PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104036}

Brzydula

Yo soy Betty, la fea
1999 - 2001
7,1 7,0 tys. ocen
7,1 10 1 6992
6,0 2 krytyków

Brzydula
powrót do forum serialu Brzydula

Jeżeli komuś się podobała wersja polska to warto obejrzeć też tą. Uważam, że ta wersja jest lepsza ale ma wiele minusów, niestety serial ten został nakręcony 13 lat temu i w innym kraju, w każdym kraju jest inne poczucie humoru itd. przez co dużo traci ale mimo wszystko jest świetny :)

Regina1321

Co ty porównujesz? Oryginał z kolejną kopią? coś tu nie gra! uważam że polska wersja jest jedną z lepszych ale ciągle pozostaje kopią. Oryginału nic nie zastąpi. Może poczucie humoru jest inne ale co z tego? Widziałeś ich emocje, ich siłę uczuć? Zobacz sobie chociażby odcinek gdzie Armando i Betty lądują w łóżku. Tam na początku Armando zmusza się by pocałować Betty a tu Mareczek robi to beZ najmniejszego problemu. Tam Armando czytając pamiętnik przeżywa katusze i z rozpaczy i bezsilności demoluje biuro a tu Mareczek wyjeżdża z Pauliną do Włoch. Tam Armando starając się odzyskać Betty namawia czołowego piosenkarza Kolumbii do odśpiewania serenady a u nas nawet z płyty żadna piosenka nie leci. I to zakończenie tam dramatyczna walka o firmę z Danielem a u nas pokaz bez najmniejszego problemu. Jak dla mnie polska wersja skończyła się koło 155/156 odcinka oryginału, a oryginał ma 169 odcinków więc koło 10 najciekawszych zostało odciętych. No i Marek za grzeczny był dla mnie za mało romansów za mało agresywny i za mało przebiegły i nie czuły, bo taki był Armando na samym początku, choć agresja w nim została do końca. Moje ulubione odcinki to od 160 do 166 gdzie jest bardzo ciekawa lektura pamiętników, ogromna kłótnia z Mariem, ściganie Betty po mieście z trudną rozmową na koniec oraz wyznanie prawdy o uczuciu Armanda przez Marcelę. Te odcinki powodują że chce tego typu scen więcej w filmach. ORYGINAŁ JEST THE BEST I NIC CO NIE POPRAWI NAWET ZA 100 LAT!!!!

budzynska1987

Czy ja nie napisałam, że ta wersja jest lepsza? Ogólnie się z tob zgadzam, szkoda że ucieli tyle ważnych rzeczy. Następnym razem czytaj uważnie wypowiedzi innych zanim skomentujesz.

Regina1321

Heej, ale komentarz jest bardzo piękny ;D