PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108964}

CSI: Kryminalne zagadki Miami

CSI: Miami
2002 - 2012
7,2 62 tys. ocen
7,2 10 1 61786
6,1 11 krytyków
CSI: Kryminalne zagadki Miami
powrót do forum serialu CSI: Kryminalne zagadki Miami

W serialu jest bardzo dużo błędów, niektóre metody śledcze i wypowiedzi nie mają nic wspólnego z rzeczywistością np.:
- Cztery plastry nikotynowe zabijają :)
- Powiększanie zdjęć cyfrowych bez utraty jakości (w jednym z odcinków powiększono oko osoby będącej na zdjęciu tak że można było w nim zobaczyć odbicie mężczyzny robiącego zdjęcie)
- Ustalenie pozycji snajpera przy pomocy laserów umieszczanych w manekinach imitujących ofiary(w miejscu kuli)

ocenił(a) serial na 7
Bartosz486

Hehe :D Tak, to ze zdjęciami zawsze mnie denerwuje :)

ocenił(a) serial na 9
leniwa_cisza

trzy naciągnięcia na cały serial to mało, pozatym czy to ważne? najważniejsze że swietnie się ogląda:)

ocenił(a) serial na 5
sweetanarchy

Trzy znalazłem ja osoba kompletnie nie mająca pojęcia o metodach kryminalistycznych, a zapewne jest ich więcej tylko potencjalny odbiorca serialu o nich nie wie . Fenomen tego serialu polega na rozwikływaniu "kryminalnych zagadek" za pomącą niezwykłych(fascynujących) metod kryminalistycznych.Jeżeli te metody są jedną wielką bujdą to serial traci cały swój realizm.

ocenił(a) serial na 7
sweetanarchy

Oczywiście, że nie ważne, zdaję sobie sprawę, że gdyby chcieli wszystko pokazywać tak jak jest naprawdę to nie byłoby to aż tak ciekawe. :) A serial jest cudowny i takie drobiazgi jak analiza DNA w godzinę tego nie zmieniają. :)

ocenił(a) serial na 10
Bartosz486

Czy ja wiem.. Czy te błędy są az tak ważne? raczej nie..Oczywiście doceniam Twoją spostrzegawczość.. Jak najbardziej duży plus ode mnie za to :p Ale jakoś przy oglądaniu nie zwraca sie uwagi na takie pomyłki :]

ocenił(a) serial na 5
izka481

Ok może i nieistniejące metody śledcze nie dyskwalifikują serialu , przecież nadal pozostaje świetna fabuła oraz ciekawe pełne zwrotów akcji "kryminalne zagadki",ale czy zasługuje on na ogólną ocenę powyżej 8.5?
Serial jest dobry , ale 8.56 moim zdaniem to przesada.

ocenił(a) serial na 9
Bartosz486

a moim zdaniem nie. To bardzo dobra i odpowiednia ocena całego sezonu Miami. Biorąc również pod uwagę inne sezony CSI jest to odpowiednia ocena;)

"nieistenijące metody śledcze"- może nie tyle nie istenijące co po prostu przesadzone.

:)

ocenił(a) serial na 5
sweetanarchy

"nieistniejące metody śledcze"- może nie tyle nie istenijące co po prostu przesadzone."

Niektóre metody śledcze są pełną fikcją a niektóre lekko naciągnięte :)