PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325698
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

taka ciekawostka

ocenił(a) serial na 10

możliwy lekki spojler z 5x08

Czy ktoś zauważył w ostatnim odcinku podczas sceny z grillem przy basenie nawiązanie do
różowego misia z II sezonu. Bo na samym początku tej sceny były te same ujęcia które
wcześniej w wersji czarno-białej pojawiały się przez cały drugi sezon, poza tym Jr. bawił się
z Holly przy basenie a dodatkowo była ubrana na różowo. Normalnie całą scenę czekałem
w napięciu aż coś niespodziewanego się wydarzy.

Stefan007

faktycznie, wiedziałam że skądś kojarzę ujęcie na to kręcące się coś. poza tym wąż ogrodowy i robak/wcześniej ślimak. a junior z tym samochodzikiem wygląda jakby chodził z wykrywaczem metalu. poza tym na samym początku odcinka jest trochę straszne ujęcie na twarz Walta jak obserwuje muchę i ma cień na połowie twarzy - skojarzyło mi się z Gusem bez połowy twarzy / misiem bez połowy twarzy. (skojarzył mi się też ten polski raper który ma wytatuowane na czarno oczy bo jedno oko Walta tak wygląda:D)

ocenił(a) serial na 9
heelandcoo

Mi z kolei skojarzył się pamiętny odcinek z muchą. BB jest naszpikowany dużą ilością takich smaczków. Nie wiadomo jednak, za którymi, jeśli w ogóle, stoi coś więcej, jak tylko nawiązanie., przypomnienie.

ocenił(a) serial na 10
Stefan007

W ogóle ten odcinek był cały naszpikowany odniesieniami do poprzednich. Takie jakby sentymentalne wspomnienia: Jesse i Walt rozmawiający o gotowaniu w kamperze, obraz ze szpitala, ten ślad po pięści Walta w ubikacji szpitalnej, mucha. Pewnie coś jeszcze, ale teraz zapomniałam :)

Kasiek_haz

No i chociażby "pierwowzór" Heisenberga, pojawił się na spotkaniu w tym kapeluszu.

Mikasa08

No i Jesse znów jarał zielsko, a kupę czasu tego nie robił... fajnie kitrał potem tę fajkę za tapczan, jak Walt do niego przyszedł :D

ocenił(a) serial na 10
Gianna_2

rodzinna imprezka nad basenem, można też dodać :)

ocenił(a) serial na 10
Kasiek_haz

jednym słowa cisza przed burzą.