PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108964}

CSI: Kryminalne zagadki Miami

CSI: Miami
2002 - 2012
7,2 62 tys. ocen
7,2 10 1 61780
6,1 11 krytyków
CSI: Kryminalne zagadki Miami
powrót do forum serialu CSI: Kryminalne zagadki Miami

Szukam dobrego serialu kryminalnego z dużą dozą akcji (strzelaniny, bójki, pościgi). Czy ten serial zalicza się do tej kategorii? Proszę też o podanie tego typu seriali jeżeli takie znacie.

dardevon

Wiesz są odcinki, które trzymają w napięciu i akcja jest świetna. Np 8x24 i 9x01 to jest finał i początek sezonu, czy też 4x23, 4x24, 4x25 i 5x01, 3x24 był dobry, 9x04 i 9x13, 10x04, 10x08 i 10x12.

adamo001

gdzie na bieżąco obejrzeć ostatni sezon z napisami pl?

Waclaw_Chrobry

Jedynie musiałbyś pobrać. Na AXN chyba od 16 lutego, albo 23 lutego będzie 10 sezon z lektorem.

adamo001

z lektorem nie lubię, wolę z napisami, poza tym jestem na bieżąco do 12 odcinka, ale widziałem, ze już 13 jest a tam gdzie do tej pory oglądałem nie pojawia się

dardevon

Nie uświadczysz w tym serialu jak to opisaleś(strzelanin,bojek,pościgow)jest to serial o laborantach którzy bawią się w policjantów którzy większość czasu spędzają nad mikroskopem niż z pistoletem w ręku co prawda jest parę postaci ktore są policjantamiJesli szukasz intrygi to też jej nie znajdziesz jakaś tam jest ale plaska po 15 min. oglądania wiadomo kto zabił.Fakt wymienione wyżej odcinki byly dobre ale nie świetne bez przesady.Kidyś byl emitowany serial Adam 12 stary dobry serial w starym stylu.Cała seria CSI jest bardziej Sajfaj niż nie jeden film a próby urealnienia wątku kończą się kompromitacją np.
-Nasz zabojca ćwiczy Krav-Magę to taki system walki pochodzi z Węgier-postać która była zabójcą w serialu pochodziła z Wegier(albo scenarzyści są walnięci albo pochodza z innej planety bądź scenariusz pisza dzieci w wieku przedszkolknym no taka oiczywistość jest dość rażaca)więc jesli szukasz serialu do poduszki to ten się nada

piekielny84

Z tego co ja pamiętam to Krav-Maga pojawiła się w CSI NY 8x03. A co do 10 sezonu to jest bardzo dobry. I naprawdę nie chce się wykłócać czy jest dobry czy nie, każdy ma swoją opinie, swój gust i podoba się co innego. Ja np nie lubiłem Lostów, ale nie krytykuje serialu że były różne wydarzenia.

adamo001

No tak wiem ale wcześniej wspomnialem o całej serii CSI ,Lost-ów też nie oglądałem i jak mowisz nie ma sensu się wykłócac jednak poprzednie sezony były ciekawsze nie wiem czego oczekujesz np.po tym serialu(calej serii) bo dla mnie najważniejsze jest bawić się serialem a nie doszukiwać się jakichś glupot no chyba że są tak rażące i wychodzą mimo zwyklego oglądania serialu a to nie jest fajne może amerykanie są idiotami ale to już ich problem

piekielny84

Ja oczekuję by było dobre do oglądania, wiadomo niektóre rzeczy są trochę przesadzone i mnie nawet jako ogromnego fana wkurza, ale po prostu lubię to. Najlepsze dla mnie są odcinki z seryjniakami, może też dlatego nakręciłem się na temat na pracę licencjacką :D

adamo001

Ano widzisz ja obeznany jestem trochę w sztukach walki(jestem żołnierzem a znojomość to podstawa) denerwuje się w/w przykladem jest to forma obrazy(dla mnie) sądzilem zawsze że twórcy serialu trochę wybiegali w przyszłość z gadgetami itp.bo tak było ale teraz to jest jakieś sajfaj.Myślałem że scenarzyści odrobili pracę ale gdyby sięgnąć głębiej to można by się zdziwić gdyby tak poszukać ale to z Krav Magą po prostu mnie dobiło (nie oczekuję zrozumienia)przelało szalę goryczy dlatego po prostu nie oglądam CSI NY,Miami,pozostalo jeszcze LV które mimo wszystko trzyma poziom pośród reszty z całej serii.Z drugiej strony jestem już w tym wieku kiedy nie nakręcam się na coś co mi się podoba bo z reguły prędzej czy później się popsuje cieszę się chwila chwila gaśnie wyłączam telewizor.

piekielny84

Pojawiły się informacje na temat finałowego odcinka sezonu- 10x19. Co więcej finał sezonu będzie... 8 kwietnia.