PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=135248}
7,2 52 tys. ocen
7,2 10 1 52135
7,0 4 krytyków
CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku
powrót do forum serialu CSI: Kryminalne zagadki Nowego Jorku

Help me... ;-)

użytkownik usunięty

Może mi ktoś streścić co wydarzyło się w ostatnich 4 odcinkach CSI NY na polsacie? Wyjechałam na wakacje i niestety przegapiłam te odcinki;-/ Ostatni jaki obejrzałam przed wyjazdem był wtedy kiedy Mac umówił się z jakąś gościarą. Z góry dziękuję ;-) pzdr.

ocenił(a) serial na 7

Czyli stanełaś na finale pierwszego sezonu i przegapiłaś cztery pierwsze odcinki drugiego sezonu.

W 'Summer in the city', czyli pierwszym epizodzie drugiej serii Hawkes na reszcie zaczął pracować w terenie. Sprawy dotyczyły zrzucenia eksperta od wspinaczki po wieżowcach z Empire State Building, którą prowadzili Sheldon i Mac oraz martwego faceta znalezionego w brylantowym biustonoszu, prowadzoną przez Stellę, Dannego i Aiden. Hawkesa w kostnicy zastąpił dr Evan Zao. Aiden dostała telefon od swojej przyjaciółki, że znowu została zgwałcona przez faceta, któremu ostatnio udało się uniknąć za to kary. Burn jest pewna, że to znowu był on, ale na ubraniu dostarczonym przez przyjaciółkę nie znajduje żadnych śladów. Odcinek kończy się jak Aiden waha się czy podłożyć dowód (włos gwałciciela) z poprzedniej sprawy z jego udziałem, jednak na razie nie dowiadujemy się czy to zrobiła.

W 'Grand murder at Central Station' Mac i Hawkes badają sprawę śmierci chirurga plastycznego oblanego ługiem na Grand Central Station, a Stella i Danny niewidomej rzeźbiarki, znalezionej na dachu jednego z wieżowców. Hawkes wpada na rozwiązanie sprawy, oglądając teledysk J.Lo. na stołówce :) . Aiden ciągle próbuje przyskrzynić gwałciciela swojej przyjaciółki. Jednak Mac odkrywa, że ktoś majstrował przy dowodach. Pod koniec odcinka jest zmuszony wyrzucić Aiden z pracy, chociaż ostatecznie nie podłożyła tego włosa, jednynie przecięła pieczęć. Jednak Mac walnął jej długie kazanie na temat co najbardziej liczy się dla niego w życiu (m.in. wiarygodność laboratorium) i ją zwalnia.

W 'Zoo York' po raz pierwszy na miejsce Aiden pojawia się Lindsay Monroe, którą Mac ściągnął do pracy, aż z Montany. Pojawiają się już pierwsze zabawne spięcia na linii Monroe-Messer. Mac, Danny i nowa pracownica próbują ustalić jakim sposobem ciało matwego właściciela rzeźni, powiązanego z mafią, znalazło się w klatce dla tygrysów w Zoo, gdzie zostało efektownie przez te zwierzaki rozszarpane na oczach widzów. Hawkes i Stella badają sprawę śmierci debiutanki znalezionej na karuzeli w parku. Macowi nie udaje sie dopaść sprawcy, gdyż pierwszy, mimo jego ostrzeżeń, robi to stryj zamordowanego i wymierza mordercy sprawiedliwość.

W 'Corporate Warriors' Mac i Lindsay próbują ustalić kto zabił prezesa wysoko ustawionej firmy poprzez obięcie mu głowy jednym sprawnym ruchem (ta głowa nawet trzymała się na swoim miejscu, dopóki Mac jej nie podniósł O.o), Stella i Danny badają sprawę śmmierci innego prezesa tej samej firmy, który z drewnianą drzazgą w sercu dostał się w sam środek pochodu ku czci św. Januarego, za co dostało mu sie jeszcze parę kopniaków od tubylców. Hawkes i Don chcą znaleźć podpalacza mieszkania, w którym poprzez zaczadzenie, zginął 10-letni szachista. Sprawy Maca i Stelli łączą się w jedną. Mac pokazuje również swoje wojownicze zdolności, gdy testuje chińskie bronie na niewinnym paliku. W końcu ustala, że głowa ofiary została obcięta za pomocą katany, ale żeby to zrobic potrzeba całego życia treningu i doskonalenia umiejętności. Wszystkie tropy prowadzą z powrotem do firmy gdzie cały zarząd ćwiczy sztuki walki.

użytkownik usunięty
Nana_11

Hehh... fajne odcinki, ta Lindsay nieźle sobie radzi:-) dzięki za pomoc;D pzdr.

ocenił(a) serial na 7

To były super odcinki! Oglądałam wszystkie! xD Hehe^^ Myślę, że Lindsay świetnie się spisuje i jest na prawdę bardzo sympatyczna i ładna :D Fajnie, że trafiła do obsady tak świetnego serialu!

ocenił(a) serial na 6

Na całej linii zgadzam sie z Justysią, Lindsay jest świetna nie tylko w swoim fachu. Cytuję Stellę: "Nieźle sobie radzi ta mała!"