Broadchurch

2013 - 2017
7,9 48 tys. ocen
7,9 10 1 48061
7,8 20 krytyków
Broadchurch
powrót do forum serialu Broadchurch

ocenił(a) serial na 7

Na czym bedzie polegał 2 sezon? Bedzie to pod jakis wzgledem kontynuacja 1,? Jedyne co moze pozostac takie samo to miejsce bo i Alec i Ellie już nie powinni tam pracowac (nie zapominając o tym że Alec w ogóle nie powinien pracować)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 8
adzia15

też się zastanawiam jak to będzie wyglądało... jednak boję się że bedzie to na siłę bo jeśli akcja zostanie w miasteczku to czy istnieje możlwiość stworzenia takiego klimatu i tajemniczości? nie wydaje mi się... sezon 1 uważam za rewelacyjny... jest inny... nie ma akcji a człowiek cały czas siedzi z zapartym tchem czekając co się wydarzy... szukałem podczas kazdego odcinka jakiejś wskazówki. W sumie najbardziej byłem przekonany do pastora
a może 2 sezon będzie polegał na rozwiązaniu sprawy zabójstwa tych dziewczynek o których była mowa??

ocenił(a) serial na 10
adzia15

Podobno to będzie coś nowego... Akcja powinna się rozgrywać w Broadchurch tak na logikę, ale nie wiem. Może zmienią aktorów, no bo Hardy jest chory, chyba, że mu wszczepią ten rozrusznik jednak, Miller mówiła, że wyjeżdża. A bez nich to już nie to samo.

ocenił(a) serial na 8
Lellandra

po prostu zostanie nazwa serialu, a akcja przeniesie się gdzie indziej; nad kolejną sprawą będzie pracowała ta sama dwójka dedektywów, co w pierwszym sezonie- jeśli duet jest tak dobry jak tutaj, to raczej go nie będą ruszać

ocenił(a) serial na 10
adzia15

Przecież muszą wspólnie rozwiązać zaległą sprawę Hardy'ego :)

ocenił(a) serial na 7
tomgor

No ale to nie bylo tak,ze ta sprawa byla rozwiazana tylko Hardy cos popsuł przy zbieraniu dowodów, czy zeznan i dlatego ich nie uznali?

ocenił(a) serial na 10
adzia15

Ale jej nie zamknął. Nie złapano winnego. No i jeszcze na wyprostowanie czekają relacje z córką ;)

ocenił(a) serial na 7
tomgor

No nie zamknął dlatego ze popełnil jakis blad w kewstii prawdziwego winnego, dlatego ten wyszedl na wolność. A nawet jesli to to bedzie bez sensu, bo przeciez akcja nie bedzie miec miejsca w Broadchurch

ocenił(a) serial na 10
adzia15

Możesz mieć rację :)

ocenił(a) serial na 8
adzia15

Rany boskie jak Ty oglądałaś ten serial? Przecież to nie Hardy był winny wypuszczenia podejrzanego tylko wziął na siebie całą winę a sprawę zrypała jego własna żona.

ocenił(a) serial na 7
udkojagniece

No ok może masz racje, nie kłóce sie, jednak konkluzja jest taka sama, nie moga wrócić do tej sprawy bo wiadomo kto byl winny .

ocenił(a) serial na 8
adzia15

A jednak powrót do śledztwa będzie bo Hardy w ostatnim odcinku zgodził się udzielić wywiadu w tej sprawie tylko bez podania nazwiska detektywa odpowiedzialnego za kradzież dowodu (łańcuszka), kto wie czy właśnie nie to będzie tematem drugiego sezonu :)

ocenił(a) serial na 8
adzia15

"- Bardzo bym chciał zagrać w drugim sezonie. Serial okazał się być wielkim sukcesem, było o wiele lepiej niż się spodziewałem. Postaci w "Broadchurch" są tak różnorodne, oryginalne i dla mnie to jest wyzwanie grać kogoś takiego. Myślę też, że w drugim sezonie nie będzie już morderstwa, to byłoby zbyt wiele przypadków, jak na małe miasteczko. Być może zobaczymy poprzednią sprawę komisarza Aleca Hardy'ego, bohatera którego odgrywa David Tennant i będzie to w formie prequelu do sezonu pierwszego. Cokolwiek będzie tematem następnej serii, na pewno będzie fantastyczne - powiedział aktor."

źródło:http://hat ak.pl/artykuly/will-mellor-o-2-sezonie-broadchurch

ocenił(a) serial na 5
adzia15

Twórcy Broadchurch potwierdzili niedawno że drugi sezon nie będzie zawierał wątku zabójstwa oraz tego kto zabił. Będzie dotyczył sfer obychajowych - życia mieszkańców po tragedii, procesu zabójcy i tego jak społeczność sobie z tym radzi, jak się zmieniła...
Innymi slowy - to się nie może udać. Z serialu kryminalnego zrobić obyczajowy - niewypał gwarantowany.

ocenił(a) serial na 9
MrJigssaw

Tylko pytanie, czy to nie był od początku serial obyczajowy z wątkiem kryminalnym. Ja miałam takie wrażenie. Nie chodziło tylko o zabójcę, pokazano też sieć połączeń i tajemnic mieszkańców, nic nie było czarne ani białe, a pociągnięcie tych wątków ma potencjał.

MrJigssaw

"Twórcy Broadchurch potwierdzili niedawno że drugi sezon nie będzie zawierał wątku zabójstwa oraz tego kto zabił. Będzie dotyczył sfer obychajowych"

No to bedzie porazka.