PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109862}
4,5 10 tys. ocen
4,5 10 1 10325
4,3 3 krytyków
Całkiem nowe lata miodowe
powrót do forum serialu Całkiem nowe lata miodowe

widzieliście np dzisiejszy odcinek? Była scena podczas której tadzio i karol kłócili się o podział
ogródka w nowym domu. Tadzio odmierzył swoimi krokami, że ich część ma 8 kroków a karola 20. A
karol wtedy wielkimi krokami zmierzył sobie 8 kroków a malutkimi norkowi 22. Ale śmieszne.
Hahahaha!

żartowałem

MegaSzczota

Nie rozumiem, jak można było zareklamować to jako serial typowo komediowy. To raczej komedyjka obyczajowa, która może nie rozwala, ale pozwala się rozerwać i chwilami może rozśmieszyć. Mi się podobał i szkoda, że był taki krótki. 17 odcinków to dla mnie za mało. A Tobie MegaSzczota, nie musi się podobać ;).

ocenił(a) serial na 2
Clareenta

a Tobie nie musi się nie podobać. Kapitan Oczywisty ratuje dzień!

ocenił(a) serial na 2
MegaSzczota

oglądam to przez sentymenty i przez to, że niektórzy radzili tutaj by dać temu sequelowi jeszcze jedną szansę. Niestety zaprzepaszcza ją nie tylko humorem prostym ale i prostackim, ohydnym, jak dzisiaj (cytowane z pamięci):

(kłótnia karola i tadka bo ten drugi kupił szambiarę by zbić majątek na wywozie szamba. Tadzio chce do interesu wciągnąć karola)
karol: tramwajarz przewozi ludzi a nie ich odchody!
tadzio: no ale jak przewozisz ludzi to ich odchody także przewozisz, prawda?

ohydny żart ;/ ja mam żywą wyobraźnię także widzenie człowieka z niewysranym gównem w dupie nie było niczym przyjemnym a na pewno niczym śmiesznym...

MegaSzczota

no tak dość prostackie, ale prawdziwe, wręcz naturalistyczne.

BtW skojarzyło mi się z tym

Co jest głowa? Gęstego pełen garniec błota.
Co nos? Odchód plugastwa, że mówić sromota*.
Oczy? Bańki łez, które rzewnym płaczem cedzą,
ledwie się o frasunku* od serca dowiedzą.
Cóż uszy? Dziury na wiatr. Gęba? Do wychodu.
Brzuch? Beczka pełna gnoju i zgniłego smrodu.

(Wacław Potocki "Człowiek")
Ech urocza poezja baroku. :D

ocenił(a) serial na 2
Kandara

ale żart nie jest po to by podkreślać głupie fakty tylko by śmieszyć

MegaSzczota

Głupie? Jakoś nie widzę w tym nic głupiego.

ocenił(a) serial na 2
Kandara

Dla mnie fakty dzielą się na lepsze i gorsze, ciekawsze, mniej ciekawe, ważne, mniej ważne, istotne i nieistotne. Dla mnie fakt, że ludzie mają srakę w dupie jest gorszy, mniej ciekawy, mniej ważny, nieistotny, w skrócie myślowym napisałem: głupi. Skoro jednak jest popyt na taką wiedzę, to oto miły gest mojej strony: śmierdzi mi z dupy

MegaSzczota

Ach ten świat... Nie podoba mi się coś, to uznam to za głupie. Ok to nie jest piękne, ale ani mniej ważne, ani mniej istotne... Gówno które zostaje w środku może nawet zabić w skrajnych przypadkach, więc nie powiedziałabym, że to mniej istotne. Mniej ciekawe tak... nie piękne tak, ale nie mniej istotne.

Widzę jednak, że nie ma tu z kim rozmawiać, bo "To dla mnie mniej ciekawe i nieistotne"

ocenił(a) serial na 2
Kandara

fakt, o gównie w dupie ze mną nie pogadasz

MegaSzczota

Ja mogę o gównie pogadać. Miałem praktyki w gabinecie proktologicznym, a jeszcze studiując zoologię kilka razy byłem przymusowym gościem wybiegu dla słoni.