PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=108964}

CSI: Kryminalne zagadki Miami

CSI: Miami
2002 - 2012
7,2 62 tys. ocen
7,2 10 1 61777
6,1 11 krytyków
CSI: Kryminalne zagadki Miami
powrót do forum serialu CSI: Kryminalne zagadki Miami

mam wielką prośbę do osób, które oglądały csi: miami i pamietają odcinek, w którym strzelano z pistoletu z 'zakrzywioną lufą'. Strzał oddano zza jakiegoś posągu, czy czegoś podobnego. Bardzo proszę o podanie nr odcinka i sezonu. I mam jeszcze jedno pytanie, czy taka bron istnieje i kto może ją kupic. Każdy?

ocenił(a) serial na 8
jagodajulia

Było to w odcinku 5x02 "Going Under", a strzał oddano za kolumn . W napisach do tego odcinka znalazłam o tej broni:
"W tym wypadku wydaje mi się, że "CS" oznacza Corner Shot.|[strzał rożny] A co to w ogóle jest ?Wysokiej klasy, nie|rozpowszechniona broń." " Więc, to jest... broń która strzela zza rogów ? Można w niej umieścić pistolet.Dzięki osi obrotowej pistolet jest obrócony,pozwala strzelcowi schować się za rogiem i w ten sposób strzelec|może łatwo ukryć się za rogiem."

_nn_

bardzo dziekuję za odpowiedź

jagodajulia

Taka bron istnieje po pierwsze dlatego ze w CSI wszystkie narzedzia sa prawdziwe a po 2 mozna ja bylo rowniez zobaczyc w paru innych filmach, wiec nie sadze zeby wszyscy w Hollywood mieli nagle takie fantazje (m.in Angelina strzela z niej w Wanted)