PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=328341}

Brzydula Betty

Ugly Betty
2006 - 2010
6,7 16 tys. ocen
6,7 10 1 15881
6,0 6 krytyków
Brzydula Betty
powrót do forum serialu Brzydula Betty

Czy ktoś mógłby mi streścić odcinek drugi?? Bo niestety zapomniałam go obejrzeć, a nie lubię oglądać następnego, kiedy nie wiem co się działo w poprzednim.
za streszczenie - dziękuję :)

użytkownik usunięty
cyna

A więc tak ;). Tłumaczę luźno z imdb, opierając się na tym co pamiętam, a oglądałam dość dawno.
Betty przychodzi do Mode z pudełkiem pełnym różnych rzeczy, w tym równiż z różowym pluszowym króliczkiem - prezentem który dostała od siostry gdy skończyła szkołę. Marc wyśmiewa się z tego.
Daniel mówi Betty, że źle zrobiła pisząc w artykule, że nosi on buty z jakiegoś sklepu - mówi, że w mediach jest inaczej niż w normalnym życiu - czasami trzeba nagiąć prawdę.
Na prośbę Daniela Betty idzie na sesję zdjęciową popularnej, młodej aktorki, Natalie, która ostatnio przybrała na wadze. Wilhelmina i inne osoby zajmujące się zdjęciami wyszczuplają ją komputerowo.
Daniel dowiaduje się od ojca, że jako redaktor naczelny musi zająć się zatwierdzaniem księgi, czyli makiety następnego wydania magazynu (jeżeli widziałaś "Diabeł ubiera się u Prady", to wiesz o co chodzi ;)).
Ktoś kradnie różowego króliczka Betty i wkrótce przysyła jej zdjęcia króliczka, który jest torturowany. Później rozmawia z Natalie, której zdjęcia były przesadnie wyretuszowane i zauważa, że bycie modnym jest wręcz nieosiągalnym zadaniem (od siebie dodam, że bardzo szkoda jej tej Natalie).
(nie pamiętam w którym momencie, ale jest też fragment, jak Wilhelmina rozmawia z Markiem, że specjalnie umieści w księdze niewyretuszowane zdjęcia Natalie, bo sądzi, że Daniel tego nie zauważy i takie zdjęcia pójdą do druku, co może się źle skończyć).
Wilhelmina spotyka się z tajemniczą kobietą, z którą dyskutuje o pozbyciu się Daniela, a w tym czasie Bradford Mead rozmawia z jakimś mężczyzną o posiadłości Fey Summers, która została wystawiona na sprzedaż.
Amanda, sekretarka w Mode, namawia Daniela, by wcześniej wyszedł z pracy i spędził z nią wieczór. Daniel w pośpiechu zapomina wziąć księgę, lecz Betty to zauważa i bierze ze sobą do domu. Betty zauważa, że zdjęcia Natalie są niewyretuszowane i myśli z dumą, że Daniel podjął bardzo odważną decyzję.
Gina przychodzi o żąda 4 tys. dolarów za zniszczony telewizor, po czym Hilda zaczyna się z nią bić. Gina zauważa w domu Betty księgę i w nocy włamuje się i kradnie ją, zaś Bradford Meade kradnie pozytywkę z domu Fey.
Rano Daniel przysyła samochód po Betty, bo myśli, że ona wciąż ma księgę. Betty przyznaje się, że nie ma, co naturalnie nie podoba się Danielowi. Betty wtedy przypomina mu, że sam mówił, ze czasami trzeba nagiąć prawdę. Daniel próbuje porozumieć się z Giną, ale jest już za późno - Marc i Wilhelmina dowiadują się od kierowcy samochodu, który przyjechał po Betty, że księga została ukradziona. Daniel zbiera się na odwagę i decyduje o publikacji niewyretuszowanych zdjęć Natalie, bo myśli, że i tak już są w druku. (było też, że Natalie sama poszła do telewizji i powiedziała, że utyła, ale nie będzie tego ukrywać, co w jakiś sposób "uratowało" fakt, że Mode wydrukował niewyretuszowane zdjęcia).
Amanda zwraca okaleczonego króliczka Betty i mówi, żeby ta lepiej odeszła z magazynu. Betty jednak zostaje i daje Danielowi buty z odpowiedniego sklepu (z butami chyba chodziło o to, że miał zagraniczną markę, a wg opinii publicznej powinien wspierać amerykańskie firmy). Tajemnicza kobieta dzwoni do Daniela i mówi, że jego ojciec jest zdolny do wszystkiego. Bradford Meade pali wspólną fotografię jego i Fey.

To mniej więcej tyle, jeżeli jest coś niejasne, to pytaj.

ojej spodziewałam się kilku zdań a tu proszę! dzięki wielkie za napisanie :) :***

użytkownik usunięty
cyna

Nie ma za co :).

a ja już zdążyłam zapomniec że był ten króliczek różowy. i ta przemowa betty "you can take my bunnt, but you can't take my spirit" to było przepiekne!!

matzerath

bunny oczywiście miało byc a nie bunnt. cos mi literki sie przemieszały. jak zwykle.