Californication

2007 - 2014
7,7 152 tys. ocen
7,7 10 1 152109
6,6 20 krytyków
Californication
powrót do forum serialu Californication

Californication S05E02

użytkownik usunięty

Witam odcinek 1 klasa hehe jak zwykle hardkorowy hihii nie bede za wiele jak zwykle zdradzał ale warto kto lubi takie seriale hehe moje klimaty .

ocenił(a) serial na 7

Może bez większych rewelacji, ale mi odcinek też się podobał, może poza sceną początkową, za to Runkle i scena ze ścierką... totalna siekiera, zwala z nóg ;D No i Hank walczącym, póki co grzecznie, z światem Hip Hopu, kiedy mówi o klasycznym roku i wymienia led zeppelin, za to go uwielbiam :) Na razie jedyne co mnie odpycha w tym sezonie to gra Madleine, w momentach kiedy ma pokazywać zakochaną i szczęśliwą, o wiele lepiej jej wychodziło gdy musiała przedstawić "starą" Becce, teraz jest totalnie sztuczna.

wacek1990

sentencja odcinka - "Like father, like son" :)

ocenił(a) serial na 8
wacek1990

jak dla mnie scena jak Runkle masturbuje się przed tą babeczką jest przegięciem pały. Idzie na chatę klientki, żeby przeprosić za zachowanie syna, który walił gruche przed jej córką po czym robi to samo przed matką w biały dzień. Nawet on nie jest taki głupi. No i ta scena z murzynami w studio też troszeczkę naciągana. A poza tym, stare, dobre californication.

MysterMister

Nawet on nie jest taki głupi?:P Pamiętaj, że filmik z nim był na youtube, czy coś może go bardziej ośmieszyc?:P

ocenił(a) serial na 8
alien_2

to że był nagrany w swoim prywatnym momencie i ktoś to udostępnił w sieci to chyba nie jego wina. A ekshibicjonizm to druga sprawa.

MysterMister

Co nie zmienia faktu, że już nic bardziej ośmieszającego go nie spotka;p

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
Alex303

A Polacy to pijacy i złodzieje. Puknij się w łeb.

ocenił(a) serial na 7
Alex303

Nie martw się mi to nie grozi, każdego człowieka oceniam z osobna.

ocenił(a) serial na 8
pan_dziejaszek

To prawda, nie martw się, ja też. Ale statystyka rządzi się swoimi prawami...

ocenił(a) serial na 7
Alex303

Statystycznie ja i mój pies chodzimy na trzech kończynach.

ocenił(a) serial na 8
pan_dziejaszek

Dlatego przed ocenianiem Ciebie, sprawdzę, czy jesteś psem czy człowiekiem. Chyba, że chcesz porównać czarnych do psów, tudzież innych zwierząt.

ocenił(a) serial na 8
Alex303

święta prawda. wystraczył mi miesiąc w londynie by z kochającego wszystkich lewaka stać się normalnym, trzeźwo myślącym człowiekiem. :]

ocenił(a) serial na 9

Zgadzam się! Odcinek pierwsza liga... i cały ten wykręcony "element", za który kocham ten serial.

Midnight_Walker

Drugi odcinek i serial się rozkręca, Hank co prawda nie porywa jak w pierwszym sezonie ale za to mamy Charliego w życiowej formie :P

ocenił(a) serial na 10

Czy tylko ja miałem wrażenie że niemal 30 minutowy odcinek trwał coś koło pięciu?

użytkownik usunięty
Coyotman

Właśnie to najmocniej dobija, nudne seriale niby trwają 4 minut ale wydaje się, że 2 godziny, ciekawe 20 minut a wydaje się jakby 5 minut.

ocenił(a) serial na 9
Coyotman

To dość ciekawe i odniosłem podobne wrażenie po tym odcinku. Ale to tylko dobrze świadczy o początku tego sezonu...

ocenił(a) serial na 6

cóż, najbardziej podobał mi się żart z warszawskiego getta. ogląda się całkiem przyjemnie, bez rewelacji, ale bez zgrzytu.

ocenił(a) serial na 9

Pierwszy odcinek oceniałem krytycznie - spartolili nieco sprawę. W drugim odcinku to wszystko się ładnie odbija, a Hank wraca na swoje tory. Oby tak dalej, miło się ogląda -> nie ma to jak uprzyjemnić sobie poniedziałkowy wieczór przed jutrzejszym dniem.

Żałowałam, że Hank nie przylał temu gówniarzowi ale dobrze się skończyło:) Poprawa po nudnym pierwszym odcinku.

ocenił(a) serial na 6
alien_2

kurcza felek. nie wiem cy ja z tego wyrosłem czy ten serial zaczął być kiepski? w 5 sezonie wszystko wydaje sie byc juz przechodzone.ale patrzac z perspektywy czasu to chyba caly ten serial byl bardzo naciagany. kiedy pierwszy raz ogladalem californication,wydawalo mi sie to czyms świeżym, zabawnym, a teraz ? nie wiem czy to ja sie zmienilem czy formula sie wyczerpala?. coraz mniej smiechu , coraz wiecej znużenia .

ocenił(a) serial na 10

Odcinek bardzo fajny, lepiej zapowiada sezon niż pierwszy. I rzeczywiście te 30 minut minęły za szybko :/

ocenił(a) serial na 7
pitixpl

absolutnie się zgadzam. Po pierwszym odcinku wszyscy myśleli że serial się skończył, poczekajcie do końca, być może 5 seria będzie najlepszą. Odcinek świetny

ocenił(a) serial na 7

Dziwnie ogląda sie Californication kiedy nie ma szans na powrót Hanka do Karen i Runkle'a do Marcy. Dla mnie to był serial o tym jak Hank odzyskuje Karen.

Chociaż może by Hank poznał nową miłośc (Kali) ; D

ocenił(a) serial na 8
SzOpMaN

Ja mam tak samo ... Mam nadzieje ze jakos uda im sie byc razem, chociaz wydaje sie to niemozliwe ... Ale na szczescie serial trzyma poziom ! :D

ocenił(a) serial na 7
Skowroik

ja z kolei mam nadziej że nigdy, ale to nigdy więcej Hank nie zejdzie się z Karen! i znając styl serialu jestem prawie pewny, że gdy będzie się on kończył, to ta dwójka nie będzie parą :) za to mam nadzieje, że krążące już od dawna pogłoski o pojawieniu się Abby, są prawdziwe, bo to ją widzę przy boku Hanka :)

wacek1990

ooo.. Abby ma się pojawić ? Jeśli tak to jestem jak najbardziej za. Według mnie najbardziej pasuje do Hanka (;

wacek1990

też mam taką nadzieję :D A kto to był ta Abby ? :P Ciekawie by było, jakby Hank spotkał jakąś fajną laskę pasującą do niego i ciekawą osobowościowo, żeby urozmaicić sezon...

ocenił(a) serial na 7
pixi222

Abby to pani prawnik

wacek1990

aaa ta która broniła Hanka ?

ocenił(a) serial na 7
pixi222

yep :)

ocenił(a) serial na 10
Skowroik

1st W odcinku podobały mi się 3 sceny: a)na poczatku gdzy hank sie obudził i policzkował się z runklem(wydaje mi się zabawne:P) b) scena kiedy podaje "chusteczke na otarcie łez" wylanej chwile wcześniej opiekunce do dziecka , c)scena przy campusie z nie trafionym prezentem jak to hank musiał przetrzymać danie prezentu chłopakowi Becky:)

a co do kwesti bycia Hank'a i KAren to napewno coś będzie(może mi się wydawać ale wszystkie znaki werbalne i nie werbalne które ona daje podczas rozmowy z Hankiem na to wskazuje:)

także jestem ciekawy czym zaskoczy mnie ten sezon bo zapowiada się całkiem całkiem:)

ocenił(a) serial na 9
SzOpMaN

'Chociaż może by Hank poznał nową miłośc (Kali) ; D'

No więc może cała seria Californication ni stąd ni zowąd wiąże się z Kali, może cała nazwa serialu nawiązuje do tej postaci i to jest główny cel Hanka. Nigdy nie wiadomo, to tylko teoria

ocenił(a) serial na 9

2x "hehe" 1x "hihi"

Co tam przerabiacie teraz w gimnazjum?

ocenił(a) serial na 8
SosCzosnkowy

To samo chciałem napisać, jeszcze gimbusowi zabrakło ":P"x10 czy innego "LoFFciAAm"...

ocenił(a) serial na 8
SosCzosnkowy

"Przerabia się" ubrania, tematy się "omawia".

ocenił(a) serial na 8
SosCzosnkowy

Wydaje mi się, że to niemożliwe, chyba, że jesteś bytem nieposiadającym ciała, którego nie widzę.

ocenił(a) serial na 9
Tybii

Pokonałeś mnie.

SosCzosnkowy

wiesz jakoś trzeba na forum podkreślić emocje w wypowiedzi, a po to są emotki itp. Bez tego ludzie często ironii nie wyłapują :/

Mi osobiście podobał się dialog przy basenie między RZA a Hankiem.
Szczególnie haslo Alfreda z brytyjskim akcentem "Nigger, you don’t be f___n’ the same kind of crazy p___y as he be f___n’, sir." (nie wierze, nie chciało puścić mojego wpisu ze względu na słowo na f)
Nawiązując do jednej z wypowiedzi w innym wątku... fakt RZA (raper i producent) to nie Lew Ashby (jeden z ulubieńców sporej części oglądającej serial), ale jest ciekawą postacią i może wnieść trochę swieżości do serialu.
Nie do końca jest tak, jak ktoś wspomniał, że serial traci swój rock'owy charakter przez jego obecność.
Dodatkowo uważam, że im bardziej zróżnicowani bohaterzy tym lepiej. A jak California to nie mogło się obyć bez rapu i gangsterów:)

ocenił(a) serial na 7
Alex303

dobra, ale przyznaj, że głosujesz na PIS..?

Alex303

Nie zgodzę się z Toba, właśnie bohater, którego gra RZA, fajnie bazuje na stereotypach związanych z raperami. Myślę, że po obejrzeniu kolejnych odcinków będziemy mogli jednoznacznie ustosunkować się do Samuraja:)
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
CZARNY_12

Prawda, ale te stereotypy skądś się wzięły. Motyw w serialu mi się podoba akurat, bo się scenarzyści nabijają z raperów...