Mam pytanie do tych który uważniej śledzą serial CSI: Miami. Mianowicie w związku z jakim wypadkiem serialowy Ryan Wolfe ma problemy ze wzrokiem? Coś o jakimś gwoździu było ostatnio w odcinku na AXN (4ta seria zdaje się tam leci) ale nie wiem o co dokładnie chodzi. No i pytanie drugie, czy Horiatio Caine również kiedyś doznał jakiegoś urazu - dla odmiany kolana czy mi się już pomyliły seriale kryminalne? :)
co do kontuzji H- nic sobie nie przypominam (ale sezon 1, 2, 3 ogladalam wybiorczo czasu mi nie wystarcza). aktualnie jestem na 16 odcinku 5 serii i jest goraco:)
mr. wolfe - nie pamietam dokladnie tego odcinka, ale nabawil sie problemow ze wzrokiem podczas przeszukiwania pomieszczenia ekipy remontujacej dom na terenie ktorego znaleziono trupa kobiety;) w tej budzie (albo przyczepie?) szukal narzedzia zbrodni, ale zorientowal sie, ze ktos sie ukryl w szafie. oczywiscie otworzyl schowek, a ukryta w nim kobieta wystrzelila do niego z narzedzia "wypluwajacego" gwozdzie. wybacz nieznajomosc zargonu chloptasiow budowlancow;) to jak zszywacz tylko z gwozdziami. gwozdz utknal w okolicach oka.
btw to w tym serialu pomiataja bohaterami - kazdego niemalze krzwydza: brata H- udawali ze usmiercili, wolf- wzrok, speed - usmiercili, delko - biedny delko:/, siostra delko a zona H - usmiercona.
pociągnę więc wątek - co się Delko przydarzyło? :) Ja oglądam jak mam czas a do tego skacze po seriach więc nie wiem czasem już co gdzie jak i dlaczego :) Ale kiedyś ściągnie się serie i obejrzy od A do Z. A ten Wolf to w której serii miał ten wypadek? W ogóle tego nie kojarzę - ani tego odcinka ani żeby było coś o tym później.
sezon 5 odc. 14 albo 15 delko podczas strzelaniny zostaje ranny - jakis niewydarzony policjant czy tam straznik trafi go w glowe, przezyje, bedzie mial krotkotrwaly problem z pamiecia (ale to byly smutne odcinki)
Wolf - podejrzewam ze w 4 serii mial ten wypadek, ktory pociagnal za soba problemy ze wzrokiem. problemy bedzie miala przez niego patolozka alex, ktora na jego prosbe przepisze mu jakies lekarstwa (problemy nie byly jakies mega istotne). jak bede miala wiecej czasu to poszukam tego odcinka i sprecyzuje doklanie w ktorej jest serii.
Jeśli już ciągniecie temat Wolfa, to może ktoś mi powiedzieć czy to prawda że go w 5 serii wyrzucą z ekipy CSI?
Nie wiem dokładnie za co, ale wywalili go z CSI. Potem zacął pracę w telewizji :)
hm to nie tak. mr.wolfe wdal sie w jakies podejrzane interesy z jednym z podejrzanych. i za to dali mu wolne. jego dzialanie podwazylo wszytskie dokumenty i czynnosci ktorych dokonal kiedys. ale nie martwcie sie mr.wolfe wraca, rzuca glupi program w tv, ale zaczyna od papierkowej roboty i pomaga w rozwiazaniu sprawy ( a jakze!)
Wolfowi dali "wolne" za m.i. hazard w czasie pracy; a odcinek w którym dostał gwoździem w oko to NAILED S4E8
To będzie hazard i będzie miał zakaz wykonywania zawodu policjanta przez rok, ale zacznie prace w telewizji, później będzie pracować na strzelnicy i w końcu Horatio mu załatwi prace ochroniarza:D przynajmniej tyle przeczytałam na innym forum:D
Co to kontuzji Caine'a to nic mi nie wiadomo, natomiast Ryan zostal ranny w oko podczas sledztwa. Wszedl do przyczepy robotnika chyba i gdy otworzyl drzwi szafy w celu zajrzenia tam, babka ktora w niej byla strzelila mu gwozdziem prosto z oko z takiej maszyny do gwozdzi. Oczywiscie nie miala tego na celu-nie wiedziaala ze to agent CSI. Pozniej jak sie okazuje chlopak ma problemy ze wzrokiem, bo nie bral przepisanych mu lekow...
Mr Ryan Wolfe dostał gwożdziarką w oko O_o Ale przeżył. Do tej pory ma infekcję oka ( BIEDNY :**) Ale Horatio...? Nie przypominam sobie... NIe xD On jest za dobry =)
Jeśli chodzi o infekcję oka to była ona udawana na prośbę H- chciał wykryć szpiega (ucierpiała na tym Alexx), którym okazała się Natalia. Później będzie pracował w telewizji i na strzelnicy, ale wróci i będzie super śledczym ;-)