właśnie czytam, że Betty jednak nie stanie się piekną księżniczką. producenci amerykańscy chcieli jednak postawić na to by pokazać wewnetrzne piękno, i Betty osiągnie sukces, awans społeczny nie dzięki urodzie a charakterowi. natomiast do czasu "L word" Ugly Betty był najbardziej gejowskim serialem w Stanach.
No i dobrze. Betty mi nie pasuje do Daniela i do bycia piekna. A skad masz taka informacje? I co to jest "L word"? Elle world?;) Nie mam pojecia o co Ci chodzi..
"L word" taki serial. informacje mam z jakiejśc amerykańskiej strony ale linku nie zapisałam to juz pewnie drugi raz nie znajde.
nie mówię, że nie, podobnie zresztą jak, z różnych powodów "gotowe na wszystko". ale jednak amerykanie stwierdzili, że za promowanie tolerancji i akceptacji Ugly Betty jest najlepsza. pozdrawiam
To świetnie, bo gdby się zrobiła powalająco piękna to całe przesłanie by poszło w łep (abstrahując od tego, że ona wcale taka brzydka nie jest. Raczej niezgrabna i źle ubrana...)
(P.S. Ugly Betty nie może być najbardziej gejowskim serialem DO czasu "L World", bo "L World" jest starsze. A w ogóle to jakaś bzdura bo oprócz "L World" mieliśmy też na przykład "Queer as Folk"...)
nie jest to bzdura, bo chociaż było "Queer as Folk..." to nie znaczy że musiałao zostac uznane przez widzów za serial bardziej gejowski, w ja piszę o tym, co stwierdziła większość amerykanów a nie o tym, co ty sadzisz na temat serialu (czytanie ze zrozumieniem - bardzo przydatna umiejętność). natomiast co do "L word" to, co pisze na tej stronce - pierwsza emisja nie miała mega ogladalności, druga podbiła amerykę dopiero. pisze nadal to, co wyczytałam na stronce a nie to co ja, czy ktoś inny sobie myśli (badania opini publicznej w USA). jak znajdę link to dodam.
Po pierwsze, nie pisałaś o tym, co się większości Ameykanów wydaje (nie wspomniałaś w pierwszym poście o żadnych badaniach), tylko o tym, co napisano w jakimś artykule (że się większości Ameykanów wydaje). To tak gwoli ścisłości. Dlatego mój komentarz dotyczył stwierdzenia autora artykułu, a nie twojego, bo to przecież nie była twoja opinia. Nie powinnaś brać wszystkiego do siebie.
(I szczerze mówiąc, następnym razem zastanów się zanim zaczniesz ludziom wytykać nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. Po co od razu kogoś obrażać? Nie można bardziej rzeczowo?)
A "Queer as Folk" nie mogło być uznawane w żadną stronę za serial mniej gejowski niż "UB", bo całe było o gejach.Gdy coś jest gejowską telenowelą, to jego "gejowskość" przestaje być uznaniowa.