http://www.novela.pl/la-mavjuta-czyli-osaczona-z-przymruzeniem-oka/
Co wy na to? Bedą jajca wiedział, co wybrać. Oglądałem tą telke i była absurdalna i mega głupia i miała banalne teksty. Ale za to czarne charaktery były fajne.
Widziałam niedawno w telewizji reklamę La Mavjuta.
Na początku zdziwiłam się, czemu oni w tej reklamowanej telenoweli takie głupoty gadają :D:D
Dopiero po chwili kapnęłam się, że to jakaś parodia.
I oczywiście Kędzierski musiał wybrać z Levym hehe. Vanessa w oryginalnym tłumaczeniu też mądrzej nie gadali, bo oglądałem. Najgłupsze teksty miał ten bigamista, ale za to był śmieszny i jako jedyny z czarnych charakterów dobrze skończył hehe.
I każdy z facetów w tej telenoweli mówił musze ją posiąść czy coś w tym stylu i takie różne głupie teksty. Nawet główny protogonista walił takimi tekstami, że można było się za głowę wziąć.
Przed chwilą widziałam dwie sceny z tego Twojego linka - Jak się kobiety po mordach okładały, ho ho ;)
A czy ja w pierwszej scenie dobrze zrozumiałam? Sprały ją po twarzy, o ona po chwili pudruje się przed lustrem? :D
Nom musiała poprawić sobie urodę. I z tego, co pamiętam to jeszcze chyba im zabrała sukienki i musiały wyjść w samej bieliźnie z toalety. Bo to było gdzieś w klubie.
Z komentarzy wynika, że niektórzy pokrywają wielką nadzieje w tą produkcje, że jakby to wypaliło. To by mógł zrobić parodie kolejnych telenowel. Były wymieniane takie telki jak Talizman albo Nie igraj z aniołem. Ale ja myślę, że Kędzierski wybrał tą telenowele, bo w niej dużo się dzieje jest dużo pyskówek plaskaczy i przepychanek. No i czarne charaktery to plus w tej telenoweli, ale pewnie parodia tego nie pokaże.
Niedawno w "Nie igraj z aniołem" Marichuy miała senny koszmar o Juanie Miguelu. Śniło jej się, że nocą JM został napadnięty na moście przez jakichś oprychów. Przerażona Marichuy biegła do niego po tym moście, a w tym czasie ci faceci bili Juana Miguela, potem zrzucili go z mostu i uciekli. On złapał się kawałka mostu i tak wisiał.
Marichuy złapała go za rękę i próbowała nie puszczać, ale nic z tego i Juan Miguel spadł do rzeki. Ona obudziła się przerażona.
Śmiać mi się chciało, gdy to oglądałam, bo pomyślałam sobie, że powinni to inaczej nagrać - gdy bili Juana Miguela, przybiegła Marichuy. Rozprawiła się z tymi mężczyznami, spuściła im manto niczym Jackie Chan albo Chuck Norris, a w tym czasie przerażony Juan Miguel stał z boku i patrzył.
Przerażeni i pobici napastnicy uciekli. Wtedy Marichuy i Juan Miguel padli sobie w ramiona.
Marichuy powiedziała ukochanemu, że już zawsze będą razem i że nigdy nie pozwoli, aby ktoś go skrzywdził ;) ;) ;)
Chuck Norris już na emeryturze już nie kopie tak jak kiedyś :D:D
Pamiętasz w Prawdziwym uczuciu Nikki też miała koszmary senne :)
Pamiętam, pamiętam ;)
Raz jej się śniło, że gruba Polita jest w ciąży z Guzmanem.
Ale najbardziej podobał się jej sen, w którym Nikki jest w czwartej ciąży i użera się z trójką rozwrzeszczanych dzieci.
Wtedy wchodzi załamany Guzman i mówi, że znowu nie znalazł żadnej pracy.
Nikki się wścieka i woła "nie mamy z czego żyć!". Ten sen był genialny ;) Fajnie to wszystko wyglądało.
Ja dodałabym tu taki dialog:
Nikki - Z czego będziemy żyć? Ciągle nie masz pracy, a mamy przecież trójkę dzieci i czwarte w drodze.
Czemu zrobiłeś mi tyle dzieci ???!!!
Guzman - A ciebie przy tym nie było?
Chyba zostanę wspólniczką Kędzierskiego :D
No ten sen z tymi dzieciaki był dobry. Przypomniał mi się wtedy scena z Kiepskich jak Mariola wyobraziła sobie, że wyszła za mąż.I była w ciąży a dzieciaki stukały w talerze, że chcą jeść i pojawiało się ich co raz więcej. I jeszcze mąż się do niej dobierał :)
Ja czekam na 1 odcinek parodii. Nieźle poprzerabiał. I jeszcze Sonye Smith zmienił imię na Fetora i że 20 lat temu miała operacje przemiany płci. Tylko ciekawe jak urodziła te swoje 2 córki może in vitro hehe. I pseudonim artystyczny jej dał La Maviuta a w orginale była Mewa :) A to nieźle sobie wymyśli że zniszczyła jej w dzieciństwie zamek z piasku i dlatego wsadziła ją do więzienia na 20 lat hehe.
Nie oglądałam AV, ale moja mam tak i czasem zerknęłam. Mogłabyś napisać, w którym odcinku był ten sen Nikki? Z chęcią bym go obejrzała.
Czytajac Twoją wypowiedź przypomniał mi się sen (albo ona to sobie wyobrażała, jie pamiętam, bo to dawno było) Valerii z Do diabła z przystojniakami. No więc ona byłą w ciąży z Rockym i mieszkali w jakimś domu a ona gotowała w garnku buta. Przychodzi Rocky do domu i mówi, że nie znalazł pracy czy nie przyniósł pieniędzy czy coś w tym stylu i się pyta co ona gotuje na obiad, na co ta mu odpowiada, że jego buta bo nie mają nic innego ;).
La Mavjutę oglądałam 2 fragmenty na yt. Na ipli też jest dostępny pierwszy odcinek. Fetora będzie miała męski głos xd. Nie miałam czasu by obejrzeć cały odcinek więc go przewijałam, ale zerknę z ciekawości jak poleci w telewizji.
Bo tam z tym Kędzierskim prawie sami mężczyźni pracują. Np.We włatcy móch Konieczce dawała babka głos i miał damski głos. A Higienistce np, Dawał człop i miałs bsrdziej męski.
Ale to pewnie celowo tak zrobili, bo Jeśli Fetora była kiedyś mężczyzną to ma męski głos hehe.Widziałem na reklamie no miała dość męski głos. W niedziele będzie premiera w TV 6 o 20:30.
Oglądałem wczoraj. I genialnie mu wyszła ta parodia dobrze dopasowane głosy. Dobrze wykorzystane sceny dobre teksty. Po prostu Kędzierski to geniusz a myślałem, że będzie sztucznie wyglądało, ale mile mnie zaskoczył :) Niektórych aktorów było za mało ale może się pojawią w kolejnych odcinkach.
Prawdopodobnie tej wrednej baby, co się z Gaby kłóciła to jej nie będzie w tej parodii. Bo ona dopiero w tej telenoweli pod koniec występowała no, ale jak Kędzierski ominie ze 100 odcinków to może do niej dojdzie.
jak to meva przechodzila mutacje plci w osaczonej? nieslyszalam o czyms takim;D
Głupi pomysł z tą parodią "Osaczonej". Lepiej niech zrobią parodię paradokumentów takich jak "Dlaczego ja?" i "Trudne sprawy". To dopiero będzie śmieszne.