gdyby mieli kręcić polską wersję "Brzyduli"(a według mnie to jest bardzo możliwe)kogo byście wsadzili w role główne?:D
Bardzo bym nie chciala zeby krecili polska brzydule! Od razu by ktos sknocil to tak jak np. "Grace w opalach" (pol. "Hela w opalach"). Wybrali by zla aktorke, bo Betty (po obejrzeniu amerykanskiej i hiszpanskiej wersji) powinna byc niewysoka, troszke krepa brunetka, a oni pewnie by wybrali malo znana Anne Cieslak albo za bardzo znana i nie pasujaca do orginalu Malgorzate Kozuchowska. Nie mam pojecia kogo by mozna obsadzic w roli Betty.. Pomyslalam o Edycie Jungowskiej, ale jest za stara, tak samo jak Jolanta Fraszynska. Gdyby Betty miala byc takim labedziem, ze z brzydkiej dziewczyny zrobi sie ladna nadawalaby sie Anna Przybylska, ale ona tez jest za wysoka. Nie mam zielonego pojecia kto by mogl zagarc Betty. Za to Daniela/ Armanda pewnie zagralby jak zwykle (mdly) Zakoscielny..
hmmm ale za to w kolumbijskiej wersji Betty aktorka grająca tytułową rolę nie była wcale taka niska a już na pewno nie krępa... a w ogóle to nie wiedziałam że jest jakaś hiszpańska wersja...? ;) ale zgadzam sie z tobą że robienie polskiej wersji byłoby totalnym niewypałem, chyba żeby napisali całkowicie nowy i oryginalny scenariusz. Ale to i tak nie było by to samo... Tak jak "Magda M." miała być kimś w rodzaju polskiej Ally McBeal chociaż ja tam żadnych podobieństw nie widziałam...
A wracając do głównego tematu to myśle że w tej roli najlepiej sprawdziłaby się albo Agnieszka Dygant albo jakaś zupełnie nieznana aktorka.
Agnieszki Dygant za duzo w telewizji- "Niania", "Na dobre i na zle", reklama farby do wlosow "Garnier".. juz tak mam jej dosc! Lubilam ja, ale przez to pokazywanie sie zawsze i wszedzie stracila moja sympatie. No dobra, prawdziwa Betty nie byla krepa, ale gdy wypiekniala, to nie powalila mnie.. myslalam, ze bedzie ladniejsza..
"Magda M." - co ta szit! Polska Ally McBeal?! Tez nie widze podobienstwa.. nasza polska wersja jest N-U-D-N-A! A w "Ally McBeal", tam ciagle cos smiesznego sie dzialo!
Dygant to chyba tylko dlatego moglaby sie w tej roli sprawdzic, ze pasowalaby do tytulu :| niestety wbrew pozorom jest to rola wymagajaca pewnych aktorskich umiejetnosci, ktorych tej pani zdecydowanie brakuje :/
w sumie to zadne polskie aktorki nie przychodza mi do glowy, bo albo sa tylko brzydkie ale bez wystarczajacego talentu aktorskiego albo za ladne (chociaz utalentowane)
co do Dygant: nie zgadzam się, jest dobrą aktorka
ale co do reszty jak najbardziej... szczególnie obsada "M jak miłość" to same aktorskie "talenty" :]
A moze Anna Mucha? Mala, krepa, krzywe zeby [mialaby aparat, to przynajmniej by skorzystala], ale nie.. wlosy jej musza odrosnac albo moga jej doczepic. Co do "M jak milosc"- przeciez sa tam akotorzy po studiach czy skzole aktorskiej, m.in. Kozuchowska, Pienkowska, Ostalowska, wiec co ci nie odpowiada?
jestem zdeecydowanie kontra kręceniu polskiej wersji, ale wiecie co wam powiem?
przecież tyle sie uczy młodych osób w szkołach aktorskich ,a czemu ciagle daja role tym twarzom znanym? to juz tak nie całkiem do polskiej wersji betty pytanie sie tyczy. bo wiecie co?
mam dość patrzenia ciągle na te same pyszczki które nikomu nowemu nie dają sie przebić.
dokładnie, na plejadzie zastanawiają się kto mógłby to zagrać, ja bum nie widziała w tej roli żadnej z "gwiazd" naszego firmamentu, ktos nowy, świeży jest potrzebny
ja jak sie dowiedziałam, że maja kręcić Betty po polsku najpierw pomyślałam fajnie, ale potem zaczęłam się zastanawiać nad obsadą i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie tego w ogóle - nie potrafię!!!
Ależ owszem, będzie. Tu link: http://wiadomosci.mediarun.pl/news/715,Bedzie_polska_Brzydula_Betty
Choć muszę przyznać ten pomysł mi się raczej nie podoba... ;/ słyszałam plotkę że są zainteresowani Jabłczyńską i Sochą, ale oby to były tylko plotki!
Załamałam się.Nie chce marudzić ale to się na pewno nie uda.Uwielbiam Betty,serial jest świetny i aktorzy super w swoich rolach a polska wersja zapewne będzie niezbyt zabawna z drewnianym aktorstwem i pewnie mocno przerysowanymi postaciami.Zamiast wywalać kasę na poprawianie czegoś,co jest dobre mogliby kupić drugą serię.
Owszem maja krecic polska brzydule,z tym,ze nie na podstawie amerykanskieog serialu,a kolumbijskiej telenoweli.Tez slyszalam plotki o Jablczynskiej..
Ok, ale ten news jest z 20 kwietnia, a gdy gadalismy o tym byl albo 17 kwietnia albo czerwiec, wiec nie wiem czmeu osoba, ktora pisala wyzej mnie (17 czerwca) wypowiedziala sie pewnie na ten temat
czepiasz się, bo sama tego nie wiedziałaś... ja też o tym słyszałam wcześniej. A będzie to pewnie tak jak z Magdą M. na początku taki szum: polska wersja Ally McBeal! i co? ten serial poszedł całkiem inną drogą... nie było tam nic z klimatu pierwowzoru.
według mnie pasowałaby Żmuda-każdego przecież można by oszpecić, co do Daniela-Armanda bez znaczenia który aktor, bo przecież w obu wersjach ten bohater był bez charakteru, taki trochę nijaki tylko proszę aby nie dali Mroczków!!!!!!
Dygant na pewno by nie pasowała bo jej "uroda"jest mocno kontrowersyjna>....
o jak fajnie ze kręcą "brzydule"! jesli bedzie na poziomie "niani"to nawet dobrze ale znajac polskie realia moga zwalic ten serial...
widziałam parę odcinków rosyjskiej "betty" tam w główną rolę wsadzili jakąś modelkę,u nas pewnie bedzie to ktoś znany i lubiany...moze brodzik,moze cieślik a moze nie daj Boże cichopek...szkoda ze polska telewizja mało kiedy daje szanse nieznanym aktorom...
poczekamy zobaczymy co z tego wszystkiego wyjdzie.
a tak na marginesie nie spodziewałam się ze ten temat aż tak sie rozwinie ;)