PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=112226}

Córki McLeoda

McLeod's Daughters
2001 - 2009
7,3 4,2 tys. ocen
7,3 10 1 4241
Córki McLeoda
powrót do forum serialu Córki McLeoda

Mam propozycję dla wszystkich fanów serialu, zróbmy swoistą listę ulubionych piosenek Rebeccy Lavelle. Pytanie jest z pozoru proste: która piosenka Rebeccy Lavelle podoba się Wam najbardziej? Dla ułatwienia załóżmy, że maksymalnie wpisujemy 3 utwory. Wpisujcie swoje typy :) Zacznę od siebie...

1. Did I tell you?
2. Sometimes
3. My heart is like a river

haruka13

1.Never Enough
2.Charlottes Song
3.In his eyes

haruka13

Hej fajny pomysł.

1.My heart is like a river
2.Did I tell you?
3.Never enough

haruka13

1.In his eyes
2.The first touch
3.The stranger

ocenił(a) serial na 7
haruka13

Fajny pomysł:) ale żeby ograniczyć się tylko do trzech... ciężko :(

1.Did I tell you?
2.Am I Crazy?
3.Never enough
4.My heart is like a river

reszta piosenek też jest super :)

p_marzena

Uwierz mi, mnie również było ciężko ograniczyć się do trzech pozycji i pisałam to z ciężkim sercem, bo sama zamieściłabym tu chyba wszystkie piosenki Rebeccy Lavelle. Stwierdziłam jednak, że w ten sposób wyłonimy te utwory, których można by słuchać cały czas i poza tym dowiemy się jakie gusta mają inni fani MD.

Proszę Was przede wszystkim o zamieszczanie swoich typów i unikanie wypowiedzi negatywnych/pozytywnych wobec innych komentujących lub innych utworów. Ta lista Top MD dotyczy naszych gustów a o nich przecież nie będziemy dyskutować :)
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za Wasze typowania :)

ocenił(a) serial na 10
haruka13

Najlepsza jest ,,Heat'', cała reszta to jakieś wyciskacze łez albo jakieś country... Beznadzieja

nathe

Dziękuję za Twój typ, jednak uwaga co do innych utworów była zbyteczna.
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
haruka13

Spoko, przyzwyczaiłam się już do ochrzanu na tej stronie :)) A pisać można nie tylko pozytywne opinie. Pa.......

nathe

Każdemu zwróciłabym uwagę jeśli nawet byłaby to pozytywna opinia. Po prostu to jest Top lista najlepszych Waszym zdaniem piosenek a nie forum by je oceniać pod względem mądrości tekstu, skoczności muzyki czy dopasowaniu do danego charakteru osoby komentującej czy też do jej nastroju... nie na tym rzecz polega... mam nadzieję, że to rozumiecie i wszyscy pomożecie stworzyć tą listę naj naj :)

ocenił(a) serial na 10
haruka13

A ja chciałam napisać, że mi się nie podoba i co? To jakiś Klub Przestrzegania Zasad? A tak a propos czemu zwróciłabyś uwagę nawet jesli byłaby to pozytywna opinia?? Bardzo ciekawe... :D:D:D

nathe

Jeśli nie rozumiesz to przeczytaj jeszcze raz moje wypowiedzi do tego tematu... mam nadzieję, że zrozumiesz i nie trzeba będzie wykładać Ci tego jaśniej.
Poza tym nie chciałabym się wdawać z Tobą w żadne dyskusje, bo czytałam już do jakich skrajności potrafisz doprowadzić rozmowę. Nie zamieściłam tego tematu tutaj po to, żeby dyskutować z Tobą o czymkolwiek tylko żeby dowiedzieć się o ulubionych piosenkach Rebeccy Lavelle tych fanów MD, którzy zechcą się podzielić swoimi typami. Inne dyskusje są w tym temacie jak najbardziej zbędne.

haruka13

Po co piszesz z tym psem jak ona z pewnością napisze zaraz niby to jako inna osoba, że całkowicie zgadza się ze sobą samą/// to przecież ewidentna antyfanka naszego serialu, która wszystkich się czepia najprawdopodobniej z nudów.

ocenił(a) serial na 10
Claire_7

1. Masz rację, znudził mi się ten serial i go nie lubię, ale forum czasem czytam i komentuję ale zawsze znajdzie się ktoś komu się to nie podoba :D Wyluzujcie, bo się czepiacie o wszystko a to nie jest zdrowe :D
2. To, że ktoś napisał, żeby nie pisać negatywnych komentarzy nie oznacza, że ja się do tego dostosuję, bo nie piszę tego dla was tylko dla siebie a jak coś wam się nie podoba to muiscie znaleść inny sposób żeby się mnie pozbyć niż ciągłe pretensje :D I pamiętajcie, że złość piękności szkodzi (czy jakoś tak) :D:D:D

ocenił(a) serial na 7
haruka13

1.Did I tell you?
2.Am I Crazy?
3.Never enough

p_marzena

Dziękuję Ci, Marzena!!! Sprowadziłaś ten temat na pierwotny i właściwy tor :) Cieszę się bardzo :)
PS.Osobę, która chciała wprowadzić tu zamęt swoją dziwną filozofią, moim zdaniem należy zwyczajnie ignorować... jeśli chce ona coś skrytykować, niech założy sobie własny temat na forum.

haruka13

1.the man I loved
2.sometimes
3.am I crazy
z piosenek innych wykonawców też "Our place" z Michalą, wersje Nicka "Hot chilli woman"

haruka13

Krótkie podsumowanie...
Z Waszych głosów wynika, że tak oto przedstawia się zestawienie listy Top piosenek Rebeccy Lavelle:

1. Did I tell you?
2. Never enough
Am I crazy?
3. My heart is like river
4. Sometimes
In his eyes
5. Heat
The man I loved
6. Charlottes song
The first touch

Przy czym założyłam, że pierwsza lokata podawana przez Was otrzymała 3 pkt, druga - 2 a trzecia (ewentualnie czwarta i kolejne) otrzymały 1 pkt.
Miejsca 2,4,5,6 na liście są miejscami ex equo.
Zdecydowaną przewagę uzyskała piosenka "Did I tell you?", co osobiście mnie bardzo cieszy, ponieważ jest to moja ulubiona piosenka REbeccy Lavelle :)
Jednocześnie można zauważyć, że Waszą największą sympatią cieszy się przede wszystkim pierwsza płyta Rebeccy wydana jako soundtrack "Córek McLeoda".
Podsumowanie niniejsze w żaden sposób nie zamyka tematu, jeśli ktoś chce podzielić się swoimi typami, proszę je tu zamieścić :)
Zapraszam do udziału w dalszym tworzeniu listy Top Rebeccy Lavelle :)

haruka13

Czy ktoś z Was chciałby dodać jeszcze jakąś piosenkę Rebeccy Lavelle, lub po dokładnym przesłuchaniu płyt tej wokalistki zmienił swoje preferencje? Zapraszam do dalszego tworzenia Top Listy utworów z serialu "Córki McLeoda" :)

ocenił(a) serial na 10
haruka13

1. Did I tell you
2. My heart is like a river
3. The first touch
4. Never enough

Ale trudno się było zmieści nawet w tych 4 piosenkach ;p w ogóle muzyka ta jest wspaniałą i z pewnoscią bez niej serial nie miałby już takiego charakteru...

haruka13

Odkopałam swój wcześniejszy temat... może ktoś nowy zechce dodać swoje propozycje do naszej listy?

ocenił(a) serial na 10
haruka13

Dla mnie to wszystkie piosenki są świtne. Uwielbiam słuchać ttych piosenek. Sa ważna cześcia serialu.

asia2044

Może ktoś podeśle jakiś link to zerżnięcia tych muzyczek, ha? :) :)

haruka13

Ponownie odświeżam nieco zapomniany już temat na tym forum...

Może ktoś chciałby dodać swoje typy na najlepsze piosenki z "Córek McLeoda"?

haruka13

Jeśli można czemu nie :)
1. The men I loved - strasznie wzruszająca
2. Dont' give up - sam tytuł już mówi nie poddawaj się
3. Common ground :)

ocenił(a) serial na 10
wisienka19902

1.Did I tell you?
2.My Heart Is Like A River
3.In his Eyes

ocenił(a) serial na 10
Iris01

1. Did i tell you?
2. My heart's home (Drovers Run)
oraz wiele wiele innych ;D

ocenił(a) serial na 10
AniaJuliana

1.The siren's song
2.Trust the night
3.My heart's home Drovers Run
4.pozostałe :D

ocenił(a) serial na 10
hona

moje najlepsze :
1. Theme Song
2. understand me
3. Did I tell You ?
4. Sometimes
5. love

haruka13

1. ,,We have no time"
2. ,,Had to happen"
3. ,,Broken dreams"

haruka13

Oczywiście:
1. Sometimes
2. Did I tell you

angel2210

My Heart"s home (Drover Run)
The Man is loved
Gentle Gentle

...ale prawie wszystkie bym mogła wymienic...

miedziana_dziewczynka

1. Hey girl
2. Take the rain away
3. Sometimes

A za najsmutniejszą piosenkę uznałabym The man i loved.

haruka13

Większość piosenek wspaniała i świetnie dobrana do wątków w serialu. Serial nie byłby chyba taki "cudny" bez muzyki...