Nie jestem fanką serialu, ale teraz gdy mamy długie wieczory często włączam telewizor i oglądam. I nadal nie dowiedziałam się dlaczego Ulka jest taj strasznie zła na Marka? Co on jej zrobił? Może mi ktoś wyjaśnić tą sytuację?
Zaczął wchodzić z nią w zażyłe stosunki tylko dlatego, ( choć to raczej nie do końca prawda ;) ) że bał się o swoje wspólne interesy z Ulką i chciał ją mieć w 100% po swojej stronie, tym bardziej, że na horyzoncie pojawił się Maciek. Bali się, że on będzie chciał dyktować Uli co ma robić. Ogólnie potraktował Ulę jak jedną ze swoich wielu kochanek. Miał jej wmówić miłość, a potem porzucić w sumie i tak pozostając z Pauliną. Na szczęście plan jego się nie udał i Ulka znalazła list od Seby jak i prezenty, które miał dawać jej na daną okazję i widniał na nim podpis Seby "Powodzenia z BrzydUlą". Na dodatek zamiast zerwać z Puliną zaręczyny zabrał ją na lunch w ramach przeprosin ( a ślub był już tuż tuż ) Podsłuchała jeszcze rozmowę Seby i Marka, gdzie Seba radzi Markowi tak jak się umawiali, żeby wysłać brzydulę gdzieś na jakiś urlop, żeby mu nie nabruździła w czasie ślubu. Marek powiedział wtedy, że żadnego ślubu nie będzie, ale Ulka już tego nie usłyszała. Potem Paulina wmawiała wszystkim, że to ona go porzuciła, a nie on ją i taka też informacja dotarła do Uli, przez co ona myśli teraz, że znowu okłamuje ją w tej sprawie. ( że to on zebrał się na odwagę i zerwał z panią Febo, co jest prawdą ) Wszystko to sprawiło,że jest jak jest.;)
A i jeszcze wyjaśnię kim jest Seba. Seba to przyjaciel Marka. To on właśnie wpadł na ten okropny pomysł. Marek z początku nie chciał się zgodzić, ( tym bardziej, że wcześniej byli z Ulą przyjaciółmi ) ale w końcu ze strachu wziął się do roboty. Jego świadomość o uczuciu do Ulki stopniowo rosła. ( choć wyrzuty sumienia miał zawsze ) W momencie, w którym Ula poznała prawdę on był już z pewnością w 100% pewny tego, że ją kocha. Trudno, teraz musi odpłacić za swoją hulacką przeszłość i za to, że okłamywał jedną z niewielu szczerych dla niego osób. Na szczęście w końcu uda mu się jakoś ( ciekawe jak ) ponownie przekonać Ulę do siebie. Przekonać ją do tego, że się zmienił i że teraz mówi już tylko prawdę.;)