to sezon 5 ma byc na dwie, 14th July odcinek 9, podobno.

(ahhh za dlugo bez blue meth :D

ocenił(a) serial na 8
masterpiece

Walter bo stawawaniu sie prze z 5 lat Skur.... nagle mięknie no no no nie chcę wybielenia postaci Walta chcę go znienawidzić.

ocenił(a) serial na 10
masterpiece

Ile masz jeszcze być tych odcinków ? bo się gubie ?

ocenił(a) serial na 10
FanHouse

8 odcinków jeszcze.

ocenił(a) serial na 10
marcin_losiek

Dzięki

ocenił(a) serial na 9
masterpiece

wie ktoś kiedy pojawi się nowy odcinek?

ocenił(a) serial na 10
pannpiotrek

lipiec 2013
a co do zakończenia to wydaje mi się że Jesse mając dość całej sytuacji postanowi sprzątnąć Walta.

ocenił(a) serial na 9
masterpiece

Zakończenie w tym momencie byłoby idealne, mina Hank'a na koniec ...i END, co było dalej ...a kogo to skoro Walt postanowił się wycofać ...a zasadniczo mogło zakończyć się już na 4 sezonie.